E3 2015

E3 Logo 362x362

2015

Bohužial až po funuse, ale inak to nešlo. Robota je robota. Každopádne, ako tak pozerám na moju RSS čítačku s badgem 407 neprečitaných noviniek, môžem konštatovať, že bude veeeeľa noviniek. Takže žiadna chronológia, žiadne radenie podľa press-conferenci alebo značiek. Proste to do vas nalejem všetko naraz 🙂

Je toho toľko, že som sa rozhodol dať vám checkpointy, aby ste to mohli vstrebávať po častiach a nemuseli si pamätať, kde ste skončili 🙂

Njoy

Na začiatok, pokiaľ si chcete pozrieť niektorú z press-conferencií, odporúčam tak urobiť ešte pred tým, než si prejdete tento článok.

Bethesda

Microsoft

Electronic Arts

Ubisoft

Sony

Nintendo

Square Enix

Guerilla Games, ako nazanačovali rumory pred E3, prišla s novou PS4 exkluzívnou hrou pod názvom Horizon Zero Dawn. Pôjde o 3rd preson RPG strielačku v postapokalyptickom svete, kde príroda ovládla kedysi pompézne mestá ľudí, ktorý niekam zmizli. Tí čo zostali tvoria kmene, ktoré lovia. Lovia mecha zvieratá pripomínajúce dinosaurov. Hrať budeme za mladú Aloy, skúsenú lovkyňu a loviť budeme ako malé potvory v stádach, tak osamelých obrovských dravcov. Svet bude obrovksý, otvorený a mimoriadne prepracovaný do posledného detailu. Viac info sa dozvieme časom, hru si zahráme nekedy budúci rok.

Falloutu 4 bolo na E3 skutočne dosť nato, aby sme sa chvílu cítili nasýtený. Pol hodinová gameplay prezentácia predstaví napríklad novinku v sérii, kraftenie. F4 sprevádza tiež iOS gameza s názvom Fallout Shelter, ktorá je už vonku a zadarmo. V nej sa stenete Vault overseerom a budete pridelovat ludí do rôznych miestností vo valute a stavať aj nové. Fallout 4 si zahráme ešte tento rok a to na jeseň, konkrétne 10.11.2015 na PS4, XBO a PC. Bethesda sa spojila s Microsoftom a pracujú na tom, aby PC mody, ktoré vzniknú ore F4 dostala aj na XBO. Toto by mohlo znamenať veľký posun vpred keďže mody na konzolách ešte nikdi neboli. Neskôr sa Bethesda pokúsi dostať mody aj na PS4.

Mirror’s Edge dostal podtitul Catalyst a dozvedeli sme sa že nepôjde ani o reboot ani o pokračovanie, ale o akýsi nový pohľad na prvú hru. Čaká nás viac menej otvorený svet, resp. nie presne open world ako si ho predstavít, ale skôr svet s množstvom možností, ako sa dostať z A do B. Strielať sa už vraj nebude ale bojovať sa stále bude. Hra je zameraná hlavne na plynulosť takže zneškodňovanie nepriateľov by malo byť súčasťou behu bez zdržovania. Trošku rušivo môže pôsobiť prepínanie do 3rd person kamery počas dorážky posledného nepriateľa v okolí a podobne (viď trailer). Viac info v priebehu roka, keďže si s Faith zabeháme 23.2.2016.

Je to tak, po prvom odhalení v roku … kedy to bolo … 2008? … sa opäť odhaluje. The Last Guardian stále žije a dokonca sa hovorilo aj o tom, že ho dokončia. Fumito Ueda, maestro za hrami ICO a Shadow Of Colossus, ktorý je autorom aj tohto diela povedal, že vyjsť by malo budúci rok, no možno to nestihnú. Hrať budeme za malého chlapca, ktorému pomáha obrovské zviera Trico a hra sa bude točiť okolo ich vzťahu. Každopádne si pozrite nový gameplay.

Nový Need For Speed chcem. Túto vetu som už dllllho nepovedal. Osobne si myslím, že od Carbonu to šlo dole vodou. Ale toto sa mi páči. V novom NFS (bez podtitulu) budeme opäť tunovať, driftovať a závodiť o reputáciu ako kedysi u. A to aj online, 8 ľudí a každý match začína raceom z A do B, ale tým sa to nekončí, ohodnotený budú najrýchlejší hráči, najdriftujúcejší hráči alebo aj tí, čo majú najlepšie near miss. Po cieli sa ale match nekončí, pokračuje free roamom kde môžete získanú reputáciu ešte navýšiť provokovaním chlpatých. Po prdeli 🙂

—————————————-

Checkpoint 1

—————————————-

XBO exkluzivita ReCore sa predstavila na MS press-konferencii. Zatiaľ môžeme vidieť len CG trailer. ReCore bude akčná adventúra s unikátnym art štýlom a príbehom plným emócii. Zahráme sa za posledného človeka na planéte, ktorej dominujú roboti. Kým väčšina sa snaží ľudstvo vyhubiť, nájde sa pár výnimiek, ktoré pomáhajú. A práve s týmito výnimkami sa dáme na epickú cestu

Dark Souls 3 je oficiálne. Vývoj ďalšej inštancie série najťažších hier na svete vedie slávny Hidetaka Miyazaki, ktorý má na svedomí ako Dark Souls 1 tak aj Bloodborne.

Indie gameza podporovaná Sony, No Man’s Sky, v ktorej budeme poletovať po vesmíre a navštevovať nekonečné množstvo planét sa tiež predviedla. V gameplayi aj traileri. Veľkou novinkou je, že vyjde v rovnaký deň na PS4 aj na PC (pôvodne najskôr na PS4, nesklr na PC).

Teraz trošku z hardwareu. Určite si pamätáte prekrásnu (a limitovanú a drahú) 20th Anniversary PS4. Kým konzola mala obmedzený počet kusov, ostatné doplnky nemajú. Dočkáme sa tak Dualshock 4 a PS Wireless Headsetu v sivom prevedení s legendárnym farebným logom PS. DS4 pojde po 65$ kus a headset po 100$ za kus. Okrem bude v septembri dostupný aj biely Wireless Stereo Headset 2.0. (posledný obrázok)

20th Anniversary Gear #1

20th Anniversary Gear #2

e

Wireless Stereo Hheadset 2.0

Square Enix predstavil svoju novú značku. Nevieme o nej zatiaľ takmer nič. Pracovný názov je Project Setsuna. Tvorcovia budú ťažiť zo skúseností s FFkom, Dragon Quest a Kingdom Hearts. Hra by mala mať (nečakane) bohatý príbeh a nezabudnuteľné postavy. Bude to prvá hra od Tokyo RPG Factory, ktorí planujú viac hier v tejto sérii. A ešte prvé 3 artworky.

Project Setsuna #3

Project Setsuna #2

Project Setsuna #1

Najnovší Deus Ex Mankind Divided sa ukázal v pohybe. Nový Dawn enigne mu svedčí a zahráme si ho niekedy začiatkom budúceho roka. A mimochodom, mesto na začiatku traileru, je Praha.

Šepkalo sa, že Platinu Games (Bayonetta, Metal Gear Rising Revengeance) pracujú na novej Transformers hre. A vskutku aj pracujú. Komixový look, intenzívne fighty, rýchle transformácie na vozidlo a späť. Tak by sa v rýchlosti dali opísať nový Transformers Devastation. Čekujte nižšie.

V novom Hitmanovi čaká tiež kopec šťavnatých záležitostí. Napríklad kontrakty, ktoré sa budú objavovať len na 48 hodín a na ktoré máte len jeden pokus. Okrem toho ostáva voľnosť, na ktorú sme zvyknutý. Máte ciel, máte miesto. Ako ho zneškodníte je len na vás. Za plnenie misií konkrétnym spôsobom sa bude odomykať vybavenie a zbrane. Hra sa bude odohrávať v množstve Európskych miest, ale aj svetových metropolí.

Remastre sú v móde. Ani E3 sa nezaobišla bez nich. Tentokrát sa môžeme tešiť na PS4 verziu Beyond Two Souls. O tomto sa už slhšie hovorilo. Ale že nám k Beyond pribalia aj starší Heavy Rain, to je pecka!

—————————————-

Checkpoint 2

—————————————-

Pamätníci si možno pamätajú starú, naozaj starú klasiku Battlezone. Ak nie tak vedzte, že táto hra je legenda a že jej moderný remake sa chystá na PS4 … a na Morpheusa. Čeknite trailer a keď chcete vedieť viac, kuknite EU PS Blog.

Dve videá z nového Batmana, ktorý vychádza už za pár dní, konkrétne 23.6.2015.

XBO bude mať nový ovládač. Teraz ale nehovorím o tom s 3,5mm jackom. Hovorím o XBox Elite Controller – gamepad pre elitných gamerov. Už od 150$ dostane gamepad, ktorý sa dá jemne upravovať, aby každému sadol do ruky, bude wired alebo wiresless a bude vážiť (wireles verzia s AA baterkami) 350g. Ale oládač je skutočne nadupaný. Pozrite si trailer.

Po úspešnom reboote Lary Croft je jasné, že Square Enix prichádza s ďalšou TR hrou. Rise Of The Tomb Raider je XBO exkluzivita (časovo obmedzená) a ukázala sa v krátkom traileri na MS press-konferencii.

Ubisoft predstavil svoju novú značku. For Honor bude rytiersko/vikingsko/samurajovská „mlátička“, kde bude v MP dobývať strategické body na mape. Nebude chýbať široká customizácia brnení, heliem a pod. Každá frakcia bude mať vlastný štýl boja, výhody aj nevýhody. Ako bolo povedané hra ponúkne aj MP s priateľmi. Očakávať ju môžeme v 2016.

Ubisoft oznámil aj ďalšiu Anno hru na PC. Rok za názvom bude 2205 a presunie sa na mesiac. Zachová si návykovú hrateľnosť a nový engine vám dovolí budovať mestá s 1000 budovami. Zemi sa ale nevyhnete, môžete osídlovať aj tú.

—————————————-

Checkpoint 3

—————————————-

Sony a ich štúdio Media Molecule (LittleBigPlanet) prichádza s novou znčkou. Dreams je hra, kde si splníte vaše sny a vytvoríte si hru podľa seba. Hra bude podporovať Move.

Rigs je ďalšia novinka od Sony, tentokrát určená pre Project Morpheus. 3v3 FPS od tovrcov Killzone Mercenary na PS Vita.

3 nové traileri na tohtoročného Assassina. Raz vidieť je lepšie ako 100 krát čítať.

Micorosoft sa pochválil, že na jeseň spustí veľa diskutovanú záležitosť spred launchu XBO a PS4. Ide o spätnú kompatibiliu X360 hier. Od jesene si tak budú môcť majitelia XBO zahrať aj niektoré X360 hry priamo na XBO. Niektoré preto, lebo musia prejsť vylaďovaním a kontrolou ešte predtým ako sa budú dať spustiť na XBO.

PS4 zas dostane Media Player, ktorý prehrá množstvo formátov ako napríklad AVI, Mpeg-2, MP4 ale hlavne MKV. Ďalšou dobrou správou je, že nemusíme čakať na FW update. Media Player je totiž už teraz dostupný na store ako appsa. Takže šup šup sťahovať. A síce aplikácia nedovoluje sťahovanie na HDD PS4, môžete prehrávať z pripojeného disku alebo si poradí aj s DLNA.

Trailer z E3 na Uncharted 4 jednoducho treba vidieť. Takže pozerajte a utrite slinu.

Teraz k jednej z najväčších, najväčších, skutočne najväčších udalostí posledných gamerských rokov. Final Fantasy VII Remake … slzička? Aj u mňa.

Bethesda okrem Falloutu priniesla na E3 aj nový Dishonored 2.

—————————————-

Checkpoint 4

—————————————-

To by nebol Hiedo Kojima, keby nepredviedol svoj Metal Gear Solid V The Phantom Pain na E3 🙂

Na skate sa po dlhom čase opäť postavíme 29.9. tento rok v Tony Hwks Pro Skater 5.

The Divison od Toma Clansyho vyzera vynikajúco. Dokazuje to aj 10 minútový gameplay.

Úžasný, epický, dynamický! Takýmito slovami by som opísal Star Wars Battlefront. Je to Battlefield len v Star Wars unverze. Posúďte sami.

Na skoro záver si dajme už len niekoľko trailerov bez komentára.

Plants VS Zombies 2

Nový South Park : The Fractured but Whole (bude okrem PC aj na XBO a PS4)

Firewatch

Plošinovka od EA? Nech sa páči Unravel.

E3 trailer na české Kingdom Come Deliverance.

15 minút z Mad Maxa.

Launch trailer k prvému veľkému datadisku Final Fantasy XIV A Realm Reborn – Heavensward, ktorý práve vychádza.

Na úplný záver zostrihy hier od Sony a Microsoft.

Tak a … uf … je to za nami … idem si pospať 🙂

Beyond priatelia

Komentáre


Tagged: