Next-gen X-Box rumory

Podľa posledných rumorov od zdrojov, ktoré poznajú správnych ľudí by next-gen Xko malo vyjsť v novembri tento rok (vraj vtedy vyjde aj PS4) s cenovkou 500$. Vraj bude aj verzia za 300$ dolárov ale so záväzkom platiť si 2 roky Xbox Live Gold za 10$ na mesiac (teda za 2 roky zaplatíte 540$).

21.5. nám MS predstavi konzolu. 10.6. potom na E3 uvidíme line-up a kopec hier ako Ryse alebo novú Forzu. Čo sa týka samotného Xka bude mať BD mechaniku a vraj bude potrebovať perma-connect (táto špekulácia sa mení snáď každý deň).

Vraj ešte tento rok, by sa na trhu mala objaviť ešte jedna verzia X-Box 360 s kódovým označením Stingray, ktorá bude výrazne lacnejšia.

Nové Xko vraj podobne ako PS4 ponúkne nahrávanie videa. Nie je jasné koľko bude nahrávať, ale vraj sa budeme môcť kamkoľvek vrátiť, postrihať zaujímvaé momenty a sharnuť cez FB, Ustrem alebo YT. Táto funkcia bude mať rôzne nastavenia medzi inými napríklad aj automatiku kde hra zaznamená dôležité momenty (získanie achievemntu, headshot a pod.) a nahrá tieto momenty (tiež môže samozrejme aj autor hry určiť kedy má hra nahrávať).

Čo sa týka perma-connectu, vraj to bude na developerovi. Samotný X-Box umožní ako offline hranie, tak jednorázovú online aktiváciu alebo aj permanentné pripojenie. Na developerovi je, ktorú možnosť si vyberie. Pripojenie môže služiť aj na protipirátske overovanie, samozrejme.

Veľkých a príjemných zmien sa dočkajú aj achievemnty. Kde naprílad distribútor môže pridávať do hry achievementy, bez DLC (mmm … víkendové achievemnt hunty 🙂 alebo môže zaviesť hráčov niekam, kam by inak v hre nezašli). Novinkou budú cross-title achievementy kde budú achievemnty na seba naviazané cez niekoľko hier. Distribútor tak môže odmeniť verných hráčov a dokonca pribudnú aj cross-platform achievementy, kde dostanete achievement za použitie companion appky na mobile/tablete.

Samozrejme prepojenie s FB a Twitterom nebude chýbať. Počet priateľov nebude obmedzený a bude možnosť, niekoho nasledovať bez jeho povolenia/potvrdenia ako na followovanie na Twitteri.

Komentáre


Tagged: