Velox Fama

28/9/18

Veľkú trojku gamerských eventov vždy uzatvára Tokyo Game Show. V tejto Velox Fame nájdete aj zopár trailerov odtiaľ.

Sector si vyskúšal Call Of Cthulhu a svoje dojmy zhrnul v článku na webe. Ak vás zaujal tento thriller na PC určite si ich prečítajte.

Zaujímavosť. V 200 rozvodových konaniach v UK v tomto roku je Fortnite spomenutý ako jeden z dôvodov. Tá hra proste mení životy.

Call Of Duty – Black Ops 4 skúšal Battle Royale v bete. Recenziu na tento mladý multiplayer mod v CoD kabáte nájdete na českom Eurogamerovi.

Trilógia mladej Lary sa uzatvára titulom Shadow Of The Tomb Raider. A vyzerá to tak, že sa vydarila. Myslí si to napríklad Sector, ktorí dal hre 9/10.

Z Ray Tracingu v Battlefield V sme sa už poutierali, môžeme ísť ďalej. Do Metra. Predĺžené Metro Exodus demo s RTX efektami. Njoy

Oukej. Takže Skyrim v Alexii od Amazonu ma zabil. Teraz prichádza Alexio. Tonto borec vám porozpráva o histórii a pomôže s in game vecami v nadchádzajúcom Assassins Creed Odyssey. Stačí sa opýtať. How cool is THAT!!! K tomu live avtion reklama a rýchly tomb walkthrough a už vlastne aj launch trailer. A kto stále váha, český Eurogamer má dojmy z rozohrania.

Valkyria Chronicles 4 sa už točí v mechanikách a na hard diskoch. Podla IGN sa vydarila a ich recenziu spolu s video recenziu si čeknite na webe IGN, hre dali 8,7/10.

Sony, inšpirovaná (alebo len proste kopíruje) Nintendom vydá v decembri mini Playstation 1. Menšia o polovicu ako originál s 20 predinštalovanými hrami, medzi inými aj Tekken 3, Final Fantasy VII (!!!) a ďalšími. Cena. Za kilečko dostanete konzolu a dva ovládače.

Z Kóreje sa leakla informácia, že bola pridelená veková známka Player Unknown’s Battleground (a.k.a. PUBG) na Playstation 4. Všetci sme vedeli že to príde takže až také prekvapenie sa nekoná a Microsoft to tiež nedokáže naveky udržať na PC/XBO exkluzivite. Takže aj keď neoficiálne, ale PUBG na Playstation bude. Čo pekne zapadne do čerstvej informácie, že Sony predsalen poľavila a pristúpila na cross-platform multiplayer. Začína s toľko skloňovaným Fortnite, pri ktorom banovala účty aktivované na PS4 a potom na inom zariadení. Takže si myslím, že môžeme očakávať aj cross-platform MP aj v PUBG, jedného dňa. Gratulujeme Sony, že sa nakoniec umúdrila a pristúpila k riešeniu tohto problému.

K preorderu Ace Combat 7 dostanete predošlý diel zdarma. A ktorý predošlý diel? No to záleží na ktorú konzolu si hru predobjednáte. Tí na PS4 dostanú AC5, tí na XBO dostanú AC6. Sedmička bude mať season pass za 25E, ktorý pridá 3 lietadlá, 3 levely a prehrávač hudby.

Jedným z najväčších problémov VR je, že mnohým ľudom je jednoducho z neho zle. Sony sa rozhodla bojovať s týmto patentom, podaným ešte v roku 2017, no zverejeneným len nedávno. Systém sleduje fukcie a správanie hráčov hrajúcich na Playstation VR. Tento systém bude sledovať napríklad vašu teplotu, kam sa pozeráte, senzory na orientáciu v okolí a dokonca bude aj počúvať či nevydávate divné zvuky, poprípade nadávate. Systém tak vyhodnotí či vám hranie danej hry vo VR nerobí zle a odporučí prestávku. Pravdepodobne sa tohto systému dočkáme spolu s PS5. Ešte jedna vec, tento systém funguje na baterku. Žeby bol PS VR2 wireless …

Čerstvý trailer na Devil May Cry 5 z TGS.

Story trailer na remaster Resident Evil 2 z TGS.

15 minútový gameplay Days Gone z TGS.

Vydanie Life Is Strange 2 sa pripomína launch trailerom.

Bohužial, môžeme sa pomalinky lúčiť. PS Vita sa budúci rok prestane vyrábať. Od januára 2019 už nebudeme v rámci PS+ dostávať na ňu hry, výroba fyzických kariet s hrami už skončila. PS Vita dožíva a Sony zatiaľ nemá plány na nástupcu. Bohužial, pochovalo ju málo veľkých hier a tiež zle načasovaný release, keď konzola vyšla v roku 2011 keď sa najviac rozbiehalo hranie na mobiloch a tabletoch. Ešte sa nelúčime ale už ďakujeme.

Ďalśia Forza je vonku. A aj keď Microsoft nevydáva moc hier ani exkluzivít na XBO, tie ktoré drží pri živote majú špičkovú úroveň. Forza Horizon 4 nie je výnimkou. Čekujte recenziu od českého Eurogamera alebo od ostaných webov vo svete :

Jagged Alliannce: RAGE! sa posúva na Mikuláša, teda na 6. december. Nevadí, v novembri je už v podstate plno. Oznámili to krákym gameplay trailerom.

El Presidente opäť volá v Tropico 6.

In-game intro k Fallout 76 si môžete pozrieť nižšie. Zároveň sme sa dozvedeli ako to bude s betou. Takže ako prvý si ho vyskúšajú majitelia XBO za mesiac, 23.10., potom o týždeň od 30.10. si ho vyskúšajú majitelia PS4 a PC. Beta bude mať cca 45GB a zapojiť sa môže každý, kto má pre-order.

Beyond priatelia

Komentáre