Velox Fama (28.3.2014)

noZerOne Logo 2014 Velox Fama 362x362

Začeneme mega novinkou. Facebook kúpil Oculus VR teda aj celý Okulus Rift. Za pekelných 2000 miliónov dolárov teda v preklade, 2 miliardy. Prichádza to ako blesk z číreho neba bez rumorov alebo špekulácií. Ale čo má virtuálna realita spoločná so sociálnou sieťou to necham na vas. Viem si predstaviť Farmville s oculus riftom, alebo aj odborné konzultácie live a podobne srandy ale hej, OR je predsa hlavne na hry. No uvidíme čo z toho nakoniec bude. Ak chcete vedieť viac o tejto divnej záležitosti skočte si na Eurogamer.cz.

inFamous Second Son je vonku od piatku. IMHO fantasticky vyzerajúca next-gen akcia s návykovým gameplayom dopadla vo svete recenzií niekde okolo čísla 8, pričom recenzie lietajú od 9 po 7. Najviac sa vyskytuje ale osmička a vyššie. Metacritic.com hlási priemer rovných 80/100 od 67 kritikov. Ak máte záujem o recenziu v rodnej reči a jej podobným, presmerujem vás na český Eurogamer, ktorý udelili 7/10 alebo slovenský Sector.sk ktorý dal 8/10. Vo svete potom dopadol inFamous nasledovne:

Vita port Borderlands 2 bol k zahraniu na GDC. Bohužial, ovládanie je vraj veľmi zlé a hra dokonca nestíha s framerateom a teda seká. Veď posúďte sami. Dúfajme že to do vydania napravia.

Sráči v EA dobre vedia čo robia. Nemám cvaknutý BF Premium a nadchádzajúci DLC k Battlefield 4 s titulom Naval Strike si neplánujem kúpiť … jedine že by som zmenil názor 🙂 Po zhliadnutí traileru ho budete aj vy chcieť.

Viete ked sa bude odohrávať ďalší Assassins Creed? No predsa v paríži a bude sa volať Assassin’s Creed Unity. Ubisoft to oficiálne oznámil v piatok a pozrieme sa tam už na jeseň na PC a next-genoch. Oldgen má dostať podľa drbov vlastnú verziu, ktorá sa možno bude odohrávať v Londýne, aspoň to naznačujú informácie z leknutých gameplay záberov.

Očakávaný prequel k plnohodnotenému MGS V je vonku. Ground Zeroes už zrecenzoval aj český Eurogamer a udelil známku 8/10.

IGN spravilo anketu medzi svojimi readermi (a že ich je vela vela) o najpopulárnejšiu Final Fantasy postavu všetkých čias a rovnako aj o najpopulárnejšiu postavu z každej FF hry zvlášť. Výsledky sú na obrázkoch nižšie (obrázky prebraté z IGN).

Na DriveClube pokračujú práce vraj vynikajúca. Po „reboote“ prešiel úžasnými zmenami a čoskoro sa dozvieme aj release date. Aspoň to tvrdí Sony.

Vedúci Tureckej Sony a dôležitý vysoko postavený zamenstnanec v Playstation Eurasia pustil von informáciu ktorá asi mala zostať v jeho hlave. Pri otázke o The Last Of Us 2 odpovedal že (parafrázujem) : O tom nič neviem ale v lete vyjde PS4 port The Last Of Us digitálne aj fyzicky. Ja len dodám že to bude verzia aj s DLC Left Behind.

Ak máte hodinu čas a chcete vidieť ako bol predstavovaný Project Morpheus, nech sa páči.

Aj keď ide o PC hru, toto stojí za zmienku. Goat Simulátor onedlho vychádza na PC. Určite si pamätáte na fantastický trailer na Dead Island v ktorom čas beží dozadu a dojemná hudba dotvára celkový obraz zombie apocalypsy (mimochodom tento trailer vyhral Zlatého Leva na filmovom festivale v Cannes)? Tak goat simulátor má veľmi podobný launch trailer 🙂

Inak, vedeli ste že beží súťaž o 3 x PS4? A že po slovensku vraj chodia 3 kamióny s návesom olepeným na modro s nápisom This Is For The Playsers? Ak takýto kamión uvidíte neváhajte a foťte, 2 PS4 poputujú vyžrebovaným zpomedzi tých, ktoŕy kamión videli a zachytili, posledná tretia potom tomu, kto najlepšie odhadne, koľko najazdia 3 kamióny za 3 mesiace po SK, CZ a HU spolu km. Viac info a ako sa zapojiť nájdete na stránke súťaže.

Adtrucks PS4 Sutaz

Pri súťažení ešte ostaneme, pretože so Sectorom môžete vyhrať nový inFamous Second Son a brandované USB klúče. Zapojiť sa môžete na Sectore.

Čo je nové na EU PS Store sa dozviete na oficiálnom EU PS Blogu. Tento týždeň je to slabšie a okrem BF4 DLC Naval Strike, FEZu s Cross-buyom a Destiny Of Spirits na Vitu tam toho moc nieje.

Komentáre


Tagged: