Velox Fama (28.11.2013)

Velox Fama V4

Udalostí za posledných 18 dní (fuh to je už tolko …) tak sa vrhnime na to.

X-Box One je vonku. Minulý piatok bol launchu XB1 v 13 (najdôležitejších) regiónoch sveta. Gratulujeme k úspešnému launchu a prvému miliónu predaných kusov XB1 a to hned za prvý deň. Pre porovnanie, PS4 má tiež na konte predaný milión kusov za 1 deň, akurát že len v USA a Kanade.

PS4 je za mlákou vonku už pomaly 2 týždne a máme tu prvé chybové hlášky. Podobne ako existoval Red Ring Of Death (RROD) pri X-Box 360 alebo Yellow Light Of Dead (YLOD) pri PS3, PS4 má tiež svoj jazyk ktorým oznamuje že niečo nie je v poriadku. Je ním červená blikajúca čiara, ktorá ide krížom cez PS4 a za normálnych okolností svieti sexi namodro. Keď zbadáte že bliká na červeno, niečo nie je v poriadku a môže ísť napríklad len o to, že je jej teplo a prehrieva sa. Internet to pokrstil pojmom Red Line Of Death (RLOD).

Kazovosť nových PS4 je minimálna. Bežná kazovosť novej elektroniky na trhu je okolo 15%, PS4 je momentálne na 1%.

HD remake Final Fantasy X a X-2 si zahráme 21.3.2014. Release date paltí pre PS3 BD verziu. Kedy vyjde PS Vita verzia sa zatiaľ nevie.

Aj keď je to už týždeň čo je next-gen Xko vonku, oplatí sa hodiť očkom na Sector.sk, kde sú spísané jednak recenzie na launch tituly XB1 a jednak tých pár recenzií na konzolu samotnú.

Borci z firmy IHS, ktorá sa zaoberá analýzou trhu, rozobrala a spočítala koľko asi Sony stojí jedna PS4, pričom počítali ako samotné diely tak aj poskladanie konzole. Podla IHS stojí jedna PS4 Sony 381$, čo je o 17 menej, než sa predáva. Dobrou správou je, ak je to aspoň približne pravda, že Sony neprerába na každej konzole ako tomu bolo pri PS3 kde bola každá „dotovaná“ Sony.

Fumito Ueda, majster stojaci za hrami ICO a Shadow Of The Colossus, ktorý pracoval na svojej „novej“ hre The Last Guardian, oznámenej ešte v 2009, to zabalil. Už viacej nepracuje na The Last Guardian a hra bohužial pravdepodobne zanikne. Veľká škoda.

Ak by set chceli nejaké porovnanie current-gen s next-gen, odporúčam pozrieť toto video. Ide o animáciu a chovanie krovia, v ktorom sa schováva assassin z ACIV Balck Flag. Next-gen nie je ani tak o míľových skokoch ako o doťahovaní detailov.

Gran Turismo 6 vychádza začiatkom decembra na PS3 a s týmto dátumom za rohom sa samozrejme množia aj reklamy a stupňuje hype. Vynikajúca reklama na GT6 beží v Japonsku. Njoy. A keď už sme pri Gran Turisme, už vraj budúci rok bude na PS4 GT7 tak dúfajme silno všetci spolu 🙂 A ešte jedna vec. V GT6 si budete môcť (za predpokladu, že máte dostupné technológie a trať ktorá je aj v GT6) nahrať závod, importovať dáta do GT6 a závodiť proti svojmu reálnemu času z reálnej trate vo virtuálnom svete. Takýto záznam v praxi si čeknite v druhom videu. Dáta vo videu boli získané z CAN-Gateway ECU, čo je technológia Toyoty.

Tearaway, očakávaná platformovka na PS Vita je vonku. Či sa oplatilo čakať si prečítajte v recenzii na Sectore alebo Eurogamerovi. Na metacritic.com má zatiaľ 87/100 a to je veľmi slušné hodnotenie. Pravdupovediac, sedí na tróne najlepšie hodnotených hier na Vitu spolu s Rayman Legends.

Pozajtra, v piatok 29.11. launchuje PS4 v Európe vo „veľkých“ regiónoch. Pri tejto príležitosti oficiálny EU PS Blog spísal aké entertainment appsy budú k dispozícii v deń vydania a samozrejme v akých krajinách. Kým pre ČR/SR tam nič nie je netreba zúfať, uvidíme ako to bude s accountami na PS4 a možno nebude problém spraviť si napríklad US account a ťahať appsy odtiaľ.

Bola spustená stránka s názvom thesurvivor2290 kde sú dva odpočty a logo Vault-Tecu. Jeden, odpočet skončí za 14 dní, ten druhý, ohlasujúci nukleárnu zimu, už za 4 dni. Modlím sa za další Fallout, modlime sa spolu 🙂

Nižšie nájdete pravdepodobne prvé unboxing video PS Vita TV na svete. Njoy.

Tak predsalen sa snáď dočkáme epického bundlu PS4 s Vitou. Budnle sa bude volať Ultimate Bundle, objaviť by sa mal vraj koncom tohto roka a cena zatiaľ ani náhodou nie je známa.

Ultimate Bundle PS4

Ak by vás zaujímalo koľko vám vaše nové Xko alebo PS4 navýši účet za elektrinu odkážem vás na článok na Eurogamerovi kde sa dozviete všetko dôležité.

Zatiaľ beyond priatelia.

Komentáre


Tagged: