Velox Fama


Recenzie, pocity, dojmy


Alone In The Dark. Legenda sa vracia a otázkou je, ako vždy pri týchto hrách, bude taká dobrá ako kedysi? Podľa Vortexu to diera do hororu nie je, ale stále super, teda za 7/10. Zing nazval hru mimořádný AA horor, teda za 8/10.

Dragons Dogma II je veľké, open world RPG, ktoré sa podla recenzií veľmi vydarilo. Sector dal vysokých 8/10, Kotaku si musíte prčítať, Vortex za 7/10, Zing je nadšený na 9/10. Hra je krásna až do takej miery, že aj najlepšie PC hru vraj nerpzbehajú na 60fps. Hra trpí frame dropmi hlavne v husto obývaných miestach ako mestá. Teda problém nie je nastavenie grafiky, ale množsrvo NPC na obrazovke. (Teoretické) riešeni? Genocída nepotrebných NPC aby sa odlahčil procesor 😀 Aspoň to navrhuje jeden z užívateľov. Spísanie zoznam s postrádateľnými NPC, ktoré sa následne vyvraždia, odľahčia procesor a hra pobeži plynule. Tento nápad je v zárodku a na jeho výsledok, ak vôbec nejaký bude, si počkáme.

Rise of the Ronin, na dlhšiu dobu posledná PS5 exkluzivita, vychádza a je to síce historická samurajská márovačka, ale čakajte aj trochu uletené veci. Priemer recenzií sa hýbe okolo 7,5 a hodnotenia lietajú od priemeru po nadpriemer. Tuzemské recenzie sú nasledovné: Sector dal vyokých 8/10, Zing rovnako 8/10, Vortex bol kritickejší a podľa nich ide o ľahký nadpriemer so 6/10 (video recenzia pod launch trailerom), Kotaku si musíte prečítať, český Eurogamer dal 4 hviezdy z 5. Ďalšie recenzie zo sveta:

  • 9.5 Playstation Universe
  • 8.0 Sector
  • 8.0 Eurogamer
  • 7.0 IGN
  • 7.0 Gamespot
  • 6.0 VG247
  • 5.0 Variety

Zing si vyskúšal kórejskú sekačku Stellar Blade a je to vraj viac Sekiro ako Bayonetta. Ich dojmy si môžete prečítať na webe.

Obsluhujúci zombíci z Welcome To Paradize dostali recenziu od Sectoru a hra dopadli na vynikajúcich 8/10.


Jednou vetou


Opustila nás ďalšia ilustrátorská legenda. Pani Mucumi Inomata zomrela veku 63 rokov a bola animátorka a designérka. Pracovala na množstve anime a mangy a pracovala ja na postavách v troch Tekkenoch alebo Tales of Destiny.

Resident Evil 9 bude vraj open world podľa insidera Dusk Golema.

Šepká sa, že autori Days Gone pracujú na live service hre pre Sony. Skloňuje sa Syphon Filter ale je to viac špekulácia ako pravdepodobné.


\ X – Y = Z / X – Y = Z / X – Y = Z / X – Y = Z / X – Y = Z /


Nový diel Commandos pripomína svoju eistenciu čerstvým trailerom o mapách.

Playstation Blog má post venovaný polygónom. Tým vo Final Fantasy a ich porovnaniu medzi Rebirth-om a pôvodnou hrou z ’97. Cloudov battle model z ’97 bol spodkladný z 900 polygónov. Cloud z 2024 je z 220 000 polygónov. Samozrejme obrázky nechýbajú. Odporúčam, zaujímavé čítanie.

Komentáre


Tagged: