Fisheye miniobjektív na telefón

Prednedávnom som si cez nemenovaný portál objednal mini fisheye objektív pre telefóny. Zázrak som nečakal (a ani sa nekonal 🙂 ).  Tak sa poďme bližšie pozrieť na to ako a čo to vlastne je?

Viete čo je fisheye objektív? Je to vlastne objektív ktorý Vám zoberie 180 stupňov. Pričom obyčajný objektív má rozsah menej.  Objektív mi dorazil iba pred chvíľkou tak sa chcem s Vami podeliť o tom ako to s ním vlastne je. V balení od nemenovanej pošty ;-), ktoré bolo v trošku horšej krabičke (krabička bola asi už od odosielateľa v horšom stave, alebo to možno bolo poštou? To vám neviem povedať.) bol objektív a návod. Prvé čo som spravil bolo nalepenie magnetu na telefón. Ide vlastne o taký tenký magnetický prstienok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ten som nalepil a drží celkom dobre, ale neverím, že ho nebudem musieť ešte prelepovať.  Na moje prekvapenie objektív okrem fisheye obsahoval aj makro objektív. Ktorý si myslím, je trošku slušnejší ako ten fisheye. Vlastne len odmontujete jednu časť objektíviku.

Trošku ma zamrzelo to, že objektív je pravdepodobne od výroby trošku vyšúchaný. Cena tohto objektívu sa pohybuje u slovenských predajcov okolo 29€. Viď napríklad . Nechcem robiť reklamu, ale zatiaľ asi jediný e-shop čo to ponúka, alebo potom treba hľadať na ebay.

Jemné škrabančeky sa odrazili potom na kvalite fotiek, neviem či su to škrabančeky, alebo zaschnuté lepidlo, nuž je to asi jedno.

Fotka s Fisheye:

20130227_144007

Fotka bez fisheye:

20130227_144016

Takže sami vidíte, že kvalita utrpela, no ale na bezduché fotky, ktoré potom preženiete instragramom,  to môže byť celkom fajn. Poprípade na viacej vzdialené objekty.

Takto sa objektív magneticky uchytí:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samostatný objektív s krytkou a šnúrkou na ktorej je magnet taktiež.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A ako poslednú radu, ktorú som dostal od kamaráta, odlepte si všetky magnety a prilepte znova sekundovým lepidlom, lebo výrobcovia používajú slabé lepidlá. A viete čo? Zaujímavé môže byť fisheye video! 🙂

Komentáre