Velox Fama


Recenzie


Sector si dal pekne na čas, s recenziou Final Fantasy XVI a tak to pri JRPG aj má byť. Výsledok je vysokých 9/10.

Že sa Jagged Alliance 3 podarilo potvrdzuje aj ďalšia tunajšia recenzia od českého Eurogamera. Ten hru odporúča a vysokými známkami sa chvália aj samotný autori hry v accolades trailery.

Ôsmy Tekken je dispozícii na ochutnanie pre press. Sector a jeho dojmy si musíte už prečítať sami, to isté platí aj pre Vortex, aj keď oni majú aj video.

Exoprimal dostal od Sectoru vynikajúcich 8/10.

Udalosťou leta a aj roka je rozhodne (PC) vydanie Baldurs Gate 3. Na Steame hralo BG3 za prvý deň v jednom čase cez 470k hráčov a stúpalo to cez na 552k až na 814k. DF ako vždy hru podrobne rozobralo. Recenzie a dojmy postupne vychádzajú. Pocity spísal napríklad Zing a dokonca dvakrát. Recenzie sú na úrovni hra desaťročia a prekonávajú aj poslednú Zeldu. Bavíme sa o priemere 97/100. Recenzia od Kotaku je na ich webe, Vortex rozjíma nad neuveriteľnou slobodou, ktorú v hre máte a Sector hre dal 9/10.

Fantasty Atlas Fallen vychádza a recenzie sa hrnú. Kotaku si prečítajte u nich, Sector dal vynikajúcich 8/10,

Slovanská temná stratégia ála Frostpunk (čítaj s ťažkými rozhodnutiami), Gord vychádza a z hry je podľa Zingu cítiť ex-Witcher developerov. Čo je dobré. Zing jej dal v recenzii 7/10.

Ramaster Quake II sa mimoriadne podaril. Sector to podčiarkol vysokou recenziou 8.5/10 a vraj si ho máme všetci zahrať.

August je top mesiac tento rok. Vyšiel aj Fort Solis, Quarry pripomínajúca kratšia hororová sci-fi hra s hviezdnym obsadením. Recenzie sú pestré. Zing dal 8/10, Sector bol opatrnejši s ľahko napriemernými 6/10.

Immortals Of Aveum od EA je fantasy FPS a hra práve vyšla. Recenzie pokrývajú takmer celú škálu do 10:

  • 9 – Press Start
  • 8.5 – GamingTrend
  • 4/5 – GGRecon, GamesHub
  • 8 – IGN, PSX Brasil, Game Informer
  • 7 – TechRaptor, Shacknews
  • 6 – Push Square
  • 3/5 – VG247
  • 5 – Gamespot, Metro GameCentral 
  • 2/5 – Eurogamer

Jednou vetou


Najnovší rumor o Playstation 5 Pro je celkom detailný. Podľa leaku sa na jeseň 2024 dočkáme Pročka s rýchlejšími GDDR6 pamäťami (18 000 MT/s oproti 14 000 MT/s), o 66% rýchlejšou grafikou (s 36 jednotkami) ktorá zvláda 8K a stabilný framerate v 4K a výkon PS5 Pro pôjde hore na 16 až 17 TFlopov z aktuálnych 10.

Opustil nás John Gibson, veterán a programátorská legenda so 40 ročnými skúsšnosťami. Začínal na ZX81 kde stvoril Molar Maul, Zzoom a ďalšie. Prešiel si množstvom štúdií vrátane Psygnosis (ešte pre-Sony éra), naskôr pracoval na WRC 4 vo Evolution Studios. Nekôr pracoval aj na Motorstrome (aj Pacific Rift aj Apocalypse aj RC) a aj na DriveClube. Ďakujeme a R.I.P.

Playstation 5 má doma viac ako 40 miliónov ľudí. Gratulujeme.

Vraj sa okrem remaku Most Wanted pracuje aj na novom Need For Speed.

Gameplay time jesenného Assassin’s Creed Mirage, ktorý je návratom do čias Ezia, bude krásne kompaktný. Ak sa poponáhlate, hru dohráte za 20 hodín, ak sa pomotáte a povenujete vedlajším aktivitám, hra vám zhltnbe 25 až 30 hodín. Good old times, krása.

Choďte do kina na film Gran Turismo. A pustite si aj GT7, dostanete zadarmiko Godzillu z filmu. Mňam.

Sony testuje streamovanie PS5 hier z cloudu. Hráči, ktorí funkciu testujú majú na výber zo streamov od 720p – 1080p – 1440p – 2160p a vraj aj v 4K beží GoW úplne plynule. Funkcionalita vraj má byť dostupná pre Premium predplatiteľov a nevie sa kedy.

Šepká sa, že na GamesCome, teda počas otváracej ceremónie bude ohlásená nová Metro hra.

Životopis herečky Angie Jho naznačuje, že sa pracuje na Borderlands 4.

Assassin’s Creed Mirage je gold a relase date bol posunutý bližšie k dnešku, aj keď len o týždeň, ale nevidí sa to často. Hra vyjde 5/10, pôvodne 12/10.

Armored Core VI vychádza, arkádová mecha kacia vyzerá fantasticky, gameplaye sú úžasné, akcia strhujúca. Aspoň z trailerov. Recenziu od Kotaku si ako vždy prečítajre sami, Zing je veľmi spoko na 9/10, Vortex podobna 8/10 aj s video recenziou.


# – / + ň = ~ # – / + ň = ~ # – / + ň = ~ # – / + ň = ~ # – / + ň = ~


Gameplay očakávaného Armored Core VI Fires Of Rubicon.

Sea Of Stars po vzore Stray a Humanity príde do Playstation Plus (Extra a Premium) v deň vydania. Ide o ťahové RPG inšpirované klasikami žánru. Vychádza 29/8 aj na Switch a Xko (v Game Passe).

Ratatan, duchovné pokračovanie Pataponu z PSP už dostal aj prvý gameplay a kampaň na Kickstarteri trhá internet.

Pamätáte sa na tú jednu jedinú kartu s prsteňon z Lord Of The Rings, ktorú Wizards Of The Coast vydali v rámci svojej LotR série? Myslím, tú kartu, ktorá sa už našla a už sa len čaká, kto ju kúpi a hlavne za koľko, keďže predcháadzajúci rekordman, karta Black Lotus, sa predala za za 500 000$? Je to tu a kupec sa našiel, raper Post Malone ju kúpi za 2 milióny dolárov. Takže najdrahšia Magic The Gathering karta je prsteň z LotR série a má hodnotu 2 milióny $.

Age Of Empires III Definitive Edition dostal free 2 play verziu. Stiahnuť si ju môžete na Steame a keďže je zadarmo, sú tam obmedzenia. K dispozícii nám budú vždy len tri civilizácie zo 16, trojica bude pravidelne rotovať, takže si časom zahráte za každého a hrať môžette len prvú časť kampane a režim historických bitiek.

V Q2 2024 sa na Steame dočkáme slovenskej hry od Košického štúdia Cassagi Tower Forge: Dark Defense. Budete brániť svoje pevnosti detailne poskladanými vežami. Znie a vyzerá to ako vymakaná zábava. Čekujte announcement trailer.

Tekken 8 predstavuje Azucenu a Ravena.

Koncom augusta vychádza piate pokračovanie z kúzelného Trine sveta. V naknovšom trailery sa predstavuje zlodejka Zoya.

Okolo PS5 Slim je už toľko povyku, že tento leaknutý obrázok a dokonca krátke video caseu konzoly je IMHO už len potvrdením jej existencie. Tá vytŕčajúca mechanika je vraj odnímateľná.

Aj 3D Realms budú na GamesCome a teasujú ukážky niekoľkých retro strielačiek, na ktorých pracujú.

Armored Core VI mal showcase kde ukázal kopec obsahu z hry. Príjemné pozeranie.

Ďalší Command & Conquer vyjde na iOS a Androidy. Kuknite si gameplay.


GamesCom 2023


Najväčšia gamerská akcia na svete je za nami a zopár highlightov sem dám aj ja. Lepší, detailnejši aj kvalitnejší coverage poskytli všetky weby zaoberajúce sa hrami. 3ikovný kompletný prehľad dali viacerí dokopy. Napríklad Kotaku, Vortex.

Ghostrunner 2 vyjde 26/10.

Assassin’s Creed Mirage predvádza Bagdád. Some really heavy Ezio vibec here.

Samozrejme mega pecka Xboxová, Starfield sa ukázal v plnej sile a v live action trailery.

Project Q, streamovací handheld od Sony sa volá Playstation Portal bude stáť 219€. Má 1080p 60Hz display, 8 placovú LCD obrazovku, zvládne to čo Dual Sense a časti obrazovky sú dotykové (časti?). Hands-on dojmy spísali na Playstation Blogu a v natívnej reči o ňom viacej píšu na Vortexe.

Dojmy z prezentácie Alan Wake 2 spísali na Zingu.

Komentáre


Tagged: