Velox Fama


Recenzie, pocity, dojmy


Aloy na západe vyšla na PC. Horizon Forbidden West je vraj benchmark toho, ako sa majú preklápať hry z konzoly na PC. Port je vraj fantastický a český Eurogamer dal hre 5/5 hviezdičiek.

Sectoru trochu trvala recenzia na Final Fantasy VII Rebirth, čomu sa vúbec nečudujem. Sám ju práve hrám a rozumiem. Sector dal hre v recenzii 9/10.

Rise Of The Ronin, ak sa nemýlim posledná „exkluzivita“ na PS5 na dlhší čas je vonku a v receniách dopadla dobre. Prirodzene sa chváli recenziami v accolades trailery.

Stellar Blade je PS5 exkluzivita z južnej kóreje s prekrásnou slečnou v hlavnej úlohe, soulslike súbojmi, sekiro-like obtiažnosťou a skvelým soundtrackom. Stredoeurópeske recenzie dokonc anaznačujú vynikajúci herný zážitok. Zing v recenzii s názvom Božská krása dal 9/10, Vortex bol o bod menej spoko za 8/10, Sector dal 8,5/10, Kotaku si treba prčíta. Zvyšok sveta je tiež viac či menej nadmieru spokojný s recenziami od 7 až po vysokých 9.3/10 s priemerom niekde okolo 8.2 :

  • GamingTrend  9/10
  • Eurogamer germany 10/10
  • COGconnected 9.3/10
  • Techradar 4.5/5
  • VideoGamer 6/10
  • Noisy Pixel 9/10
  • IGN 7/10
  • VGC 8/10
  • GameSpot 8/10
  • Push Square  8/10
  • Gamesradar 7/10
  • PlayStation Universe 8.5/10
  • Destructoid 8/10

Jednou vetou


Fallout-like izometrická post-apo Broken Roads vychádza. Hru nájdete na veľkej trojke (PS,Xbox,PC) a neskôr aj na Switchi. Hra sa podobá aj na Disco Elysium a odohráva sa v Austrálii. Launch trailer nižšie.

Pokračovanie Broderlands je vo vývoji. Lebo hej, všetci máme raz za pár rokov dať si zábavný, bohapustý, loot hunt. Juchu.

Jim Ryan skončil vo vedení Playstation. Hernú divíziu viedol tento charizmatický pán s príjemným úsmevom od 2019 a v Sony bol 30 rokov. Vďaka za jeho prínos a prajem všetko dobré. Širšie sa jeho prínosu venovali na Vrotexe.

Vtipy na prvý apríl od herných firiem sú štandardom každý rok. Do jedného uceleného postu ich zhrnul Sector.

Ak vo vás zapne akronym KOTOR nejaký pocit, čítajte ďalej, ostatný pokračujte nižšie. KOTOR bol ohlásený, potom dlho ticho, potom správa že sa na ňom naozaj pracuje a nakoniec šepkačka, že bol zrušený. Nie, nebol a na remaku sa pracuje a toto je potvrdená informácia, žiadny rumor.

Star Wars Tales Of Empires je animovaný seriál, ktorý onedlho uvidíme na Disney+ (4/5). Pozrite si trailer a nechajte sa, ako ja, zmiasť príjemnou až odlahčujúcou grafikou.

Star Wars Outlaws od Ubisoftu dostala nový trailer a dátum vydania. Hra vyjde hneď po lete 30/9 na veľkú trojku (PS, Xko, PC).


? . ! “ ? . ! “ ? . ! “ ? . ! “ ? . ! “ ? . ! “ ? . ! “ ? . ! “ ? . ! “ ? . ! “ ? . ! “ ?


Najkonickejšou hernou postavou všetkých čias podľa ankety Britskej BAFTA je Lara Croft, druhý je Mario a tretí Agent 47. BAFTA games awards sa konajú 11/4.

Na Vortexe predstavili českú hru Secret Of The Deep. Pôjde o oakčnú adventúru s RPG prvkami a hlavným hrdinom bude postava bez mena privolaná z ríše mŕtvych samotnou smrťou do fantasy sveta. Hra bude zameraná na príbeh a atmosféru. Viac si prečítajte na Vortexe a pozrite si video k predstaveniu hry (30 minút).

Už to tak bude, všetci sme to vedeli. Baldurs Gate III je najoceňovanejšia hra ever. Nedávno vyhrala už 20. ceny BAFTA Game Awards.

Vivat Slovakia, Slovenská variácia na GTA z Bratislavy z divokých 90tych rokov je dostupná v Early Access na Steame. Prvú polhodinu gameplayu spracoval napríklad Sector. Podľa viacerých hru čaká ešte dlhá cesta ale nezabúdajme, že ide o Early Access verziu. Svoje dojmy spísali aj na Zingu.

Kingdome Come: Dliverance II bolo oficiálne oznámené epickým trailerom na vysokej úrovni. Opäť pôjde o detailný „simulátor“ stredovekého života, ako v prípade prvého dielu. Boje vraj budú ale prístupnejšie. Pôjde o RPG. Budeme upravovať Jindrov vzhľad, meniť výzbroj aj schopnosti. Cestovať stredovekým českom a zapajáť sa do aktivít ako lukostrelba alebo u kováča v dielni. Príbeh bude o láske a pomste a zavedie nás až k maďarekému kráľovi Zikmundovi. Mňa však najviac striaslo z tej hudby ktorá je úchvatná. Hra vyjde ešte tento rok na veľkú trojku (PS5,X,PC). Vortex má dokonca vlastné video zo zákulisia vývoja.

Keď už vyšlo Vivat Slovakia v Early Access a oznámený bol Kingdome Come Sector dal dokopy zoznam najúspšenjších Slovenských hier. Pripomeňte si legendárne kúsky z minulosti dávnej aj nedávnej v ich článku na Setor.sk.

Do Gran Turisma 7 konečne posledným updatom dorazil Škoda. Ak sa ale tešíte, že si zajazdíte na svojej Octávii budete, rovnako ako ja, sklamaný. Do GT7 prichádza len VGT vozidlo od Škody. Pekne sa tomu v sedemminútovom videu povenoval Jiří z Vortexu.

Ak pretekáte v Gran Turismo 7, vedzte že od 17/4 v sekcii Sport nájdete kvalifikačné preteky na GT World Series 2024. Ak sa kvalifikujete, môžete reprezentovať svoju krajinu vo finálnych stageoch šampionátu. Tie s budú konať v júly v Montreale, v auguste v Prahe, v septembri v Tokyu a dátum a miesto finále TBA (To Be Announced).

Komentáre


Tagged: