Velox Fama

26/4/19


Najväčšia pecka novinka posledných dní sú rozhodne prvé oficiálne informácie o Playstation 5 a to dokonca od samoteného architekte (aj PS4) Marka Cerneho. Tak sa na to mrknime:

  • takže tak ako som tušil a všetci ostatní tiež, next-gen konzola (ako ju volal Mark v rozhovore pre Wired) urcite nevyjde v tomto fiškálnom roku, čiže do 31.3.2020 ju určite neuvidíme, takže jeseň 2020, ako všetci očakávame je asi jasná
  • konzola bude mať mechaniku na BD a juchúúú SSD disk (aj keď vraj nejaký upravený typ, to zas budu pálky ked to budeme chciet vymenit za vacsi), SSDéčko vraj zrýchli konzolu tak, že pri načítavaní Spider-Mana počas presunu po mape na PS4 čakáte 15 sekúnd, na PS5 len 1 sekundu
  • konzola bude mať spätnú kompatibilitu na PS4 hry aj PS VR, na VR budú sústrediť značnú pozornosť, o streamovaní zatiaľ nepadlo ani slovo
  • k cene sa Cerny nevyjadril, povedal vsak alibisticky, ze bude primeraná tomu, čo nová konzola dokáže. Sony ale určite nebude chcieť zopakovať trapas s vysokou launch cenou PS3, keď sa im launch cena PS4 tak vyplatila. Osobne však pochybujem že bude stáť 400E, IMHO minimálne 500E.
  • Inak hry na konzole pobežia v natívnom 4K a 60fps, konzola zvládne Ray Tracing (!!!!) a aj 8K. Bude mať zvlášť čip na 3D zvuk pre domáce kiná (!!!).

Určite ste zachytili smutnú správu, že Parížsky Notre Damme vyhorel. No keďže Ubisoft si v Assassin’s Creed Unity dal veľmi záležať na jej presnej replike v hre, poskytne svoje podklady a údaje na rekonštrukciu, prispeje 12 miliónov a AC Unity dá zadarmo hráčom na PC. Velmi prekné od nich.

Neil Druckman tweetol, že dotočili záverečnú scénu mo-capu z The Last Of Us Part II. Aj keď sa veľmi teším a hlavne herci, ktorí si konečne môžu trochu oddýcnuť, znamená to tiež, že je na hre ešte vela roboty a možno sa tento rok ani nestihne. No uvidíme.

Microsoft predstavil X-Box One S All-Digital Edition bez mechaniky s terovým HDD. Predávať sa bude v USA za 250$ a ako napovedá názov, žiadne Blu Raye doňho nedostanete. Aj keď cena vraj nie je taká, ako si v USA predstavovali, neskôr v nejakej akcii budete mať za 200$ konzolu. To je fajn deal. Okrem toho po odhalení pár info o PS5 insideri z MSka tvrdia, že next-gen Xko bude výkonnejšie. PS5 bude mať Navi grafiku, Xko má mať jej nástupcu. PS5 má vraj 9tflops výkonu, Xko vraj 12. Uvidíme ako to celé nakoniec dopadne ale, už sa to začalo 🙂

God Of War z marca 2018 je hra roku pre mnohých hráčov aj odbornú verejnosť. Nečudujem sa preto, že sa dočkáme dokumentu a tom, ako hra vznikala, zdarma na YouTube. Zatiaľ však len trailer nižšie.

Days Gone je tu a ponúka launch trailer, zoznamovačku s motorkou, s nakazenými predátormi a ako bojovať s hordou o 500 freakeroch (áno vraj sa im ich toľko podarilo dostať na obrazovku). V recenziách hra obstála dobre s metacritic priemerom na 7,2, ponúkam recenziu od Kotaku alebo od Zing.cz ktorý dal 9/10, IGN bolo spokojné na 6,5/10, Sector.sk na 8/10, Český Eurogamer a ďalších :

Mortal Combat 11 je tiež už tu a prvé recenzie naznačujú kvalitnú mlátičku. Niektoré dokonca tvrdia že je to najlepší MK vôbec.

Ragequitting je klasický problém online hrania. V bojovkách ešte o to viac, že sa bitka môže rýchlo vyvynúť v neprospech jedného z bojovníkov a ak to bol už tridstiaty match, jednoducho to oponent rage-quittne lebo to nedáva. Mortal Combat 11 na túto udalosť veľmi pekne upozorní : https://twitter.com/gllty/status/1120695427949453312

Sony v máji končí s opravami Playstation 3. Je na čase sa pomaly začať lúčiť s touto koznolou.

World War Z, ktorá sa odzačiatku profilu ako multiplayerová márovačka s 500 zombíkmi na obrazovke, kde jeden match zaberie tak max 20 minút sa IMHO prekvalivo dobre predáva. Za prvý týždeň predali milión kusov. Wau, velmi pekné na to, že neide o AAA hru.

Capcom odpovedá na launch Mortal Combat 11 tým, že si môžete do 5.5. zahrať na Steame a PS4 zadarmíko Street Fighter 5 Arcade Edition. Na Playstation otrebujete Plusko k online hraniu a ak si hru nezakúpite do 5.5., z knižnice vám proste zmizne.

Stolová hra Bloodborne vyzbierala na Kickstarteri potrebných 200 000 $ za 17 minút. Už prekročili milión dolárov a hra tak bezpochyby v máji 2020 vyjde. Ponúkne Yharnam z nového pohľadu, tri kampane, štyroch lovcov a množstvo príšer na zabíjanie.

Ak ešte stále neviete, čo je RAGE 2 (IMHO vyzerá to spičkovo), nech sa páči recap v dvoch minútach.

Komentáre