Reštaurácie s nápadom – takto sa to má robiť!

V dnešnej dobe, keď sú všetky väčšie mestá posiate stovkami reštaurácií, už nezaujmete len dobrým jedlom. Kým u nás sa ešte stravovacie zariadenia neodvažujú vybočiť zo šedého priemeru, vo svete nastáva trend odlíšiť sa za každú cenu a priniesť niečo nové, šokujúce, niečo, čo sa zapíše na turistickú mapu.

Tu je zopár reštaurácií, ktoré okrem jedla ponúkajú aj pridanú hodnotu v podobe skvelého zážitku a možno inšpirujú aj tunajších podnikateľov k osobitejším zariadeniam:

DINNER IN THE SKY, Brusel
Brusel bol síce vyhlásený na turistických portáloch za najnudnejšie hlavné mesto v Európe (netešte sa, aj Bratislava sa ocitla v Top 10), môže sa však pochváliť adrenalínovým zážitkom, pri ktorom sa aj dobre najete. Dať si večeru doslova s oblohou je istotne lákavé, ak prekonáte strach z výšok a nehrozí vám dáviaci reflex. Po pripútaní vás žeriav vyvezie do 50 metrovej výšky a môže sa začať stolovať. Snáď bez vtáčich exkrementov.

Dinner-in-the-Sky-BrusselsDinner-in-the-Sky_Having-dinner-in-the-sky_4459

MODERN TOILET, sieť reštaurácií v Taiwane
Ako už názov napovedá, po vstupe do tejto reštaurácie sa ocitnete v kúpeľni. Ak vás vždy lákalo piť z pisoára, jesť zo záchodovej misy, alebo na záchodovej mise pri jedení sedieť, je pre vás táto reštaurácia to pravé orechové. Navyše dostanete ako dezert zmrzlinu v tvare hovienka. V Taiwane majú tieto reštaurácie veľký úspech, tak môžeme očakávať, že sa niečo s podobným zameraním možno otvorí i v Európe.

modern_toilet_restaurant_0toilet1toilet2

CANNIBALISTIC SUSHI, Tokyo
To, že Japonci majú radi čudné veci, je známy fakt. Potvrdzuje to aj sushi reštaurácia v Tokyu pre všetkých ľudí, ktorí majú skryté kanibalistické chúťky. Po objednaní vám prinesú naservírované nahé ľudské telo, ktoré začne dokonca po vašom prvom reze krvácať. Takto sa pekne dopracujete k jednotlivým orgánom, ktoré tvoria samotné sushi. Dobrú chuť!

canibalsushicanibalsushii

OPAQUE RESTAURANTS, USA
Podľa kréda – potlač jeden zmysel, zvýrazni druhý – je zariadená sieť reštaurácií v Amerike, kde sa najete v úplnej tme. Zaujímavosťou je, že tu obsluhujú slepí čašníci. Prevádzkovatelia reštaurácií sľubujú výnimočný kulinársky zážitok, keď sa vďaka absencii zraku budete pri jedení sústrediť omnoho viac na chuťovú stránku a užijete si ho tak omnoho viac. Zdá sa, že na tom niečo bude. Ak sa do USA nechystáte, skúste si zhasnúť aj dnes pri jedení večere a môžete zažiť chute nepoznané!

dark

THE TREE HOUSE RESTAURANT, Nový Zéland
Táto zaujímavá a krásna reštaurácia bola postavená na obrovskom strome v lese na Novom Zélande na účely marketingovej kampane Žltých stránok. Interiér je celý drevený s krbom, do reštaurácie sa dostanete po drevenom chodníku. Postavili ju len za 66 dní a zakrátko sa stala medzi obyvateľmi i turistami veľkým hitom.

treehousetreehousee

COUNT DRACULA CLUB RESTAURANT, Bukurešť
Ak vás fascinuje príbeh kniežaťa Drakulu z transylvánskych hôr, mali by ste navštíviť jeho reštauráciu v rumunskom hlavnom meste. Reštaurácia pozostáva z mnohých miestností, každá s unikátnou, strašidelnou atmosférou. Obsluhovať vás bude samotný Drakula s predhovorom za strašidelnej hudby. Ceny sú tu takisto veľmi prijateľné.  Must-go!

draculadrakulaadrakulaaa

 

 

Photos: squidoo.com, foodista.com, travelblog.com

Komentáre