Velox Fama


Recenzie


K recenziám z predošlej Velox Fama na GoW Ragnarok pripájam ešte tú, rovnako veľmi spokojnú ako ostatné, od Kotaku.

Sonic Frontiers dostáva recenzie a s ľahkým nadpriemerom na úrovni 73/100 na Metacritic to vyzerá na celkom dobrú hru. Accolades trailer nižšie. IGN ohodnotilo hru na 7/10, Sector dal 8,5/10, Vortex nebol moc spoko so známkou 4/10,

9/10 – Shacknews
8/10 – Metro
8/10 – Game Rant
8/10 – Push Square
8/10 – Press Start
8/10 – VGC
7.8/10 – Game Informer
7.5/10 – Easy Allies
7/10 – IGN
7/10 – Gamespot
6/10 – TrueGaming
5.5/10 – AusGamers
4/10 – Gamesradar+
2/10 – Digital Trends

Vychádza remaster legendárnej RPG chess hry Tactics Ogre s podtitulom Reborn. Ak ste túto hru nehrali pred 30 rokmi, máte šťastie, pretože remake je rovnako dobrý ako kedysi originál len v modernom šate a môžete si tak zahrať práve tú legendárnu hru. Z recenzie Kotaku je jasné, že je veľmi spoko a IGN fdalo 8/10. Hra vyšla na PC aj na PS5 a Switch.

Prvé dojmy z legendárnych Bulánkov v novom šate spísali na Zingu.

Vychádza tiež upírska krvavá srielačka z divokého západu s názvom Evil West. Recenzie sú ľahko nadpriemerné s priemerom na metacritic okolo 76/100. Sector.sk dal 7,5/10, Zing dal 7/10, IGN rovnako za 7/10.

Nový Pokemon Scarlet And Violet na Switch vychádza a Zingu sa celkom páči. V recenzii dal 8/10.


Jednou vetou


Geri Halliwell, áno tá zo Spice Grils, si zahrá vo filme Gran Turismo.

Dátum vydania Final Fantasy XVI sa dozvieme koncom roka. Diablo IV vraj vyjde v apríli 23.

Playstation 5 Slim vraj príde na trh niekedy medzi júlom a septembrom 2023.

Sony to myslí s games as service vážne a najnovším dôkazom je údajné Horizon MMO na ktorom spolupracujú s NC Soft-om. To mám radosť. Na NC Soft mám len dobré spomienky, keď som kedysi dávno pradávno na pripojení cez Nokiu 6230 hrával prvé Guild Wars.

Remedy a 505 games ohlásili prácu na Control 2.

Gran Turismo film už sklapol prvú klapku.

Režisér filmového BioShocku tvrdí, že jeho film prelomí kliatbu na hovno filmov natočených podľa hier. Povedal to Francis Lawrence, ktorý pre Netflix režíruje filmovú adaptáciu tejto legendy.

Dead Island 2, vo výovji od 2014, dátum vydania 3/2/23 dostal odklad. Snáď už posledný. Prekrúžkujte sa z februára na 28/4/23.

Vyzerá to tak, že nadchádzajúca a pravdepodobne vynukajúca stratégia z WWII Company Of Heroes 3 vyjde aj na PS5 a XSS/X.


+ – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – +


DF minuciózne rozobralo ako beží nový GoW Ragnarok na PS5.

Dve správy z eSports. DOTA 2 turnaj s viac ako 18 miliónovým price poolom vyhral tým Tundra, za ktorý hrá aj slovák Oliver „skiter“ Lepko. Vraj tým poriadne potiahol a odniesli si 8 486 704 dolárov. Congrats, GJ. Druhá správa je nemožný kill na turnaji CS:GO. Na posledných Majors, ktoré sa konali v Riu (turnaj sponzorovaný priamo Valve a najprestížnejší CS:GO turnaj) zavesil Ax1Le z C9 tkamer nemožný kill s AK47. V lete, pri zoskoku z okna. Pozrite si to sami.

Kojimova tajná Overdose sa ukazuje. Po leaku obrázkov prichádza aj leak nekvalitného videa. Njoy.

NFS Unbound v ďalšom krátkom gameplay videu predvádza Gymkhana-like režim Takeover, spoluprácu s A$AP Rockym a Speed Race gameplay.

Forspoken od Square Enix v treťom Deep Dive videu predstavuje svet Athia.

Digital Foundry zanalyzovalo patch 1,61 pre Cyberpunk 2077, s ktorým hra dostala lepší upscaling a tým pádom čistejší obraz.

Vždy ma poteší, keď sa dozviem, že sa pracuje na Slovenskej hre. Tentokrát ma potešila Vranygrai. RPG z prostredia centrálnej Európy s pohanskou mytológiou odohrávajúce sa v období vzniku veľkej Moravy. Na hre pracuje síce Pražské štúdio Dire Badger, ale vedie ho Slovák a autor hry Ivan Kubál. S hrou mu pomáha historička a odborníčka na mytológiu Kateřina Brzobohatá a hudbu skladá Jan Balcar.

V rámci tretieho ročníka česko-slovenskej akcie Czech & Slovak Games Week sa po veľkom, minulorčnom úspechu, zopakoval aj Czech & Slovak Direct Showcase, kde boli predstavené Slovenské a České tituly, na ktorých sa aktuálne pracuje, alebo nedávno vyšli alebo boli čerstvo oznámené. Všetko dôležité pekne zhrnuli na Vortexe.

Ak ste si predobjednali PS VR 2 aj s Horizon Call Of The Mountain (čerstvý pre-order trailer nižšie) a neviete čo na ňom budete hrať po Horizone, ste len zle informovaný. Hier bude pri launchy slušne a Vortex ich zhrnul v jednom článku.

Nie som WoWkár. Za svoj život som hral WoWko v súčte asi 23 minút. Aj ma to mrzí, ale čo už, hral som kopec iných hier. Každopádne onedlho vychádza Dragnoflight do WoWka a oni mali tých drakov vždy fantasticky krásnych. Už Pandaria bola dosť rozprávková. Tento add-on posúva rozprávkovosť ešte ďalej a naozaj vyzerá ako čarovná rozprávočka. Posúďte sami.

Fanmade short film z Fallout 76 je taký dobrý, že Bethesde z neho padla sánka. Uzrite sami.

Erathia si opäť našla cestu k nám. Aj po 23 rokoch sa táto hra vyskytuje v mojom živote. Na Kickstarteri rozbehli kampaň na stolovku podľa Heroes Of Might And Magic III. Potrebovali 50k, majú zatiaľ 2 milióny. Bude všetko, čo robí túto hru dodnes tak dokonalou, budú 3 mestá, stavanie budov, hrdinovia, spelly, bane, witch huty, mlyny, pochodovanie po mape, miniatúry nad ktorými poslintáme, artefakty, ťahové boje, proste všetko a na tvojom stole stole. Ak chceš mať túto hru doma, zakrvácaš 75E, čo je celkom dosť ale hej, už sme predsa veľký a zarábajúci, tak prečo si neurobiť radosť, znova.

Kuriozitka. „Vzácny“ skin na AK47 v CS:GO s názvom 661 ST MW 4xTT holo sa v dražbe licituje od ceny 431 000€.

Chystá sa co-op týmovka Crash Bandicoot s názvom Wumpa League. Viac, aj keď nie oveľa, uvidíte vo videu nižšie.

V najnovšom videu o schopnostiach Unreal Engine 5.1 sa, pokiaľ nie ste game developer, nedozviete nič, lebo je to high tech shit a ja osobne som nerozumel sjoro ničomu.

14/12 vyjde next-gen patch pre Witchera 3. Bude free a ponúkne 30fps+RT alebo 60fps, haptiku na PS5, over the shoulder cameru, cross-save medzi PS5<>XSX/S<>PC a ďalšími drobnými vylepšeniami.

Komentáre