Velox Fama


Recenzie, dojmy, pocity


Mortal Kombat 1 dostal v rencenzii od Zingu 8/10 a tú od Kotaku si, ako vždy, prečítať sami.

Separate Ways je vraj chýbajúci kúsok do skladačky Resident Evil 4 a ten sa tak kompletizuje a uzatvára. Zingu sa tento kúsak veľmi páčil a je tu ďalšia deviatka. Playstation Blog si tiež zahral Resident Evil 4 VR Mode a dojmy dal dokopy na ich webe.

Príjemná a farebná co-op puzzle skákačka Trine prichádza v piatom diely A Clockwork Conspiracy. Sector ju už zrecenzoval, na 7,5/10, na Vortexe udelili spokojných 8/10.

Aj Vás zaujal trailer na Ad Infinitum, český horror z prostredia 1. svetovej vojny. Mno, Vortex recenziou naznačuje podpriemerný zážitok, so známkou 4/10, nastala vzácna nezhoda a naopak Sector to vidí na 7/10.

Playstation konečne zavádza hodnetenia hier v Playstation Store. Budeme tak môcť vyjadriť našu psokojnosť alebo nespokojnosť na klasickej, päťhviezdičkovej škále.

Sector si zahral Ghostrunner 2 a spísal svoje dojmy. Na PS5, možno ja na Xku, je demo stále dostupné. Vortex hru aj zrecenzoval a ide o dalšiu osmičkovú hru.

Baldurs Gate 3 je dekádu 2020-2030 to, čo bol Skyrim pre dekádu 2010-2020. Nie preto divu, že pri hre tak, zložitej, komplexnej, kvalitnej a dobrej, vychádzajú recenzie postupne. Vortex dal 10/10.

Slovanská tamná stratégia Gord dostal v recenzii od Sectoru ľahko nadpriemerných 6/10.

Niektorí vybraní šťastlivci si mohli vyskúšať nástupcu depresívnej stratégie Frostpunk 2 a pirniesli aj zopár screenshotov. Ich dojmy spísal Zing.

AC Mirage vychádza a všetko naznačuje, že ide o hru vydarenú a nájdu sa v nej najmä pamätníci a veteráni značky AC. Recenzia od Zingu je na vysokých 8/10, Sector je v recenzii ešte o pol boda spokojnejší s 8,5/10. Mirage je tiež najpredávanejšou AC hrou na nových konzolách – úprimne, ani neviem, čo je toto vôbec za „rekord“.

Spider-Man 2 vychádza. Recenzie sú veľmi spokojné a naznačujú ďalší deviatkový zážitok tento rok. Vortex dal 9/10, Sector o kulinček menej – 8.5/10, Zing tiež za 9/10.

Forza Motorsport (CZ) je tiež vonku a podľa českého Eurogamera je opatrná, zábavná, no nič nové neskúša.

Nástupca obľúbenej Cities Skyline (2) dostáva recenzie. Sector udelil 7.5/10, Vortex dal 8/10, Zing to nazval „chytlavé budovanie veľkomiest“ s hodnotením 8/10.

PayDay 3 je podľa Sectoru ľahko nadpriemerný s hodnotením 6/10.

Aj kolekcia piatich Metal Gear Solid Master Collection Vol.1 na PS, Xbox, PC a Switch vychádza a hodnotenia sú pozitívne. Na PS5 je priemer do 80.

Odpusť mi otec 2 je zábavná strielačka kde poľahky narobíte veľký bordel. Ľudia milujú strilačky, kde robíte bordel – viď DOOM. Sector si Forgive Me Father 2 vyskúšal a spísal svoje dojmy.


Jednou vetou


Fresh 9 minút gameplayu Dragon’s Dogma 2.

Talos Principle 2 vychádza 2/11.

Lies of P sa chv8li recenziami v accolades trailery.

Podľa čerstvých leakov bude Switch 2 vydaný v dvoch verziách. Digitálna, bez slotu na karty za 400$ a so slotom na karty za 450$. Vydaný vraj má byť v septembri 24 alebo neskôr, napríklad v novembri.

Zo sveta predajov – v roku 2023 sa v USA predalo 1 nové Wii U – v septembri. Mimochodom, ešte minulý rok sa predali tri nové Playstation Vity.

Seriál Fallout si pozrieme v 12. apríla 2024 na Amazon Prime.

Vyzerá to tak, že na pripojenie odnímateľnej mechaniky k novému modelu PS5 budete potrebovať pripojenie k internetu. Mechanika bude potrebovať spárovať cez internet.

https://x.com/Thunder_clart/status/1717110612033962293?s=20

+ . – ! + . – ! + . – ! + . – ! + . – ! + . – ! + . – ! + . – ! + . – ! + . – ! – . +


Playstation Blog priniesol detailný report po zahraní Final Fantasy VII Rebirth. Vrele odporúčam spolu so skoro 45 minútovým gameplayom.

Najlepším zdrojom informácií o MSku je jeho spor s FTC kvôli Activision/Blizzard. Najnovšie sme sa dozvedeli, že Xko zarába MSku 16 miliárd dolárov (2021). Pre porovnanie Nintendo zarobilo v tom istom roku 15 miliárd a Sony až 24 miliárd.

Last Train Home je česká stratégia z prvej svetovej vojny a vyzerá to na strhujúcu hru. Trailer si určite doprajte.

Pána prsteňov nie je nikdy dosť. Najnovším prírastkom bude budúci rok príjemná, pohodlná a srdcu lahodiaca hra Tales Of The Shire. Krása.

Po troch rokoch vychádza Cyberpunk 2077. Teda ten, ktorý nám sľubovali v 2020. S DLC Phantom Liberty a updatom 2.0 ide konečne o teasovanú hru a vraj je to fantastické. Ozaj, musím dať za pravdu chalanom z IGN, ktorí konštatobvali, že bez tých, ktorí si hru kúpili pri vydaní, by sa do totho momentu nedostala. CDPR sa vykúpili. Nižšie gameplay od Vortexu a Sectoru.

Netflix pripravuje anime Tomb Raider aj Devil May Cry a po zhliadnutí trailerov nezostáva nič iné, len sa na ne tešiť.

Valve vypustilo Conuter Strike 2.0, ktorý okamžite nahradil CS:GO a tak má od začiatku milińy hráčov. Teším sa na turnaje v novom CSku a na Vortexe si ho ajzahrali.

Commandos sa hlásia o slovo najnovším dielom s podtitulom Origins a ako skôr narodený sa veľmi teším pozornosti, ktorú sa venuje mojmu mládežníckemu času strávenému za PC (alebo Playstation). Neide o žiadny remake ale plnohodnotnú „novú“ hru, aj keď pôjde o staré dobré Commandos. Hra vyjde v 24. Juchu.

Sony oficiálne predstavila PS5 Slim. Výkon a všetko je po starom okrem vzhľadu a veľkosti interného disku (1TB oproti pôvodným 825GB). Konzola je menšia, ľahšia a má odnímateľnú mechaniku. Nie tak ako som dúfal, že si ju proste dokúpite ako externú napalovačku. Konzola s mechanikou má rovnaký „kopec“, pod ktorým je mechanika schodaná, ale kryt je možné jednoducho odpojiť a mechaniku vysunúť. Cena zostáva na 500E za digital a 550E za diskovú verziu konzoly.

Sony po (podľa mňa) nezvládnutom zdražovaní všetkých troch PS+ pridáva do Premium verzie streamovanie AAA titulov. Toto malo ísť IMHO spolu v duchu „zdražujeme ale dostanete streamovanie top hier“ a ni takto. Každopádne, ak máte Premium – tiež nazývaný „working dad subscription“ od 23/10 si môžete zahrať napríklad Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West, Ghost Of Tsushima, Mortal Kombat 11 a Saint Row IV. Streamovať bude možné aj trialky hier a tiež budete môcť streamovať niektoré tituly, ktoré vlastníte – teda ak vlastníte digitálne Dead Island 2, môžete ho stremovať a nemusíte ho sťahovať.

Rmaster Persona 3 sa pripomína v dvoch traileroch, kde ukauje vynovené intráky a priblížili psotavu Yukari Takeba.

Za posledných 5 rokov boli Sony a MSko ale aj ostatní na veľkých nákupoch firiem. V peknej infografike nižšie všetko uvidíte.

Neverili by ste, ale naozaj sa dá spojiť 25 ročná legendárna stratégia Heroes Of Might And Magic III a Wolrd Of Warships. A oficiálne. Kým máte vypučené oči, pozrite si trailer.

Vychádza nástupca autíčok Hot Wheels Unleasher 2 Turbocharged.

Komentáre


Tagged: