V tomto roku bude čo počúvať!

Vyzerá to tak podľa doterajších ohlásení nových albumov, ktoré by mali vyjsť v tomto roku. Je toho naozaj požehnane a my sa už teraz tešíme na kvantá kvalitnej hudby. Na ktorý album sa tešíte najviac vy?

 

Top 10 najočakávanejších albumov v roku 2013:

 

ATOMS FOR PEACE 

Začneme aktuálne – superskupina okolo lídra Radiohead Thoma Yorka, ktorú ohlásila Pohoda ako svojho ťahúňa na tento ročník, vydala 25. februára očakávaný album Amok. Pokiaľ máte radi Radiohead, zamilujete si i tento album, ktorý sa v podstate až tak od tvorby RH nelíši, avšak obsahuje ešte viac experimentálnych prvkov, viac elektroniky a rýchlo meniace sa melódie a tempá. Album Amok sa vám možno nezapáči na prvé počutie, no po viacerých si ho budete radi opakovať. A pred ich slovenským koncertom sa ho určite oplatí napočúvať:)

amok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RADIOHEAD

Thom Yorke má očividne plodné obdobie a tak okrem Atoms for peace nezabúda ani  na svoju prvú kapelu a sľubuje vydanie nového, veľmi očakávaného albumu na  koniec leta.

radiohead1

KINGS OF LEON

Čo album, to perla. Tak môžme charakterizovať silne atmosferickú tvorbu týchto talentovaných Američanov, ktorí sa nechali počuť, že nový album majú už takmer celý napísaný a sľubujú jeho vydanie taktiež na letné mesiace. Nevieme sa dočkať!

Kings-Of-Leon

BABYSHAMBLES

Síce zatracovaný, ale zato jeden z najtalentovanejších hudobníkov dnešnej doby, Pete Doherty, sa pokúsi so svojou kapelou Babyshambles vydať nový album, ktorý by mal vyjsť takisto v lete. My dúfame, že mu do toho opäť nepríde nejaká odvykačka, pretože sme sa už načakali dosť!

babyshambles

BEADY EYE

Skupina okolo Liama Gallaghera by mala nový album vydať na jar a už teraz o ňom rozkrikuje bombastické prívlastky, ako: “úchvatný, majestátny, album, ktorý sa vám bude páčiť, ak ste na drogách”. Nuž, veľké vyhlásenia mal Liam už o prvom Beady eye albume, ktorý síce nebol zlý, ale až taký zázrak to nebol, takže uvidíme, nakoľko zázračný bude tento. Šancu mu však radi dáme:)

beadyeye_stairs

ARCADE FIRE

Pozitívnej energie v hudbe nie je nikdy dosť, a preto sa veľmi tešíme na nový album Arcade Fire, ktorý práve členovia skupiny tvoria. Napísaných vraj majú zhruba 35 piesní a nevedia sa rozhodnúť, ktoré na album zaradia, pretože sa im páčia všetky. Vyzerá to fajn, počkáme si však naň až do druhej polovice roka.

arcade-fire-snl-2010

DAVID BOWIE 

Už 11. marca vydáva táto hudobná legenda dlho očakávaný a prísne utajovaný nový album. Nechce o ňom zatiaľ prezradiť nič len to, že pôjde o naozajstný opus s tvrdým rock´n´rollom a textami o monarchoch a tyranoch minulosti, ruských vojnách a druhej svetovej. Na toto sme naozaj zvedaví!

David-Bowie-Where-Are-We-Now

THE STROKES

26. marca vychádza album Comedown Machine a po nie príliš úspešnom albume z roku 2011 Angles, to aspoň podľa prvého singla All the time vyzerá tak, že si napravíme chuť a starí dobrí Strokes sú späť.

THE_STROKES_Approved

WHITE LIES

Podľa slov kapely, nový album bude omnoho viac melodickejší než prechádzajúce dva a že prvotné nahrávky rozplakali ich manažéra. Tak teda, zdá sa, že sa máme na čo tešiť. Dátum vydania ešte nie je známy.

white_lies_626x352

KLAXONS

Klaxons sľubujú svojím tretím albumom návrat do ich rave počiatkov, vydať ho majú v máji. Podľa prvej ochutnávky Invisible Forces to vyzerá opäť na výbornú.

Klaxons_header

Ďalšie albumy, na ktoré sa tešíme: MGMT, Suede, These New Puritans, Vampire Weekend, Noah and the Whale, The Horrors, Hurts, Arctic Monkeys (nejasné)…

Photos: pitchfork.com, palzoo.net, guestofaguest.com, bbc.co.uk

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre