Velox Fama


Recenzie, dojmy, pocity


Warhammer 40 000: Rogue Trader je vonku a Sector dal v recenzii spokojných 8/10. Inak Henry Cavill je výkonným producentom Warhammer filmovej a seriálovej tvorby. Warhammer je v dobrých rukách.

Sectoru sa dostala do redakcie PS5 Slim a dojmy z fitness PS5 si prečítajte na webe Sector.sk.

GoW Valhalla je príjemná, predvianočná chuťovka zadara. Aspoň to si myslí Zing s ich recenziou zakončenou osmičkou.


Jednou vetou


Podľa Toma Hendersona, osvedčeného insidera, by sa Sony mala pripraviť na únik špecifikácii PS5 Pro v blízkej budúcnosti.

Radostná správa. Zaujímavý, chytlavý, dobre spravený a kvalitný slovenský titul Loot River od Mira Straku prichádza na PS a Xko spolu s crossplatform elevel editorom. Teším sa, kupujem.

Kojima si splní sen a natočí si vlastný film. Pôvodne chcelk byť práve filmový scenárista a tvoreca hier ale dopadlo to naopak. Každopádne jeho prvým filmom bude Death Stranding a mám obavu, že ho kritici zožerú. Nechajme sa prekvapiť.

Do Early Acces vstúpila hra Pioneers Of Pagonia od autora The Settlers. Hru si tak môžete už zahrať.

Stronghold je legendárna sstratégia v jej Definitive Edition v krásnej grafike strávili chalani z Vortexu hodinu gameplayu.

Najhoršími hrami tohto roka na Metacritic sú:

  1. The Lord of the Rings: Gollum – 34 %
  2. Flashback 2 – 35 %
  3. Greyhill Incident – 38 %
  4. Quantum Error – 40 %
  5. Testament: The Order of High-Human – 41 %
  6. Crime Boss: Rockay City – 43 %
  7. Hellboy: Web of Wyrd – 47 %
  8. Gangs of Sherwood – 48 %
  9. Loop8: Summer of Gods – 49 %

– . . ! . . – . . ! . . – . . ! . . – . . ! . . – . . ! . . – . . ! . . –


Veteráni z DICE, ktoprí pracovali na Battlefieldoch a založili štúdio Embark Studios vydali svoju prvotinu. Ako inak, ide o arénovú fps s deštrukciou The Finals. Čeknite si hodinu gamplayu aj trailer.

V minulej VF pri The Game Awards som zabudol na SEGU, ktorá ohlásila návrat ku svojim veľkým značkám. Novému publiku tak prinesie Jet Set Radio, Crazy Taxi, Shinobi, Golden Ace a Streets of Rage. Nie je však jasné ako to urobí, či to budú remastre alebo remaky alebo dokonca staré klasiky úplne nanovo?

Tekken 8 vychádza koncom januára a pripomína sa vo viacerých videách. Predstavme si, ako bojuje Dragunov, legendárny Yoshimitsu, Shaheen, story trailer, prečítajte si dojmy Sectoru a kto má PS5, hru si môže aj vyskúšať, lebo demo je už vonku.

Čo by to bolo za VF bez správy o GTA VI. Reveal trailer GTAVI bol plný referencií na virálne udalostí zo skutočného sveta. Borec, ktorý bol hlavnou postavou jednej z týchto virálnych udalostí známy ako Floridský Joker teraz žiada od Rockstaru 2 milióny $ za to, že jeho (na)podobizeň bola použitá v trailery.

Test Drive Solar Crown sa pripomína čerstvým trailerom.

Digital Foundry poctivo porovnalo čerstvú Forzu s GT7.

Mouse bude spracovaním veľmi zaujímavá fps, podobajúca sa pôvodným Disney rozprávkam z 30 rokov a poteší aj všetkých ,ktoým sa páčila platformovka Cuphead. Posúďte sami.

The Last Of Us Online, čo bol názov multiplayerovej verzie The Last Of Us bol definitívne zrušený. Naughty Dog stály pred rozhodnutím, či sa bude celé štúdio starať o live service multiplayer hru, alebo pojde dalej v dotearjších singleplayerových blockbustroch. Vybrali si to druhé a TLoU P2 multiplayer tak nikdy nebude. Ale vraj pracujú na dvoch hrách.

Zhrnutie štatistík z PornHubu. Je prirodzené, že niektorí ľudia majú sexuálne fantázie s postavami z hier a je príjemné, že PornHub každoročne vyhodnocuje aj túto sféru svôjho vplyvu. Najviac sa na web chodí cez PS4 a PS5, potom Xko a potom ostatné platformy. Najvyhľadávanejšími hrami sú Fortnite, Overwatch, Minecraft, Pokemon a ďalšie. Najvyhľadávanejšími postavami je Chun-li z Fortnite (veľmi sa smejem, lebo ide len o skin do Fortnite, pričom Chun-li je samozrejme zo Street Fightera), druhá je Tifa a tretia DVA z Overwatch. Zvyšné miesta si čeknite na obrázkoch.

Insomniac Games boli hacknuté a terabajtový únik dát, za ktorého nezverejnenie Insomniac nezaplatili (správne) bol zverejnený. Okrem plánov až do roku 2038, pomenovania hrozieb akvizície Activisionu Microsoftom a množstva materiálov okolo Wolverina vrátane hratelného dema (len na PS5 devkitoch) a celého príbehu unikli aj počty predaných PC verzií Sony „exkluzivít“. Potvrdzuje sa, že platformovky ale Sackboy sú koznolová záležitosť.

  • Horizon: Zero Dawn – 3,3 milionu
  • God of War – 2,5 milionu
  • Days Gone – 1,7 milionu
  • Marvel’s Spider-Man Remaster – 1,3 milionu
  • Uncharted: Legacy of Thieves Collection – 483,2 tisíc
  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales – 450,2 tisíc
  • Sackboy: A Great Adventure – 62,9 tisíc

PS blog vyhodnotil každoročné kategórie. Pozrime sa na to. Nejlpší nový charakter je Venom, príbeh mal najlepší Spider-Man 2, aj grafiku, aj audio design, aj soundtrack, aj možnosti prístupnosti, aj najlepšie použitie DualSense, art direction vyhral Alan Wake 2, najlepší multiplaye Baldurs Gate 3 etc. Kompletné zoznamy a všetky kategórie si pozrite na PS Blogu.

Last Train Home sa podaril. Hra si odnáša skvelé hodnotenia a oslovila doma aj v zahraničí. Nečudo, že si z hodnotení poskladali accolades trailer.

Kam sa posunul svetový trh s hrami? Pozrime sa na to:

  • konzolové hry mali 29% podiel na tržbách (1,9% nárast oproti predošlému roku – year over year YOY)
  • PC hry mali 21% s 5,2 YOY
  • Mobily 49% s poklesom 1,6 YOY
  • zvyšok majú browserové hry

Digitálne VS krabica sa aj tento rok zvýšil v prospech digitálu

  • krabice mali 9,5 miliardy $ obrat s 3,8% poklesom YOY
  • digital mal 174,5 miliardy $ obrat s 0,8% YOY nárastom
  • krabice tvoria cca 5% trhu. zvyšných 95% sú digitálne predaje. Krabicovky na PC tvoria 1% a na konzolách 17%

Viac v nasledujúcich obárzkoch.

Vianočný pozdrav z Bladurs Gate v podobe animovaného shortu s názvom Christmas Gift.

Komentáre


Tagged: