Velox Fama (23.12.2015)

noZerOne Logo 2014 Velox Fama 362x362

Aaaaah … vianoce … cas dohravania nestihnuteho, prejedania, darcekov a novych hier pod stromčekom. Zhrňme si čo sa udialo za posledné dni. A šťastné a veselé od developerov.

Na vianoce to už síce nestihnete, ale na PGSku majú Playstation TV za 41€, čo už stojí za zváženie.

Fallout 4 je obrovský. A v takom obrovskom svete sa dá mnoho vecí premeškať. Kotaku má zoznam 10 šialených vecí, ktoré sa vám môžu stať v F4.

Zaujal vás nový Rainbow Six Siege? Neviete či ísť do toho a či nie? Možno vám pomôže recenzia od českého Eurogamera.

Na PS Store beží do zajtra do pol noci vianočná akcia 1+1 zdarma. Ak si vyberiete z vybraných titulov 2, zaplatíte len za jeden. Tak sa poponáhlajte. Výber je celkom slušný, nájdete tam The Last Of Us, Evolve, The Order 1886, Watch Dogs, Until Dawn a ďalšie.

Unboxing Just Cause 3 kolektorky po Francúzsky. Nic som nerozumel ale to nevadí, podstatný je obsah.

Zaujímavé koncoročné gamerské dáta poskytol YouTube. Najpozeranejšie hry na YT v roku 2k15 sú :

  1. Call of Duty: Black Ops 3
  2. FIFA 16
  3. Five Nights at Freddy’s 3
  4. Ark: Survival Evolved
  5. Agar.io
  6. Five Nights at Freddy’s 4
  7. Fallout 4
  8. Mortal Kombat X
  9. Batman: Arkham Knight
  10. Until Dawn

Ďalej rebríček konkrétnych najpozeranejších gamerských videí. Mimochodom prvé miesto má 84 miliónov viewov

  1. Clash of Clans: Revenge (TV reklama při Super Bowl)
  2. Real GTA
  3. Star Wars Battlefront odhalující trailer
  4. Five Nights at Freddy’s 3 teaser trailer
  5. WARNING: YOU WILL DIE | Five Nights at Freddy’s 3 – Part 1
  6. Discover Pokémon in the Real World with Pokémon GO!
  7. Fallout 4 oficiální trailer
  8. Elders Play Grand Theft Auto V (Elders React: Gaming)
  9. Halo VS Call of Duty
  10. Final Fantasy VII – E3 2015 Trailer

Z YT štatistík vyplýva aj zopár čísiel, ktoré vyvracajú niekoľko gamerských mýtov. 30% divákov ktorý si pozrú gamerské video aspoň raz mesačne sú ženy a tretina zo všetkých divákov má viac ako 35 rokov. Podľa oficiálneho prieskumu na vzorke 5000 divákov vo veku 18 až 54 rokov je viac ako 47% rodičov (vyvracia mýtus že na YT chodia hlavne mladý, aj keď mladý môže byť aj rodič).

Ak sa pýtate prečo PS2 hry na PS4 stoja tak veľa, uvedomte si, že neide o emulované PS2 hry ale o porty s podporou trofejí, Share Play, Remote Play a streamovania. Ďalšou PS2 hrou bude možno Max Payne. Vieme od ESRB ktorý dal rating Max Payne hre na PS4.

Zing.cz pre nás spravil video s najlepšími hrami roku 2015, ktoré možno poslúži aj pri výbere vianočného darčeku.

Dobrodružný titul Firewatch sa predvádza v 20 minútovom gameplayi.

Assassin’s Creed film sa natáča naplno. Prvé, nekvalitné, amatérske a otrasné 4 fotky z natáčania si môžete pozrieť nižšie.

AC Movie #1

AC Movie #2

AC Movie #3

AC Movie #4

Nových 11 minút gameplayu Gravity Rush 2 a kopec detailov o hre priniesol český Zing.cz.

Kauza Kojima VS Konami sa konečne končí. Kojima je preč z Konami a založil si vlastné štúdio Kojima Productions. A hneď sa dohodol so Sony na exkluzívnej novej značke resp. hre pre PS4. Šmitec. Uzavreté

Kojima Productions

Sexistický Dead Or Alive Extreme 3 so slušným portfóliom beach športov aj netradičných vodných športov (ako napr. zadkový wrestling) sa síce nedostane ku nám na západ, ale to nám neodoprie užiť si tento prsatý titul so špeciálnou fyzikou pŕs aspoň v krátkom videu … škoda tej kvality.

Bilancovanie sa začína. 2015 v dvoch minútach. Len tak mimochodom, neviem ako vy, ale podla mňa bol toto od vydania PS3 najlepší gamerský rok. Ale o tom potom.

Jesenná sezóna je za nami, vianoce v podstate už tu. Nejbližšia veľká akcia je E3. Čo nás čaká predviedie video.

Kolketorka Libertalia k Uncharted 4 bude obsahovať sošku Nathana. Samozrejme k tomu bude kopec ďalšieho obsahu ako digitálneho tak hmatateľného. Hru si zahráme už 18.3.2016 … počkať, nezahráme lebo bola odložená na 27.4.2016. A pozrite si Behind The Scenes trailer a tiež kinoreklamu ktorú hrávajú pred Star Wars The Force Awaknes.

U4 Libertalia CE #2

U4 Libertalia CE #1

Exkluzivita Until Dawn dopadla vo svete velmi slušne. Jeho VR derivácia Rush Of Blood bude intenzívna hororová strielačka. Viac informácii čekujte na Zingu.

Sony vie a priznalo, že rok 2015 bol slabší na exkluzivity. Na druhej strane, možno vďaka tomu bude 2016 taký namakaný. Čakajú nás exkluzivity Uncharted 4, Gran Turismo Sport a The Last Guardian a k nim pripočítajte konzolové exkluzivity (teda na PS4 a PC) ako No Man’s Sky a Street Fighter V. Samozrejme bude aj Playstation VR a vraj bude budúci rok aj Horizon Zero Dawn od Guerilla Games. Máme sa na ćo tešiť. Pri PS VR ešte ostaneme. Konečne si môžeme pozrieť komplet zostavu a všetko čo budete potrebovať pre PS VR. Takže postupne : PS Move, DS4, Playstation 4, Playstation VR aj s externým boxom na výpočty. Cena PS VR s boxom sa odhaduje ca na cenu konzole PS4 (okolo 400€).

PS VR Set

Dan Vaderlind z DICE na svojom Twitteri napísal, že teraz keď je Battlefront vonku, začína pracovať na ďalšom Battlefielde. Dá sa tak povedať že je to vieac menej official. Žiadne dalšie detaily nevieme.

Debutový trailer na novú Yakuza 6.

Český Euroagamer má zoznam najočakávanejších hier 2016. Je tam všetko dôležité, tak si čeknite nech si viete naplánovať útratu a čas 🙂

Určite ste to už počuli, ale pre istotu to napíšem aj ja. Áno Far Cry Primal sa odohráva v oblasti slovenksých Karpát. Je to tak. Sme „slávny“. Ak chcete o tomto zaujímavom Far Cry spin-offe viac, zájdite si na Zing.

Ďalšia partička hackerov sa vyhráža že okolo sviatkov odstavia PSN aj X-Box Live. Tak ak vám niektorá z týchto služieb vypadne, aspoň budete vedieť čo sa deje. A tentokrát to nie je Lizard Squad ako pred rokom. Je to iná banda tupcov.

Čo by to boli za vianoce bez súťaže. Odpovedajte na 3 jednoduché otázky na Zing.cz a možno sa vám ujde PS4 + 2 DS4 + Uncharted kolekcia.

World Of Final Fantsy je kawai RPG s hrdinami z doterajších FF. Vyjde v 2016 na PS4 a PS Vita a ako bude vyzerať napovie ako trailer, tak 20 minút hrania.

Vianočná PS4 reklama.

Myslím si, že je úplne zbytočné tu spomínať že na Steame bežia klasické vianočné mega zľavy na množstvo titulov.

Na PS4 sa dostane niekoľko nových PS2 portov. Medzi inými pôjde napríklad o Siren, Primal alebo Wild Arms 3.

Top rebríček podľa hodnotení (čím ďalej tým menej vierohodných) zostavil Metacritic.com. Výsledky sú nasledovné :

1. Grand Theft Auto V –  PC – 96
2. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain – XB1  – 95
3. The Witcher 3: Wild Hunt – PC – 93
4. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain – PS4 – 93
5. Undertale – PC – 93
6. Journey PS4 – 92
7. Bloodborne PS4 – 92
8. The Witcher 3: Wild Hunt – PS4 – 92
9. The Witcher 3: Wild Hunt – XB1 – 91
10. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain – PC-  91
11. Shovel Knight – PS4 – 90
12. Mario Kart 8 DLC Pack 2 – Wii U – 90
13. The Binding of Isaac: Afterbirth – PC – 90
14. The Witcher 3: Wild Hunt – Hearts of Stone – PS4 – 90

Chystaný PS4/PC MOBA titul Paragon sa konečne ukázal v gameplayi. Njoy

Remake Final Fantasy VII bude plne dabovaný. No .. oukej ale … to akože nebudú modré bubliny? Možno to bude optional. No uvidíme.

Hack’n’slash Hellblade sa pripomína ďalším dev diary.

Bol to fantastický gamerský rok. O obrovské, kvalitné, krásne tituly na ktoré budem dlho spomínať nebola núdza. Zahlasujte za tú svoju hru roka na oficiálnom EU PS Blogu.

Na záver 21 hier ktoré by ste v roku 2016 nemali misnúť od Playstation Access.

Šťastné a gamerské priatelia

Komentáre