Velox Fama


Recenzie, dojmy, pocity


Nástupca arkádových autíčok Hot Wheels, Unleashed 2 Turbocharged vyrazil do sveta a Vortex hre udelil ľahko nadpriemerných 6/10. Bodobné známky dostávala aj jednotka a pritom u hráčov hra dopadla dobre, bola zábavná a miestami dokoknca ťažká.

Druhý kyberninja už jazdí aj na motorke a je rovnako rýchly, zábavný a drsný ako v prvom diely. Ghostrunner 2 dostal v recenzii od Sectoru 7,5/10 a už sa aj chváli známkami v accolades trailery.

Metal Gear Solid Collection Vol.1 sa podľa Vortexu moc nepodaril. Podľa ich receenzie ide o podpriemernú hru s hodnotením 4/10, Sector bol ešte o pol boda nespokojnejší za 3.5/10,

Like A Dragon Gaiden zrecenzovalo Kotaku a je spokojné.

Očakávaný Alan Wake 2 tiež vychádza a Kotaku je spoko. Accolades traierl nechýba.

Tales Of Arise dostáva DLC Beyond The Dawn a Zing ho zrecenzoval. 8/10 je veľmi slušný dôvod vrátiť sa do tejto fantastickej hry.

Sony vydala svoj remote play device Playstation Portal a recenzie naznačujú, že je super a kúpim si ho. Prečítajte si tú od Kotaku napríklad. A áno, zariadenie funguje aj mimo domu. Napríklad cez hotspot v aute si (ak máte dobrý mobilný internet) pustíte doma na PS5 čokoľvek chcete. Okrem toho Sony tvrdí, že PS Portal zvládne aj cloud streaming. Síce nie teraz, ale možno to príde a to by bola už veľmi príjemná mašinka.

„Nové“, čítaj tohtoročné, Call Of Duty Modern Warfare III je tiež už na pultoch ale podľa recenzii sa nie je moc čím chváliť. Sector dal priemerných 5/10.

Ja Persona hry milujem, päťka bola dokonalá, soundtrack z nej dodnes počúvam pri práci, príbeh rezonuje, na postavy a jedenie stále väčšieho burgra s radosťou spomínam. Hru som hral 130 hodín a ku koncu som jej mal plné zuby. Teraz sa do tohto krásneho sveta môžeme opääť vrátiť vo vynikajúcej Persona 5 Tactica. Kotaku je veľmi spoko a Zing tiež s hodnotením 8/10.


Jednou vetou


Podľa šepkačky sa (logicky) v druhej kolekcii Metal Gear Hier bude machádzať MGS4, MGS5 a MGS Peace Walker z PSP.

K výročiu vzniku Československa autori Last Train Home, hre o československých legionároch, pripravili čerstvý trailer s českým dabingom, ďalej si predstavme vylepšenia vlaku aj boj o prežitie. Hra vyjde už o mesiac.

Opustil nás Mathew Perry, ktorý okrem Chandlera hral aj Bennyho zo Stripu vo Fallout New Vegas.

Sony predala cez 46 000 000 konzol PS5. Congrats.

God Of War a Uncharted Legacy Of Thieves budú dosupné na GOG a Sony tak spístupní svoje hry na ďalšej platform.

Fortnite má nový rekord. Hru hralo súčasne 44,7 miliónov hráčov na všetkých platformách. Rekordu veľmi pomohlo vydanie jednej z pôvodných máp v rámci retro sezóny. Zároveň, Epic Games Store je ešte stále v strate, pritom podľa prognóz mal od tohto roka už byť v čiernych číslach.

Sony vraj chystá Bloodborne film a padli už aj mená – producent Lorenzo Di Bonaventura (pracoval na Transformers a G.I.Joe) a scenárista Darren Lemke (režíroval Shrek 4, Goosebumps, Shazam alebo Gemini Man).

Nintendo doteraz predalo 132 miliónov Switchov, čo je celkom blízko (v porovnaní s otatnými konzolami) blízko najlepšej a najpredávanejšej konzole všetkých čias, Playstation 2. Tej sa predalo cez 158 miliónov kusov.

Udalosť desaťročia? Asi ano. Grand Theft Auto 6 bude prestavené budúci mesiac

FFVII Rebirth pripomína story so far.


\ m / w \ m / w \ m / w \ m / w \ m / w \ m / w \ m / w \ m / w \ m /


V Sony sa dejú veľké premeny, prechody a zmeny. Odchádza Jim Ryan, odchádza Connie Booth, ktorá pre Sony robila 34 rokov aj množstvom ľudí priamo pod ňou. Nezhoda vraj nastala v smerovaní interných štúdií, kde bolo „prikázané“ pracovať na games as a service (GAAS), čo sa nepáčilo štúdiám. Hermen zatiaľ zostáva na svojom mieste ale vraj chcel zrušiť všetky japonské štúdiá (pre boha dúfam že nie).

Z Early Access do verzie 1.0 sa prekopila aj epizodická hororová hra World Of Horror prudko inšpirovaná hororovými mangami od majstra hororu Junji-ho Ita. Vrele odporúčam. Za dvacku na Steame.

Prvá ukážka z remake MGS3, Metal Gear Solid Delta: Snake Eater a samozrejme porovnávačka s pôvodnou hrou z PS2.

Digital Foundry rozobrali leaknuté špecifikácie čipu T239, ktorý by mohol byť v novom Nintneto Switch 2. Vraj ide o decentný výkon na úrovni RTX grafík, mal by mať 8 CPU ARM jadier a 1536 GPU jadier, 128-bitovú zbernicu a 102GB priepustnosť.

Last Train Home v rýchlych dvoch minútach vystveľuje kľúčové gemaplay vlastnosti hry a vyzerá to na perfektnú zábavu.

Detailný rozbor PS5 Slim.

Nová Playstation reklama Feel It Now.

Možno ste už videli niekoho hrať Resident Evil Village na iPhone. Hra je naozaj dostupná na iPhone ale rozbor Digital Foundry ukazuje, že to nefrčí úplne dobre. Hlavne ten framerate.

Na štvrtom ročníku Czech & Slovak Games Week bolo ukáazných kavntum kvalitných hier vznikajúcich u nás a u susedov. Vrele odporúčam prečítať si celý článok a pozrieť všetky trailery na Vortexe.

Komentáre