Tokyo Game Show 2015 & Velox Fama

TGS 2015 Logo Oficial

Tokyo Game Show tradične uzatvára veľkú trojku. Aj keď sa TGSko točí hlavne okolo domáceho marketu a polovicu hier na západe ani nepoznáme/neuvidíme, aj tam si nájdu cestu očakávané pecky. Je toho kvantum tak sa pustime do toho. Okrem toho som tento report spojil aj s Velox Famou, takže nie všetky informácie budú len z TGSka.

TGS: Začnime ako vždy tým, že Sony mala pre-TGS press-konferenciu a ak chcete všetky PS novinky priamo od zdroja, nech sa páči.

Sony pre-TGS press-con

TGS: Sony v Tokyu dominovala. Veľa sa hovorilo o Project Morpheus. Ten bol oficiálne premenovaný na Playstation VR.

Sony potvrdila aj predošlú špecifikáciu VR headsetu. Tá zostáva nasledujúca :

  • Displej – OLED  5.7 palcov
  • Rozlíšenie  – 1920×1080 –  960×1080 na jedno oko
  • Refresh – 120hz, 90hz
  • Field of View – 100 stupňov
  • Senzory – akcelometer, gyroskop
  • Pripojenie  – HDMI a USB port
  • Funkcie – 3D audio, sociálna obrazovka

Pýtate sa, čo si na PSVR zahráme? A čo tak napríklad Final Fantasy XIV, alebo už oznámenú strielačku RIGS. Alebo aj ďalšie hry

PlaystationVR Games

A ako budú tie hry vyzerať ? … Takto

O cene ani konkrétnom dátume vydania PSVR sa nehovorilo. Stále platí release prvý polrok 2016 a Andrew House povedal niečo ako (parafrázujem), že PSVR je ako nová platforma ako v súvisloti s hrami, tak aj cenou. Cenovka sa teda teoreticky môže vyšplhať na cenu samotnej PS4 konzoly. Na druhej strane, to sme vedeli už skôr, že to nebude za pár šupek.

Okrem toho sa v JP začnú predávať vymeniteľné kryty na PS4 a Dualshock 4 dostane 4 nové farby, z ktorých zatiaľ len dve sa dostanú aj na západ (Gold a Silver).

PS4 JP Colours

PS DS4 Colours JP

PS DS4 Colours EU #2

PS DS4 Colours EU #1

TGS: Nasleduje veľmi príjemná informácia. Playstation 4 bude zľavnená. Najskôr sa to malo udiať len v JP, no teraz je to oficiálne aj pre EU. Vieme že cena pôjde v UK dole z 350£ na 300£. Ceny v € zatial nevieme.

Preskočme na Fallout 4. Ten sa ukazuje hneď v niekoľkých traileroch. Dozvieme sa niečo o voľnosti vo svete, o customizovaní zbraní ale aj o Perception zo S.P.E.C.I.A.L.

Mimochodom, nemáte chuť na C&C Red Alert 2. Ja len že je zadarmo na Origine 🙂

Japonská reklama na PS Vita. Bez komentára 😉

TGS: Neskutočný Bloodborne dostane DLC. A veľmi slušné DLC. Čakajú nás nové lokality, zbrane, armory, bossovia. Medzi starých lovcov zavítame 24.11.2015. Čekujte announcement trailer a hneď aj dva gameplaye.

TGS: Majitelia PS Vita určite neobišli hru s názvom Gravity Rush. Hra s nápaditým prostredím, vynikajúcim konceptom, špičkovým OSTéčkom a chytlavýmm gameplayom sa dočká remastru. Okrem toho aj nasledovníka. Áno, čaká nás Gravity Rush 2.

TGS: Uncharted 4 očakávajú aj v krajine vychádzajúceho slnka a tak nechýba nový trailer.

Skoro 15 minút krásneho gameplayu z novej Lary Croft.

TGS: Viac ako 20 minút gamplayu z Dark Souls 3 na PS4 + prekrásna bitka s drakom. Njoy

Pozrite sa na temné psrostredie, v ktorom sa bude odohrávať sekačka Hellblade.

TGS: V žiadnom FFku nechýbajú Chocobovia. Nebudú chýbať ani v XV. Novinkou bude, po vzore FFXIV, rybárčenie + uplne nový trailer Dawn 2.0.

V nasledujúcom videu si porovnáme dážď. Ten skutočný s tým z DriveClubu.

Final Fantasy Agito je mŕtve. Naopak Final Fantasy Type-0 Online žije a to na PC a mobilných platformách. Čekujte trailer.

Skate Like A Pro. THPS5.

Tearaway je magická skákačka v papierovom svete, pôvodne na PS Vitu. Jej väčší HD brat Tearaway Unfolded je vonku a vy si môžete prečítať čo si o nej myslí český Eurogamer.

TGS: Multiplayerová zložka MGS V zatiaľ v hre chýba. Metal Gear Online ale bude dostupný už 10.10. a viac o ňom prezradilo samotné KONAMI a pre nás spísal Zing.cz.

Bethesda má naozaj premakanú ponuku merchandisu v rámci Falloutu. Spolu s F4 si budete môcť, resp. si už môžete predobjednat Fallout Monopoly. Za 40$ z Bethesda e-shopu.Fallout Monopoly #1

Fallout Monopoly #3

Vitajte v meste Karnaca. V meste pripomínajúcom južnú, teplú Európu. V meste kde sa odohráva Dishonored 2.

TGS: Na záver pre úplnosť, to čo som tu neuviedol, ale bolo ukázané na TGS krásne spísal pre nás všetkých Zing.cz v troch článkoch s návom „Další novinky z výstavy Tokyo Game Show 2015„, „Nové trailery z Tokyo Game Show 2015“ a „Přehled oznámení na letošním Tokyo Games Show„.

Beyond priatelia

Komentáre