Velox Fama (22.02.2013)

Velox Fama V4

Na tohtoročnom GDC sa robil prieskum medzi 2600 developermi hier, ktorý sazúčastnili. Otázka bola, na akú platformu pplánujú vydať svoje hry v budúcnosti. 20% opýtaných sa chystá vydať svoje hry v budúcnosti na PS4, kým o 3% menej, 17% sa chystá XBO. Čo sa týka oldgenu, 14% robí hru na PS3 a 12%na X360.

Playstation 4 dosiahla ďalší úspech. Sony mala v pláne predať do konca marca 2014 5 miliónov PS4. S radosťou bola svetu oznámená novina, že toto číslo prekročili už teraz vo februári a momentálne sú na 5,2 milína predaných PS4. Congrats 🙂 Mimochodom, tento milestone dosiahla PS4 ešte pred vydaním na domácom trhu, v Japonsku, kde vychádza PS4 práve dnes. Veľa šťastia.

XBO má menší problém s HW. Nieže by nefungoval alebo podobne, no vraj jeho HW nie je tak dorbý a niektoré veci nezvláda tak ako PS4. Ide o rozlíženie a fps. Hiedo Kojima potvrdil, že MGS V bude na PS4 bežať 1080p/60fps kým na XBO 720p/60fps. Podobný osud čaká napríklad aj Thief3, Watch_Dogs alebo Zaklínača 3 kde tieto hry budú na PS4 bežať v 1080p/30fps a na XBO buď v 720p alebo 900p a 30fps. Bohužial, toto je problém, ktorý sa nedá odstrániť SW updateom. Na druhej strane, nie každý si na to potrpí. Problémi pri XBO s 1080p rozlíšením vraj robí ESRAM a GPU.

Sony natočila live action reklamu na PS+. Njoy

Ak vás zaujíma indie gameza The Witness, predstavená spolu s PS4 pred rokom vo februári, doprajte si komentovaný 10 minútový walkthrough.

Deep Down, PS4 exkluzivita od Capcomu bohužial nestíha. Beta pôvodné plánovaná na tento mesiac sa odkladá spolu s dátumom vydania tejto stredovekej RPG rúbačky. Vyjsť by mala koncom leta zatial len v Japonsku. Na druhej strane sa aspoň môžeme pokochať gameplay trailerom.

inFamous Second Son sa opäť ukazuje. Tentokrát v 5 minútovom gameplay videu.

Shinji Mikami, otec a tvorca Resident Evil série už dávnejšie ohlásil návrat k právemu hororu. Tým návratom bude The Evil Within, skutočne hororová hra a už vieme aj to, odkedy sa budeme báť. Release date pre The Evil Within je 28.8.2014.

Aka patríte medzi tých ludí, ktorý si radi customizujú svoje vlastníctvo, určite si skočte kuknúť polepy na PS4 a dokonca aj na Light-Bar na DS4. PS4blog.cz ponúka okrem polepov aj všetky dôležité info, fórum , videá, recenzia a aj online store na niektoré hry. Samozrejme aj veľmi praktické how to návody na výmenu HDD a podobne.

O Playstation Now, ktoré práve beží v uzavretej bete toho veľa nevieme. Testeri pravdepodobne musia držať mlčanlivosť. Niečo ale predsalen prekĺzlo na svetlo sveta a jeden z testerov ponúkol čas, za ktorý sa spustí hra, a to hneď pre viac titulov. Od momentu spustenia hry v Playstation Now po úvodnú obrazovku hry to trvá celkom dosť, priemer je niekde okolo 50 sekúnd. Tester má 7,6 Mbps downstream a 1,88 Mbps upstream connect so 17 ms pingom. Časy sú nasledovné :

  • Dead or Alive 5 – 51 sekúnd
  • Disgaea 4 – 47 s
  • Papo & Yo – 43 s
  • Killzone 3 – 53 s
  • Darksiders II – 50 s
  • MX vs. ATV: Alive – 48 s
  • Ninja Gaiden 3 – 50 s
  • Shatter – 39 s
  • Shadow of the Colossus – 54 s
  • Puppeteer – 44 s

Assassin’s Creed franchise bude doplnený o stolovú hru. AC Arena je, citujem Anne Lewsi z Ubisoftu : „It’s very high-risk, high-reward and has a lot of rules,“. Vydávať ju bude Cryptozoic (robili napríklad aj Walking Dead board game) a retail price pre US je 50$. Viac info v krátkej správe na IGN.

Sony má pre nás headset kompatibilný s PS4. Playstation Wireless Stereo Headset 2.0 sú IMHO krásne bezdrôtové slúchadlá, ktoré vám nasimulujú 7,1 zvuk, zrušia vám zvuky z okolia aby ste neboli rušený a dajú sa pripojiť aj káblom napríklad k Vite. Alebo pomocou adaptéru v balení aj k Macu alebo PC. Na batérii vydržia bežať 8 hodín. Na store potom nájdete aplikáciu k slúchadlám, kde sa dajú stiahnuť aj špeciálne zvukové módy do rôznych hier. Cena slúchadiel je 100$ a zatial sa nevie kedy ani za koľko budú u nás.

Sony Wireless Stereo Headset 2-0

The Order 1886, steampunková strielačka bola konečne trošku poodhalená. Dozvedeli sme sa kopec informácii ktoré krásne zhrnul Eurogamer.cz a dokonca tu máme story trailer aj gemaply. Njoy 🙂

Beyond priatelia

Komentáre


Tagged: