Velox Fama

22.1.2017

IGN vybralo 43 najočakávanejších hier roku 2017 a zhrnulo ich do videa. Nájdete tam všetko dôležité na všetky dôležité platformy vrátane čerstvého Switchu.

Ghost Recon Wildlands nás gamerov pekne masíruje. V ďalšom viedu si čeknite hudbu a v ďalšom potom skoro 22 minút gameplayu.

Gravity Rush 2 sa už ohrieva na pultoch obchodov a v recenziách dopadol skutočne celkom dobre. Tie najlepšie hodnotenia sa dozviete z videa nižšie, alebo si dajte recenziu na IGN, Kotaku, ale až po reklame s mačkou, lebo mačka.

Nintendo predstavilo novú konzolu, nástupcu nie moc úspešného Wii U. Nintendo Switch je handheldová konzola, ktorá sa po osadení do docku zmení na klasickú konzolu. Teda hráte napríklad novú Zelda Breath Of The Wild alebo Skyrim doma na gauči, a keď musíte odísť, konzolu jednoducho vytiahnete z docku a hráte ďalej. Kúpiť ju budete môcť už 3.3.2017 za nejakých 300€ až 330€. To ešte neveiem presne.

Konzolu budete ovládať dvoma Joy-Con ovládačmi. Pravý aj lavý Joy-Con sa dajú oddeliť od konzole a môžete tak hrať lokálny mulťák v aute s kamošom. Ak vás bude viac, cez WiFi napojíte 8 Switchov na seba a môžete drtiť. Batéria na cestách by mala vydržať 2,5 až 6,5 hodiny, záleží čo budete drtiť. Na lineup k releasu sa pozrite vo videu nižšie. Pre release ale bude dostupnéch len 5 hier, spolu ich je vo vývoji ale 80. Čeknite si aj krásnu novú Zeldu a Skyrim a skočte si na Zing alebo na Kotaku, ktorý pekne zhrnuli všetky oznámené hry na Switch a informácie o NS. Poteší aj správa, že NS nebude mať region lock a teda všetky hry pôjdu na všetkých Switchoch. Mimochodom, nová Zelda bude posledná hra, ktorý vyjde na Wii U a tým Nintendo oficiálne ukončí život Wii U. Bohužial, nepredávalo sa dobre a za celé obdobie od 18.11.2012 sa predalo len niečo málo cez 13 miliónov kusov. Takže sa farewell to Wii U.

Že NS nebude oplývať zrovna next-gen grafikou je viac menej jasné. Nintendo nikdy nešlo po high-end grafike (nieže by ju PSko a Xko zvládali). Čo asi dokáže predvedie porovnávačka Skyrimu.

Na druhej strane, keď porovnáme Zeldu na Wii U a Switchi, tak si grafika polepšila.

Nintendo po novom ponúkne po vzore PS Plus a Xbox Live vlastnú patenú službu. Zaplatíte za hranie MP a budú aj hry zadarmo každý mesiac. Ale len ten mesiac. Cena zatiaľ nie je známa. Čo sa týka HW, zatiaľ vieme, že v konzole bude zabudovaných 32 GB pamäte, ktorú budete môcť rozširovať kartami až do veľkosti 2TB.

Za 15 miliónov videní E3 traileru na God Of War 4 nás Santa Monica Studio odmenilo trackom z hry. Tak šup šup sťahovať.

NiOh tiež poctivo masíruje a tak si môžeme dopriať 15 minútový gameplay. Njoy

Shadow Of Mordor rovnako ako mnoho iných hier ponúka podporu PS4 Pro. Ale, SoM to zvláda zo všetkých najlepšie. Na výber máte dva módy kde pri Resolution beží hra v natívnych 4K, alebo v Quality máte potom krajšie a lepšie efekty ako dohľad, tiene etc. Však posúďte sami.

Ak sa zaujímate o VR, určite vám neunikla hra od Ubisoftu Eagle Flight. No a ak máte aj niektorý doma, môžete si ju už zahrať. Sector hru zrecenzoval a možno vám receznia pomôže rozhodnúť sa.

For Honor uzavretá beta sa blíži a Ubisoft predstavuje nových hrdinou za každú z troch frakcii.

Persona 5 nám v krátkom videu ukáže ako sa budeme infiltrovať do dungeonov a bojovať so šadofmi.

Už 24.1. si budete môcť pustiť Yakuza 0 aj u seba doma. V JP je vonku už dva roky, ku nám prichádza len teraz a recenzie hovoria, že by ste si ju mali kúpiť. S priemerom 8,5/10 dopadla veľmi dobre.

Sector zhrnul svoje naj hry za rok minulý. Prezradím že na prvom mieste je Uncharted 4. Ostatné si pozrite sami v ich článku.

Ak by ste mali zvyšnú dvacku niekde na PS Store, skočte si tam pozrieť. Určite si vyberiete niektorú z hier pod 20€.

Arkádový Ace Combat 7 bude podporovať Playstation VR. Ako to bude vyzerať uvidíte nižšie.

Beyond priatelia

Komentáre