Predvianočná Velox Fama (21.12.2013)

Velox Fama V4Teasovacia stránka, thesurvivor2299.com, ktorá teasovala možno další Fallout, je samozrejme a zároveň bohužial hoax. Táto stránka bola dielom nadšeného Fallout fanúšika, ktorý chcel týmto spôsobom donútiť Bethesdu k oznámeniu dalšieho Falloutu. Patrí mu potlesk, pretože si s tým dal naozaj veľa námahy, zaplatil doménu, staral sa o ňu a dotoval ju záhadnými nápismi, morzeovkou a iným drobným obsahom. Povedať že mu to nevyšlo by ale nebola tak celkom pravda. Donútil svetové gamerské médiá pátrať po tom, či ten Fallout 4 naozaj nie je vo vývoji. A Kotaku prišlo na to, že pravdepodobne je 🙂 Nábor hercov na dabing do hry a scenár ktorý Kotaku získalo síce nobsahuje slovo Fallout doslova, ale miesta a postavy z scenára poznáme z predošlých hier. Takže sa môžeme tešiť na další Fallout. Kedy, to zostáva záhadou.

PS4 je vonku a postupne sa objavujú recenzie na launch tituly aj v jazyku, ktorému rozumejú aj naši starý rodičia. Eurogamer od susedov zrecenzoval Resogun, sidescrolling indie arkádovku ktorá dopadla, paradoxne, zo všetkých launch titulov najlepšie. O dosť horšie u nich ale dopadla skákačka KNACK, kde jej český Eurogamer udelil len 4/10. A rovnako český EG zrecenzoval aj Killzone Shadow Fall, ktorému udelil 7/10.

Klasika najsamklasickejšia. Prvý prvučičký Tomb Raider je teraz dostupný pre iOS zariadenia za smiešnu sumu 0.89E, za ktorú táto nostalgia určite stojí. Kto má záujem, nech sa páči.

Od stredy (18.12.2013) si aj my na PS3 (neskôr aj na PS Vita) môžeme dopriať kostičkový fenomén Minecraft. Tento port nám (našťastie) priniesla firma 4J Studios, ktorá spravila aj vynikajúci port na X360, ktorého sa predalo už viac ako 7 milínov kusov.

HD Remake Final Fantasy X a X-2 bude dostupný fyzicky aj digitálne od 21.3.2014. Pri kúpe krabice alebo digitálu na PS3 / PS Vita dostanete aj verziu na „tú druhú“ platformu. Bohužial krabicová PS Vita verzia sa nebude predávať v kolektorke. Teda ak máte záujem o krásne vecičky navyše, siahnite po PS3 verzii. Vlastne je to jedno lebo kúpou jednaje alebo druhej máte vlastne obe. Viac info v článku a komentároch pod článkom na oficálnom EU PS Blogu.

Jesenná sezóna je za nami a už teraz môžem s kľudom konštatovať, že tá jesenná bude našlapaná. Okrem vyššie spomenutého remaku FF X a X-2 príde aj prequel k piatemu Metal Gear Solid s názvom Metal Gear Solid Ground Zeroes. Ten vyjde 20.3.2014 na curent a next-gen a nebude lacný (v UK je cena 30 libier za current gen verziu, 20 libier za digital a 30 libier za next-gen).

Eurogamer.cz porovnal obe next-gen konzole v niekoľkých kategóriách. Ale nešlo o porovnanie výkonu a čísiel, skôr o porovnanie užívateľské. Víťazom sa stala PS4 so 4 bodmi oproti XBO s 3 bodmi (jedna kategória dopadla nerozhodne). V akých kategóriach sa zápolilo si už musíte prečítať sami.

Oficiálny EU PS Blog spustil hlasovanie o hru roka. Hlasovať môžete za PS3 hru roka, PS4 hru roka, digitálnu hru roka (resp. digtálne distribuovanú), PS Vita hru roka a najočakávanejšiu hru roka 2014. Vyjadrite svoj názor 🙂. Rovnako na EU PS Blogu si môžete pripomenúť, čím nás tento rok obdarovala PS+. Kto sa pozrie na obrázok všetkých tých titulov ktoré sme dostali za 50E, pochodpí prečo sa PS+ oplatí. Mimochodom, v januárovom PS+, ktoré budeme môcť ťahať už na vianoce budú Borderlands 2. BANG !!! 🙂

Do vianoc ešte (dúfam) stihnem :

  • ešte aspoň jednu Velox Fama
  • recenziu Playstation 4 aj s Killzone SF, camerou a Remote Playom

Beyond zatiaľ pritelia 🙂


Komentáre


Tagged: