Velox Fama


Recenzie, dojmy, pocity


Zdarma DLC ku GoW, Valhalla má priemer recenzií na úrovni necelých 90/100.

The Finals, arénová strielačka je podľa Sectoru podarená a dal jej v recenzii 8,5/10.

Nový Prince of Persia: The Lost Crown naozaj beží na konzolách v 120fps a 4K. Keď už sme pri ňom, recenzie naznačujú kvalitnú zábavu s priemerom necelých 90/100.

Remaster The Last Of Us Part II sa podaril tak ako pôvodná hra. Recenzia od Sectoru dáva hre vysokých 9/10, Kotaku je tiež mimoriadne spokojné, Zing hru neohodnotil číslom, ale hru rozhodne odporúča, český Eurogamer tiež nešetrí chválou.

Manažment vojnovej nemocnice v hre War Hospital sa podľa Zingu až tak nevydaril. V recenzii to nazvali nevyužitým potenciálo a hre dali 6/10.


Jednou vetou


Vortex dal dokopy svoje očakávania od roku 2024.

Sector spustil hlasovanie o hru roka. Hlasujte na ich webe.

Na Steame vyšlo v roku 2023 celkom 14 532 hier. Samozrejme, veľa ani zdaleka neznamená kvalitu. Pre porovnanie:

  • 2022 – 12 562
  • 2021 – 11 389
  • 2019 – 8134

Remake Silent Hill 2 vyjde podľa Sony tento rok.

Opening Persona 3 Reload, nech sa páči.

Fresh Steam rekord: 33 598 520 súčasne prihlásených ľudí.

Disney oznámil práce na filme The Mandalorian and Grogu, ktorý sa bude odohrávať po tretej sérii seriálu Mandalorian.

Nástupca populárnej MOBA Smite, Smite 2 vyjde na Playstation 5.

Frostpunk 2 sa ukáyal v gameplayi.


+ – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + –


Sector dal dokopy pekný článok, kde spísal Slovenské hry vydané v roku 2023, ktorých je dosť veľa. Teším sa, prečítajte si a keď vám nejaká padne do oka, neváhajte ju podporiť.

Zo Sony niekto leakol počet predplatiteľov jednotlivýc PS+. Základné Essential má predplatené 32,7 milióna ľudí, stredné Extra používa 5,9 milióna a najvyššie Premium si platí 7,7 milióna ľudí. Zaujímavé je, že stredné predplatné má „najmenej“ predplatiteľov. Údaje sú z marca 2023.

Priebežný počet ocenení hra roka: Baldurs Gate 3 má 147 ocenení, Zelda TotK má 60 a Alan Wake II má 39. Congrats. Ďalej Spider-Man 2 má 6 a RE4 má 5.

Drift Reign mi predal drifotvanie. Wau a yes please.

Ak sa vám stalo, že ste dlho čakaliu na refund od Steamu, vedzte, že ste pravdepodobne patrili medzi tých „nešťastných“ 20 až 30 tisíc užívateľov, ktorých refund za nechcenú hru Valve nestihne v ten deň vybaviť. Presne, Valve máva v priemere 200 až 300 tisíc refundov denne a nevybavených zostáva okolo 20 ~ 30 tisíc. V peakoch cez akcie máva aj 700 tisíc refundov.

Pozrime sa na wrap upy. Nižšie uvidíte aký bol rok 2023 v PUBG Battleground, pre SEGU, Sector minulý rok zhrnul v podcaste aj článkom na ich webe a vybral aj najlepšie hry 2023.

18 minút gameplayu z Dragons Dogma 2.

Tetris na NES je s nami 34 rokov a doteraz ho okrem AI nikto nepokoril. Doteraz. Podarilo sa to mladému Willisovi Gibsonovi aka Blue Scuti. Hru hrával od 11tich, teda dva roky a jej dokončením prekonal 3 ľudské rekordy v tejto hre. Celý run aj s nezabudbuteľným momentom je zachytený na videu nižšie, pustite si to od 38 minúty a za celým týmto momentom je obrovský príbeh plný hakovania kódu hry, túžby poraziť neporaziteľné a fascinujúci kto z koho príbeh. Vrele odporúčam.

Playstation predstavuje, na čo sa v roku 2024 môžeme tešiť.

TloU seriál dostal 8 Emmy ocenení a to za najlepšiu hosťujúcu herečku v dráme, najlepší hosťujúci herec v dráme, nejlepší prostetický kostým, najlepšie vizuálne efekty, najlepšia opening pesnička, najlepší mix zvuku v dráme alebo komédii a najlepší strih. Congrats.

Decentne urobené video o osobnostiach z herného priemyslu, ktoré nás v roku 2023 opustili. Ďakujeme a ďakujem Vrotexu, že to dal dokopy.

Na Valentína vychádza remaster prvých troch Tomb Raiderov.

Vraj sa v posledných dňoch hovorí o možnosti, že by niektoré Microsoft exkluzivity vyšli na PS a Switch. Hovorí sa o vynikajúcom Hi-Fi Rush a Seas Of Thieves, pričom prvá má vyjsť na Switch a druhá aj na Switch aj na PS. S informáciou prišiel insider Jeff Grubb, ktorého ešte potvrdil Steven Totilo.

Tekken 8 pripomína doterajší príbeh v Story So Far traileri, pozrieme sa aj na Zafinu aj čerstvý live action trailerj launch trailer.

Šepká sa, že Switch 2 vyjde v septembri a bude mať takéto špecifikácie:

  • 120hz display
  • 8GB RAM
  • 64GB flash pamäte
  • Preocesor Nvidia T239
  • lepšia betrka ako pri aktuálnom Switchi

Januároví CES (Consumer Electornics Show) máme za sebou a dopadol podľa mnohých prekvapivo dobre. Ak vás zaujíma všetko možné z CESu, pustite si 298 diel SMEčkárskeho podacastu KLIK zo soboty 13/1/24 a pekne to zhrnul aj Sector na webe. Gamersky zaujímavé veci skúsim zhrnúť tu.

Začnime budúcnosťou. Je rok 20XX nie ďaleko od dneška a hráte nové, očakávané RPG. Vôjdete do podniku, sadnete si za bar a dáte sa do reči s barmanom a prísediacou. Doslova do reči, NPC odpovedajú na to, čo sa pýtate a vediete dialóg, s NPC ktorého odpovede generuje AI, na základe vstupu od vás. Takúto možnosť predstavila Nvidia a v praxi to vyzerá nasledovne.

Sony na CES ohlásilo prácu na Gravity Rush filme a čaká nás tiež Horizon film na Netflixe, aj keď pretečie ešte veľa rokov vody a na God Of War sa pracuje v Prime Video. Sony s Hondou už dlhšie vymýšla kadečo a na CES bola Honda Afeela prišoférovaná na pódium zamestnancom Sony pomocou DualSense. Čo je cool, ale tiež na čo? Všetko dôležité od Sony z CES sa dozviete z nasledujúcich videí.

Komentáre


Tagged: