Next-gen X-Box rumors roundup

V poslednom čase sa objavuje množstvo nových rumorov o ďalšom Xku, tak si ich dajme pekne do radu.

Objavili sa informácie, že nové Xko vyjde v dvoch verziách. Klasická „plná“ konzola s nejakým zatiaľ neznámim príslušenstvom za 300 až 500 dolárov a k nej akási X-Box Mini konzola, ktorá mala byť zameraná na casual hráčov. Tento scenár bol vraj už mimo hru a konzola mala byť len jedna. No medzičasom sa znova objavili rumory že mini verzia nakoniec bude. Bude vraj stáť najviac 149$. X-Box mini bude vlastne ošúpané aktuálne Xko, ktoré vám po pripojení k next-gen Xku zaručí spätnú kompatibilitu (kúpili by ste si dalšiu pixlu kvôli spätnej kompatibilite? dajte vedieť v diskusii).

Pôvodne mala byť konzola odhalená 24.4. ale nakoniec event posunuli o mesiac na 21.5. V priebehu roka sa potom budú informácie o konzloe len hrnúť a dočkať by sme sa jej mali vraj v novembri. Xko teda pôjde do priameho boja s PS4 ktorá má vyjsť pred vianocami (aspoň v US).

Potvrdený je vraj aj perma-connect. Autor tohto rumoru si vraj spomína, že v niektorých dokumentoch sa výslovne uvádzalo „pre využitie vyžaduje neustále internetové pripojenie“.

Na E3 by sa mal objaviť potom najnovší developer build konzole, kde by nám mali ukázať prepojenie s Windows 8. Konzola má mať podobné developerské nástroje a rozhranie.

Perma-connect diskusiu, ktorú rozvíril Adam Orth s jeho Twitterom vyvracajú neksoršie rumory. Tie tvrdia, že konštantné pripojenie na internet bude potrebné len pre niektoré TV funkcie, ktoré bude vraj nové Xko mať. Keď vraj prepojíte Xko s telkou, budete môcť gamepadom ovládať TV, hlasom prepínať programy vďaka Kinectu alebo vám pri kukaní TV vyskočí kto sa prihlásil z priateľov.

Mimochodom, Adama Orth už nerobí v MS. Vyhodili ho (alebo sám odstúpil) asi 10 dní po Twitterovom incidente.


Komentáre


Tagged: