Velox Fama

Recenzie


Prekrásny, ľahučký (nie obtiažnosťou), farebný, nenáročný no proste presne taký, akého teraz potrebujete, ak nebohuhete na fronte na Ukraine. Taký je nový Kirby and the Forgotten Land. Zing to potvrdzuje recenziou na 9/10, Vortex dal 8/10.

Tiny Tina’s Wonderlands vyšlo nedávno a recenzie tak ešte prúdia. IGN dalo 8/10, Sector tiež 8/10, Zing takisto 8/10, Vortex spoko na 7/10 vo videorecenzii. Priemer recenzii je okolo 81 a vyzerá to na solídnu Borderlands zábavu v novom svete.

Ešte jeda recenzia Elden Ringu. Tá od Kotaku, po veľa hodinách.

Stranger Of Paradise Final Fantasy Origins je tiež vonku len chvíľu. A aj keď hra sa stretla s pestrou škálou recenzii. Zing hru nazval dokonca komédiou (7/10) a dobre sa pobavil, nakoniec, to je to, čo sa počíta.

LEGO Star Wars The Skywlaker Saga je 9 filmov, pardon, hier na jednom Blu-ray a Sectoru sa tato mega kolekcia veľmi páči. Na 9/10 páči. Kotaku zas ponúka prvých 17 minút z hry.

Legenda je späť. Polda už vo svojej siedmej hre rieši to čo vždy a vraj aj dobre a zábavne. Recenzie sú vysoké, Zing dal 8/10, Vortex dal 7/10,


Jednou vetou


Gratulujeme dvom oslávencom. God Of War slávi 17 rokov. Congrats a tešíme sa na Ragnarok. A šecko najlepšie aj Resident Evil, ktorý oslavuje 26 rokov.

Ak vás vytočil Kaz (Kazunori Yamauchi) s jeho posledným (resp. predposledným) updatom GT7, v ktorom sa ujzadíte na smrť skôr, ako si zarobíte na svoje vyvolené auto vedzte, že gamery sú šikovnejší. Ako vždy. Stačí si hodiť GT7 do remoteplay na PC, stiahnuť skript, ktorí za vás užodjazdí zvyšok.

CD Projekt Red ohlásil štvrtého Witchera. Viem, o tom som už písal v predošlej Velox Fame len som nespomenul, že to bude úplne nový príbeh. Okrem toho, že to explicitne tvrdí podtitul A New Saga Begins, hlavná hrdinka alebo hrdina budú zo školy Rysa (Lynx). Hra vyjde možno v 2025.

Max Payne 1 a 2 budú remastrované v Northlight engine, v ktorom ste hrali vynikajúci Control.

Dune Spice Wars vôjde do Early Access ešte tento mesiac. Nažhavte si strategické centrum mozgu na 26/4.

Film podľa vynikajúceho Ghost Of Tsushima už má obsadené dve najdôležitejšie pozície. Scenáristom je Chad Stahelski a scenáristok bude Takashi Doscher.

MSko vraj pripravuje systém na pridávanie reklamy do F2P titulov. Bilboardy v hrách sú samozrejme bežná vec, no ich obsah je daný vývojárom ešte pred vydaním hry. Niektoré mobilné hry už majú vyvinutý dynamický systém, kde vám v hre ukazuje reklamy cielene, „práve pre vás“. MSko si vyvíja podobný dynamický systém. Zatiaľ však nič oficiálne.


Sony, ako sa šepkalo, predstavila konkurenciu Game Passu. PS+ je stále PS+. Okrem verzie, akú poznáme dnes však pribudnú ďalšie dve. Takže po poradí:

  • PlayStation Plus Essential je základ. Cena ostáva, rok vás vyjde na 60E. Dostanete dve hry mesačne (už ne tri), cloud na savy a zľavy na PS store
  • PlayStation Plus Extra pridá k základu z Essentials ponúkne navyše ďalších 400 hier z PS4 a PS5, cena je však 100E ročne.
  • PlayStation Plus Premium pridá k Extra navyše ďalšie, staršie hry (bude ich 340) z PS3, PSP a PS2 cez cloud streaming a tam, kde je aj PS Now bude knižnica ešte väčšia a Premium dostane aj free trialy niektorých hier. Cena je 120E ročne. Keďže u nás PS Now nie je, naša verzia Premium sa bude volať Deluxe a bude lacnejšia ako 120E. Aj tak by zaujímalo, keď tu nemáme PS Now, ako si zahrám Crisis Core z PSP na PS5? Cez Cloud Streaming … a to je …. čo?

Každopádne AAA tituly od Day 1 ako v Game Passe sa nekoná, čo sme aj vedeli. Nové PS+ bude launchovať v priebehu júna a dovtedy bude ešte určite množstvo detailnejších informácií. Zatiľ vstrebajte toto.

E3 ani tento rok nebude. Teda v 2021 bola ale v 2020 nie. Ani len digitálne. Proste nebude, vôbec. Vraj pracujú na veľkom reboote plánovanom na rok 2023. Je pravda, že v posledných pandemických aj predpandemických rokoch E3 šla dole z kopca a mnoho veľkých vydavateľov odriekalo svoju účasť. Uvidíme teda s čím prídu a či sa im podarí opäť prilákať najväčšie značky.

Diablo IV, ktoré si možno nezahráte na PlayStation (nedá sa nerýpnuť do MSka), na štvrťročnom reporte o svojom vývoji predstavilo koncept open worldu so stopäťdesiatimi čiastočne procedurálne generovanými dungeonmi. Pozrite si videá nižšie a utrite slinu, ak stihnete.

Forspoken, posunutý na október sa pripomína ďalším gameplay trailerom.

Speak of the Witcher. Gamery kuchári, gamerky kuchárky a vlastne všetci. Opäť zažívam ten moment. Ten moment, keď sa prekryjú dve úplne nesúvisiace činnosti bežného života. Rád hrám hry a rád varím. Rád sa pozerám na dobré jedlo v hrách a developeri to vedia. Všade od Withera, cez Final Fantasy XV až po Horizon II bolo milovníkom jedla dopriate. No a kto by si nechcel uvariť niečo, čo sme si mohli dať napríklad v Rosemary and Thyme? Zabalte to do pekného hardcoveru a voilá. Posuňte si v poličke kuchársku knihu zo Skyrimu, World Of Warcraft a Falloutu a pripavte si miesto na ďalšiu gamerskú kuchárku. Witcher Cookbook bude pravdepodobne stáť 40E a u nás som ju zatiaľ nikde nenašiel, no viete si ju preordernúť zo zahraničia a vyjde v októbri.

Na nedávnom Stat Of Play bola predstavená samurajská sekačka Trek To Yomi. Nižšie si môžete pozrieť 15 minútový gameplay z tejto pocty Kurosawovi. Njoy

Vasco je robot, zo Starfieldu, ktorý vám bude robiť spoločnosť v hre. Predstavme si ho vo videu nižšie.

BAFTA rozdalo ocenenia a tento rok si hlavnú cenu odniesol Returnal. Gratulujeme. Ostatné ceny vyzerali nasledovne:

  • Najlepšia hra: Returnal
  • Najlepšia britská hra: Forza Horizon 5
  • Hlasovanie publika: Unpacking 
  • AnimácieRatchet & Clank: Rift Apart
  • Art štýl: The Artful Escape 
  • Zvuk: Returnal
  • Debutová hra: TOEM 
  • Vyvíjajúca sa hra: No Man’s Sky 
  • Rodinná hra: Chicory: A Colorful Tale 
  • Viac ako zábava: Before Your EyesGames
  • Herný dizajn: Inscryption 
  • Multiplayer: It Takes Two 
  • Hudba: Returnal
  • Príbeh: Unpacking 
  • Originálna značka: It Takes Two
  • Herec: Jane Perry ako Selene Vassos, Returnal
  • Herec vo vedľajšej úlohu: Kimberly Brock ako  Hollis Forsythe, Psychonauts 2
  • Technické spracovanie: Ratchet & Clank: Rift Apart 

Kristýna Sulková z Vortexu dala dokopy fantastický longread o slovenskom dabingu v hrách. Ani profesionálny slovenský dabing za veľa nestojí a ten herný je ešte rádovo horší, ale je to sranda a vďaka aj za to málo, čo kedysi vzniklo. Celý článok si prečítajte na Vortex.cz.

Šepkalo sa, rozumej leaknuté marektingové materiály naznačovali, že PS VR 2 stihne tohtoročné vianoce. V poslednom čase to však vyzerá, že nestihne a vydane headsetu bude odložené na 2023. Na budúci rok vydanie headsetu posunulo aj Apple. Očakáva sa, že budúci rok bude veľkým rokom/skokom pre VR.

Teaer trailer na Hell Is Us nemá ani dve minúty, ale svojou ťažkou atmosférou vám zahltí hlavu a možno aj skráti život. Must see. Pár rýchlych info – pôjde o 3rd person akciu v Unreal Engine 5, polootvorený svet, boje nablízko, žiadna mapa ani kompas ani wypointy a označenie questov. Hra vyjde na veľkú trojku v 23.

Speedrunneri sa nám z času na čas postarajú o zábavu objavením easster eggu, gitchu či bugu, ktorý im pomáha dorobiť hru za nadľudsky krátke časy. Napríklad taký Elden Ring za 12,5 minúty vďaka zip line bugu. Ale o inej hre budem teraz hovorit. Aká ikonická scéna vám napadne ako prvá, keď počujete Metal Hear Solid 3 Snake Eater? Samozrejme okrem boss fightu s The End-om? Áno, presne, cez dve minúty dlhý výstup po rebríku za doprovodu spevu Cynthie Harrell, počas ktorého máte vstrebať doterajší postup v hre a zamysliet sa nad tým, čo príde. Brazílsky speedrunner prišiel na glitch, ktorý teleportuje Snake-a hore a celý tento rebrík tk vynechať.

Souls-like počas steampunkovej Francúzskej revolúcie. Yes, please. To je Steelrising, ktorý vyjde koncom roka a nižšie si pozrite šesť minút gameplyu.

Nové NFS od Criterionu sa vraj priblíži k Undergroundu a pridá animované vizuálne prvky ako anime-like plamene za kolesami a podobne. Nerobte paniku, garfika bude fotorealistická a tunovať sa vraj bude dať úplne všetko.

Komentáre