E3 2021 a všetko okolo

Battlefield 2042 bol predstavený a môj bože to bude zábava. Aspoň taký message trailer vysiela. Hra po grafickej stránke vyzerá elitne, kto sa teší (ako ja) na malý singleplayer má smolu, žiadny singleplayer nebude, gameplay si pozrite nižšie, hra vychádza 13/10 tento rok. Čo nás čaká v skratke: gadgety a robotické psy, 7 máp, 128 hráčov na mape aj na konzolách (iba next-gen), samozrejme deštrukcia prostredia a extrémne počasie a ak krútite hlavou nad borcom, ktorý vyskočí zo stíhačky, bazookou zostrelí okololetiaceho nepriateľa a opäť nasadne do tej istej stíhačky vedzte, že toto je tu s nami už dlho. Volá sa to RendeZook a reakcia gamera, ktorý tento ťah vymyslel je na nezaplatenie. Chalani z Vortexu sa pozreli na reveal nového BF detailnejšie – viď video pod reveal trailerom.

D&D Dark Alliance, nemýliť si s Baldurs Gate: Dark Alliance z 2001, zrecenzovalo IGN a nižšie si pozrite čerstvý gameplay

Sector spravil aj videorecenziu čerstvého Ratchet And Clank Rift Apart pre naše divácke potešenie.

Spolu s prepnutou Tiny Tinou sa pozrieme do jej Wonderlandu kde sa hlavne dobre zastrilelame v duchu Borderlands.

Elden Ring, fúzia autora Dark Souls Hidetaka Myiazakiho a Georga „Winter is comming“ Martina dostala konečne čerstvý trailer, kde uvidíte aj gameplay a dátum vydania. Nečakane príjemné. Hra vyjde 21/1/22 a vraj bude lahšia ako Sekiro alebo Bloodborne. Titulky vraj uvidíme za cca 30 hodín.

Netflix predviedol svoje nadchádzajúce trailery pozrite si čerstvý trailer RE Infinite Darkness, Masters of the Universe, spin-off Castlevanie (ktorá na Netflixe skončila), Captain Laserhawk aj trailer na Arcane, animovaný seriál podľa League Of legends. Všetko nužšie.

Pri Netflixe sa ešte zdržíme. Prvý oficiálny WitcherCon bude organizovať práve Netflix, konať sa bude 9/7 a dozvieme sa tam novinky o seriálovom aj hernom Witcherovi.

Tribeca stream predviedol mimoriadne uspokojujúce množstvo z očakávanej Zelda-like hry Kena: Bridge Of Spirits. Čeknite si trailer aj hodinu gameplayu.

  • Pozrime sa na Ubisoft. Prvý trailer na Rainbow Six Extraction naznačuje čo nás čaká v hre. A sú to mimozemšťania.
  • Po dlhom dlhom čase, tak dlhom, že sme už aj skoro zabudli, že bol kedysi natočený nejaký Avatar, prichádza hra z tohto sveta. V Avatar Frontiers Of Pandora si zahráme za jedného z Na’vi a v neprebádanej časti Pandory budeme bojovať s jednotkami RDA aj objavovať úžasné miestne zvery. Vizuál je skutočne ohurujúci. Avatar sa dokonca zapáčil tak, že Disney po rozhovore s Ubisoftom o novom Avatarovi dalo zelenú veľkej open world Star Wars hre. Zoznámte sa, diktátor Anton Castillo (Giancarlo Esposito).
  • Zlý zlý ako všetci zláci z Far Cry. Už sa teším. Mimochodom, ak si zakúpite season pass, budete si môcť zahrať za zlákov z predchádzajúcich dielov ako Vaas, Pagan Min alebo Joseph Seed. Pod trailerom na Season Pass nájdete čerstvý gameplay.
  • Riders Republic je duchovný nástupca Steep, kde si vyskúšame všetky extrémne športy a to v pohlade z prvej osoby.
  • Microsoft sa s Bethesdou poriadne ukázal (sa mu ukazuje keď si len tak kúpi jeden z najväčších vydavateľských domov). Konečne a snáď aj prvý krát nebude ich prezentácia len o Halo, Forze a Gear Of War ;). Každopádne predviedli Starfield, čo má podľa ich slov byť sci-fi Skyrim ktorý sa bude hrať dlhšie ako Skyrim (ten sa hráva dodnes čo je už 10 Rokov).
  • Forza Horizon 5 posiela pozdravy z Mexika.
  • S.T.A.L.K.E.R. 2 dostal podtitul Heart of Chernobyl, vyjde 28/4/22 na PC a Xko.
  • MS Flight Simulator príde na next-gen 27/7 a to rovno do Game Passu.
  • Už tieto vianoce si zahráme Halo Infinite, kde si autori dali povedať a po kritike pekne upravili grafickú stránku hry – hlavne tie tváre a postavy.
  • Nástupca legendy Age Of Empires s číslom 4 dostal trailer kde sa mihne aj gameplay. Hra vyjde 28/10 na PC a bude aj súčasťou Xbox Game Pass. Čerstvou informáciou je, že si v AoEIV zahráme aj za Čechov v čele s Janem Žižkou.
  • Redfall je čerstvá IP od autorov Prey a Dishonored. Pôjde o human VS vampire boj o rovnomenné ostrovné mesto. Bude co-op, budete si vyberať za koho chcete hráť aj výbavu.
  • V hre Contraband od Avalnche Studios si zahráme za pašerákov vo fiktívnej krajine Bayan. Čo budeme pašovať ešte nevieme, ale vieme že hra pobeží na Apex Engine (Just Cause) a vyzerá to na obdobnú záabavu ako v Just Cause.
  • Do Game Passu (ale aj na PS4/5) pribudne aj Back4Blood, nástupca Left 4 Dead a to na jeseň 12/10.
  • Duchovný nástupca Fallout New Vegas od Obsidiannu, Outer Worlds dostane dvojku.
  • Toto sú len highlighty z MS konferencie, ak chcete vidieť trailery na úplne všetko vrátane menších hier poprosím prejdite si na Vortex, kde je to krásne všetko zhrnuté.

Pozrime sa na Square Enix. Tí na svojej prezentácii ukázali Guardians of the Galaxy. Hra príde na všetky platformy veľkej trojky a ak ste videli filmy, viete si približne predstaviť, o čom hra bude. Babylon’s Fall poznáme od 2018, potom bolo dlho ticho a teraz to celé prepuklo. Ide o hack’n’slash akciu od Platinum Games, majstrov žánru. Hra ponúkne súlo aj co-op, vyjde na PC a PS5/4 a do public bety sa už môžete hlásiť. Tie rumory o Final Fantasy Origin boli pravdivé, sort of. Čo by to bolo za japonskú hru s tak krátkym názvom. Stranger Of Paradise Final Fantasy Origin je spin-off od Team Ninja (Ninja Gaiden alebo Nioh) v ktorom si zahráme za Jack-a, ktorý, ako to už chodí, chce poraziť chaos. Nevie sa však, či Jack a kamoši Jed a Ash sú vyvolení warriors of ligt. Life Is Strange True Colors, plnohodnotné pokračovanie Life Is Strange vyjde 10/9 na veľkú trojku. Square Enix toho tiež ukázal množstvo a všetko sem tlačiť by bolo zbytočné, Vortex to opäť zvládol krásne a lepšie ako ja, no vypichnem ešte jednu vec, Final Fantasy Pixel Remaster je prvých 6 Final Fantasy hier (!!) remastrovaných v jednom balíčku na PC.

Top hitom od Nintenda je oznámenie Zelda Breath Of The Wild 2.

PS VR 2 má podľa šepkačky vyjsť na vianoce 2022.

Tod Howard z Bethesdy sa vyjdaril, že vďaka vynechaniu Playstation budú hry od Bethesdy lepšie. Well, of course, menej platforiem znamená viac času na obsah a optimalizáciu – platí univerzálne a od Toda je to IMHO podpásovka voči Sony.

Vzniká český dokumentárny, celovečerný film o českej hernej scéne a dveloperoch s názvom Herní národ. Nechýbajú zvučný hostia a speakri. Film sa snaží na startovači vyzbierať 850k. Nebude chýbať Dan Vávra, Mikoaáš Tuček, Marek Španěl, Jaroslav Wagner a ďalší.

  • IGN Summer Of Gaming predviedol množstvo titulov. Na výber z mora noviniek sa pozrite nižšie. Komplet to opäť pekne zhrnuli na Vortexe.
  • Sherlock Holmes: Chapter One vyjde tento rok na veľkú trojku a vyšetrovať bude vraždu vlastnej matky. Trailer však żneprakvapil a neukázal nič nové.
  • Sloclap ukázali čerstvý gameplay z mlátičky Sifu. Hra pracuje s vlastnou verziou slučky, keď zomriete, ožijete o trochu starší a skúsenejší.
  • Blacktail je čerstvo oznámený horror od tvorcov Blair Witch, The medium alebo Layers of Fear. Zahráme si za mladú Babu Yagu a hra vyjde na veľkú trojku.
  • Bramble, hororová adventúra ukázala nový gameplay kde malý chlapec zachraňuje svoju sestru a keď preto treba dopichať pár zlákov, budiž.
  • Čerstvý trailer na Chernobylite ukazuje gameplay a vyzerá elitne.
  • Steelrising je steampunková akcia odohráavajúca sa počas veľkej Francúzskej revolúcie s robotmi súcimi na dvor Ludvíka XIV.

Jednou vetou s trailerom


Death Stranding dostane Director’s Cut na PS5.

Upírska Battle Royale Bloodhunt odbočka z Vapire The Masquerade vyzerá zábavne.

Čerstvý trailer na Back 4 Blood.

Čerstvý gameplay aj s komentárom k slovenskej Soulslike puzzle/sekačke Lootriver.

Dolmen bude sfi-fi akcia mixnutá s hororoom od brazílčanov z Massive Work.

BPM je beats-pre-minute. Alebo aj Bullets Per Minute. Rytmická strielačka.

Diablo II Resuretcted budeme drtiť od 23/9 tento rok na všetkých next-gen konzolách aj na PC.

V novom traileri na Dying Light 2 s komentárom sa dozvieme o príbehu aj o hlavnej postave.

Komentáre