E3 2016

E3 2016

To najdôležitejšie

E3 je za nami a na tomto mieste si môžete pozrieť všetky dôležité trailery a dozviete sa všetky dôležité informácie. Bola to na obsah mimoriadne bohatá E3. Máme tu niekoľko nových značiek a aj známe veci v pohybe. Pozrime sa na to spolu.

Microsoft na svojom press-evente predstavil a ukázal množstvo známych hier ako aj novinky. Tie si pozrite nižšie. Oznámil ale aj dve nové konzoly. Ako sa predpokladalo, jedna je Slim verzia XBO – Xbox One S a druhá je pod pracovným názvom Xbox Scorpio vylepšená, veľmi výkonná verzia XBO, ktorá vyjde na jeseň 2017.

Pozrime sa na XBOS. Šasi je o 40% menšie ako pri XBO a známa tehla je vo vnútri stroja. Je možné ho postaviť aj vertikálne, ak si dokúpite stojan. Predpokladaná 4K podpora sa potvrdila, zvláda 4K z BD aj streamované z Netflixu alebo Amazonu, rovnako bude aj funckia HDR ako vo filmoch, tak v hrách. Jeden z USB portov sa presunul dopredu a port na Kinect tu už nenájdete. K XBOS Kinect stále pripojíte, ale len cez redukciu. Cena XBOS začína na 300€ za 0,5 TB verziu. Ak prihodíte 50€, budete mať TB HDD a za 400€ bude 2TB verzia. Drobných vylepšení sa dočkal aj gamepad, ktorý si budete môcť po novom aj navrhnúť (nevedno či to bude dostupné aj u nás) cez X-box Design Lab. Cez túto platformu, ktorá bude dostupná na Xbox.com si budete môcť navrhnúť vlastný farebný design vášho gamepadu k Xboxu a dokonca bude možne pridať aj text. Kus tohto custom gamepadu vyjde na 80$ + 10$, pokiaľ tam chcete mať aj text.

X-Box One Scorpio. Podľa výrokov MSka už žiadne komprosmisy, odstránenie bariér, plynulé 4K hranie v 60 fps, žiadne obmedzenia developerov výkonom. Podla MS bude Scorpio obsahovať najlepší grafický čip, aký kedy bol v koznoli osadený (dá rozum, ak bude najmodernejšia). Pozrime sa na čísla : 8 jadier, 6 teraflopov výkonu, 320 gigabajtov sekundových priepustnosť RAMky, podpora 4K a VR. Konzolu uvidíme na vianoce 2017 a oznámenie prišlo skoro, aby developeri stihli všetko pekne prichystať, dovelopnúť a vyladiť.

Na Microsoft press evente bol predvedený nový gameplay z Final Fantasy XV – boj s obrovským epickým bossom. Tiež sa objavil anglický trailer na CGI celovečerák Kingsglaive a dozvedeli sme sa info, že story FFXV zaberie tak 40-50 hodín.

The Division sa presunie pod zemský povrch v DLC Underground.

Scalebound je Microsofťácky pokus o Monster-Hunter-style zabíjanie monštier. Hra sa na E3 ukázala v videu, kde sa proti gigantickému krabovi postavili hráči v co-ope. Hra vyjde na XBO a Win 10 s cross-buy funkciou v rámci Play Anywhere.

ReCore, ďalšia XBO/Win10 exkluzivita nechýbala na E3. Pozrite si najnovší trailer aj obsah krásnej kolektorky.

ReCore CE

Čo by to bolo za E3, keby nebolo nejaké Halo.Tentokrát, Halo Wars 2.

Ako sa šepkalo, CD Projekt Red pracuje na hre zo sveta Zaklínača, kartovej hre. Áno, Witcher in game kartová hra Gwent, dostane samostatnú plnohodnotnú hru, dokonca s príbehom.

Nový trailer na nadchádzajúci siedmy Tekken nesmel chýbať na E3.

Ted Howard z Bethesdy potvrdil, že pracujú na The Elsder Scrolls 6. Jedným dychom však dodal, že hra potrebuje ešte roky vývoja takže žiadnu paniku. Okrem toho robia na dvoch ďalších projektoch, ktoré sú väčšie ako čokolvek, čo doteraz urobili a ešte neboli ani oznámené

Rumorovaný Watch Dogs 2 sa tiež potvrdil. Nové mesto, nový hrdinovia.

Ubisoft tiež prišiel s Assassinom. Našťastie, tentokrát s tým filmovým, ktorý dúfajme bude stáť za to.

Press event Sony bol hlavne o hrách. Minimum slov, maximum ukážok. Aj keď, trochu sa predsalen rozprávalo, ale len o PlaystationVR 🙂 To bude stáť 400€ a vyjde 13.10.2016 všelikde, napríklad aj v ČR, len nie na Slovensku. Preto mi prišlo zaujímavé, že Brloh ponúka pre-ordery, čo veľmi rád využijem 🙂 Každopádne na PSVR bolo predstavených niekoľko noviniek. Napríklad derivát Battlefrontu, exkluzívny Batman, Final Fantasy XV VR, Here They Lie alebo Farpoint. Skoro som zabudol, oficiálne bol ohlásený aj Resident Evil VII a bude hrateľný od začiatku do konca aj na PS VR.

O PSNeo sa vôbec nehovorilo, teda na press-evente. No mimo už to bolo o inom. Andrew House priznal, že konzoly prechádzajú na trend krátších life cyklov, ako tomu bolo doteraz. Vyjadril sa tiež, že je prekvapený, že MSko predstavilo niečo, čo vyjde až za rok a pol. Dnes je trend predstavovať elektroniku len pár mesiacov (alebo dní) pred jej vydaním. Každopádne, vraj na PS Neo (stále neoficiálny názov) budú hry vyzerať skutočne o moc lepšie, ako na aktuálnej PS4.

Špičkový orchester na začiatku eventu zahral známu melódiu, ktorá otvorila trailer na nového God Of War. Ten sa presunie z Grécka do Valhally. Hra pravdepodobne vyjde niekedy v 2017.

Sony si prinieslo aj novú značku Days Gone. Ide o post-apo survival strielačku, ktorá je  duchovný nástupca/náhrada TLoU 2, aj keď tu je viac zombíkov a rýchlejších zombíkov. Príbeh sa bude pravdepodobne motať okolo dvoch bratov. Podľa vývojárov to bude otvorený sandbox s dynamickým počasím a day/night cyklom. V lese postretávame zvieratá a vraj hra obsahuje aj niečo, o čom sme pri predstavení na E3 ani netušili.

Insomniac si priniesol PS4 exkluzívneho Spider-Mana.

F2P multiplayerová mecha FPS Hawken, ktorá je na PC v Early Access od 2014 prichádza na PS4.

Guerilla Games prišli na E3 s novým, vymakaným gameplayom z Horizon Zero Dawn. Pripravte si plienky.

Kojima mal na Sony evente epické entrée. Po búrlivom potlesku predstavil svoju PS4 hru, Death Stranding, ktorá je … no evidentne Kojimova hra 🙂

Francúzsky QuanticDream prišiel s novou hrou, na ktorú sa osobne velmi teším. V Detroit Become Human opäť pôjde o rozhodnutia, opäť pôjde o morálku, o následky, o činy. Vyskúšame si prácu vyjednávacieho androida, ktorý rieši rukojemnícke drámy. Nebol by to QuanticDream, keby sa každý príbeh nedal skočiť na niekoľko spôsobov. QuanticDream má ešte jednu novinku pre nás. Ich legendárna hra Fahrenheit: Indigo Prophecy vyjde na PS4 v remastri už o mesiac 18.7.2016.

Kto z nás, starších Playstation gamerov, nezačínal na Crashovi. Snáď každý. Sony sa rozhodla ponúknuť túto postavičku aj mladšej generácii. Čaká nás remake prvých troch Crashov, ktorých vydajú na jednom BD. Okrem toho Crash zavíta aj do Skylanders.

Gravity Rush 2 sa predviedol len v krátkom traileri.

Gran Turismo Sport v pohybe na E3 nechýbalo.

Ďalšie dve GT Sport videá si čeknite tu a tu.

Ani indie hry neminuly E3. Sony napríklad predstavilo zaujímavý projekt Bound.

Mass Effect Andromeda bol taktiež ukázaný na E3.

Persona 5 sa na západ dostane bez JP dabingu, čo je velmi smutná správa. No môže sa stať, že táto zvuková stopa dorazí vo forme DLC. Nižšie fresh trailer z E3.

Offscreen gameplay WRC 6, ktoré vychádza na jeseň na PS4, XBO a PC.

Na E3 sa dalo vyskúšať aj VR porno. Vyskúšali si ho aj chalani z Eurogamera. Dojmy si čeknite na ich webe.

Keďže E3 je už za nami, začnú sa teraz kopiť ocenenia. IGN už vybralo svoju hru výstavy. Je ňou nová Zelda: Breath Of The Wild. Múdre gamerské hlavičky sa pozreli na E3 trailer na novú Zeldu a ako inak, vraj na niečo prisli. Podarilo sa im rozlúštiť znakové písmo z hry a preložiť tak niektoré nápisy z traileru. Viac na Kotaku. Rovnako na Kotaku spísali 9 cool vecí, ktoré zažili v E3 deme hry.

We Happy Few od tvorcov Bioshocku v 17 minútovom gameplayi.

Samozrejme, očakávané pokračovanie Dishonored sa ukázalo v plnej kráse v trailery aj gameplayi.

Na záver, 47 minútový gameplay Battlefeild 1, ktorý hrajú samé celebrity.

Zhrnutie všetkého dôležitého od ľudí ktorých to živí pokrýva všetko to, čo som sem nedal aj dal. Čekujte na Sectore.

A už stačilo. Beyond

Komentáre


Tagged: