Dve dobré úvahy o next-gen PS4

Nezvyknem sa odkazovať na dlhšie články, a ešte menej na úvahy o next-gen v angličtine, no tentokrát spravím výnimku. Gameisndustry.biz je stránka, ktorú už roky navštevujem, ktorá mi už mnohokrát ponúkla čo inde nenájdem, ktorá sa na hranie pozerá trochu inak. Skôr tak ekonomicko-analyticko-číselne. Na tejto stránke nenájdete novinky o hrách ale predaje, predpovede vývoja trhu, obhajobu business modelov rôznych spoločností, oznamy o odstúpení dôležityćh ľudí z funkcie pokiaľ ide o developera/publishera a články od fundovaných ľudí z oboru, ktorí proste vedia, lebo to robia dlho a profesionálne.

Veľmi vám odporúčam prečítať si nie až tak dlhý článok od Chris-a Morris-a. Tento chalanisko od ’96 píše, sleduje a venuje svoj čas videohernému premyslu. V minulosti, ale aj súčasnosti ponúka analýzy noviniek, trendov a venoval sa niekoľkým veľkým udalostiam herného priemyslu. Okrem toho je autorom Game Over na CNNMoney.com, píše články pre Yahoo!, CNBC.com, Forbes.com a dalšie publikácie. Chris sa poriadne zamyslel a napísal zaujímavú úvahu o tom, čo potrebuje Sony, aby vyhralo next-gen vojnu – PS4: What Sony needs to win next-gen. Prečítanie vám nezaberie viac ako 6 minút.

Druhý článok, ktorý vrelo odporúčam, pochádza rovnako z gamesindustry.biz. Tento napísal Rob Fahey, ktorý je bývalý editor gamesindustry.biz a žije v Japonsku. V článku sa zaoberá tým, prečo a ako by mala Sony prehodnotiť a upraviť svôj business model, ktorého sa doteraz držala ohľadom softwaru ponúkaného na Playstation 3 a čo by si mala osvojiť, ak si chce získať moderných gamerov. Článok je trochu dlhší ako predošlý, no ponúka nápady a riešienie, ktoré by som ocenil na ďalšej generácii a Sony by výrazne pomohli oproti Microsoftu, ktory je už teraz veľmi nepríjemný voči publisherom a veľa hrám sa na ich platformu nechce. Príjemnu zábavu – Playstation 4 Must Demolish The Walled Garden. Prečítanie vám nezaberie viac ako 10 minút.


Komentáre