Velox Fama


Recenzie


Remake Dead Space je vonku a recenzie sú spoko. Zing je veľmi spoko s hodnotením 9/10,

Forspoken, oznámený s PS5 vychádza a vyzerá to na ľahko nadpriemernú alebo horšiu hru. Vortex dal 4/10,

Počuli ste o hre Hi-Fi Rush. To skoro nikto, kým pred pár dňami nevyšla (aj na Game Passe) a internet sa zatriasol. Recenzia od Vortexu je mimoraidne spokojná s hodnotením 9/10, Zing rovnako za 9/10,

Ak zvažujete DualSense Edge ovládač, recenzia od Vortexu isto pomôže pri rozhodovaní.

Fire Emblem Engage recenzia od Kotaku je spokojná, no hra má slabý príbeh a prirovnávajú ju k predjedlu, namiesto hlavného chodu.

Hogwarts Legacy vychádza a očakávania boli vysoké, no recenzie naznačujú že hra je ešte lepšia. Sector dal 8,5/10 (a pridal aj videorecenziu), na Zingu s hodnotením 9/10 hovoria o splnenom prianí, Vortex rovnako veľmi spoko s 9/10. Na metacritic má hra v čase písania priemer 85 z reviewov a 90 od hráčiek a hráčov. Hra tiež trhala rekordy sledovanosti na Twitchi aj počet hráčov na Steame. Komentovaný gameplay si zahrali na Vortexe. Ostatní zo sveta nasledovne:

  • IGN – 9
  • GameRant – 9
  • Video Games – 9
  • Games Radar – 7
  • Game Reactor UK – 8
  • NME – 6
  • Push Square – 8
  • Stevivor – 8
  • VGC – 8
  • PS Universe – 9,5
  • PS Lifestyle – 9
  • God is a Geek – 9
  • Metro – 8

Wild Hearts vychádzazjú a okrem posledných pre-launchových trailerov už vieme, aj ako hra dopadla v niektorých recenziách. Vortex dal hre v recenzií 7/10, Zing je o bod spokojnejší s hodnotením 8/10, Sector niekde medzi so 7,5/10.

PS VR 2 je už v podstate tu a odborná verejnosť už headset recenzuje. Prečítajte si recenziu od Sectoru, od Kotaku, od Vortexu (aj video) a Zing zrecenzoval očakávaný launch titul Horizon Call Of The Mountain.

Vychádza rytmická bomba pecka z japonska. Final Fantasy Theathrhythm Final Bar je milá FF hra s viac ako 380 pesničkami z tridsiatich FF titulov, ktoré si odohráte. Must have. Recenzia od IGN dala 9/10.


Jednou vetou


Nová reklama na PS5.

E3 chcelo tento rok prvý krát po pandémii povstať ako Fénix z popola až na to, že tam nebude Sony, Nintendo a nakoniec ani Micorosoft, ktorý ešte minulý rok na virtuálnej E3 bol.

MSko s veľkou chuťou po dvíhaní ceny PS5 vyzdvihovalo, že oni cenu Xboxov pred vianocami nedvihnú. Je po vianociach a už sa to pomaly začína. MSko dvihlo cenu v Japonsku na 425 € za XSX a 269 za XSS.

Star Wars Jedi Survivor bol … nečakane … odložený na 28/4. Vraj aby hra mala kvalitu, ktorú fanúšikovia očakávajú. Špekulant vo mne by povedal, že sa im vydanie bilo s remakom Dead Space.

Vychádza Hogwarts Legacy. Páči sa launch trailer.

Ak máte PS5 a PS+, nahádžte si do knižnice hry z PS+ Colletion, pretože tá od 9/5 už nebude dostupná. PS+ Collection je kolekcia 20 najlepších PS4 hier, ktoré ste od zakúpenia PS5 mohli hrať. Sú tam klasiky ako Uncharted 4, Bloodborne, Monster Hunter Rise, Persona 5, Crah Bandicoot a ďalšie. Ak si hry nahádžete do knižnice, zostanú vám aj po zrušení kolekcie (a kým si budete platiť PS+).

Sony ukázalo kvartálne finančné výsledky a tržby v hernom sektore išli hore o 53% a zisky o 25%. PS5 má doma cez 32 miliónov ľudí (Xko je na 22 miliónoch).

Seriál Twisted Metal vraj uvidíme ešte tento rok.

MSko priznalo, že Game Pass predsalen negatívne ovplyňuje predaje hier. Predtým, samozrejme tvrdil, že tomu tak nie je a práveže Game Pass predaje zvyšuje. Teraz ale nevieme ani to, či to nepovedali aby si získali sympatie komisie, ktorá posudzuje ich akvizíciu Acivisoonu/Blizzard.

Counter Strike: Global Offensive je stále top hra ktorá prekonáva rekordy. Tie svoje. CS:GO zdvihol svôj vlastný rekord najviac súčasne hrajúcich ľudí na Steame z 1 309 000 ľudí. Predoľlý rekord bol o 12 000 menej.

Seriál Fallout je natočený, začína sa postprodukcia. Release date nepoznáme. Speaking of, prvý Fallout s vylepšeniami z enginu Fallout 2 si môžete po troške inštalovania zahrať aj na mobile. Viac na Zingu.


+ – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + –


Ako naznačujú recenzie v sekcii recenzie, remake Dead Space sa podaril. A ako pri každom remakeu, nechýbajú porovnávačky s oiriginálom.

Ten pocit, z vašej každodennej práce niekto urobil hru. Šéfkuchár Mickaël Braure hrá Chefs Life: A Restaurant Simulator.

Teraz niečo pre pamätníkov. Ja som teda tento skvost nehral ale nie je mi cudzie jeho miesto v histórii hier. Takže gameplay Golden Eye 007 od Vortexu.

Ďaľsí prudko očakávaný remake sa pripomenul v nových záberoch. Niektorí dokonca tvrdia, že RE4 Remake bude hrou roka.

Netflix (asi) našiel spôsob, ako sa vyrovnať so zdielaním hesiel. Už nebude možné platiť si jedno predplatné a zidelať ho s ďalšími ľudmi. Po novom, budete môcť heslo zdielať na jednej, domovskej sieti. Vaše heslo na vašej domácej WiFi bude mať prístup k obsahu na Netflixe. Počet zariadení v rámci siete nie je obmedzený ale musíte sa s každým zaridením aspoň raz prihlásiť z domácej siete. Ak nie ste doma viac ako mesiac alebo pridáte nové zariadnie, dostanete na váš login 7 dňový dočasný prístup.

Už to asi tak bude. V budúcnosti sa vždý nájde niečo, čo AI stropí (čítaj hamižný ľudia) a bude stáť za pár slov. Najnovšie nájdete na Twitchi pod accountom watchmeforever AI generovaný video obsah, ktorý beží non-stop, nedáva moc zmysel, nemá obsah a vyzerá … kockato. Ale hej, robí to nejaký komp non-stop pre vás, tak kukajte. Alebo aj nie, bohvie odkiaľ berie AI tvoriace to video inšpiráciu ale už ho banli za tansfóbiu. Bhužial, neprekavpuje ma, že to takto dopadlo. Olej do ohňa prilial aj Netflix, keď dal spraviť AIčku krátky a okato tendenčne dojímavý anime film s tým, že časť krátkeho filmu vyrobil human, ktorý má určite meno, len Netflix sa neobťažoval ho v titulkách spomenúť, a druhú časť urobila AI. Pozrite si ho v Tweete nižšie. Netflix sa obhajuje tým, že jeho cieľom bolo pomôcť anime priemyslu, ktorý zažíva nedostatok umelcov – čo spôsobilo neplatenie týchto umelcov a nedvíhanie platov so zvyšujúcimi sa nákladmi na život.

Pablo Pascal je meno ktoré je minimálne posledné 4 týždne dobre známe. Aj keď v seriálovej popkultúre ho dobre poznáme už ako Mandaloriana. Každopádne, zahral si aj v parodickom sketchi na Mario kart movie na štýl The last Of Us. Funny.

Grammy (konečne) oceňuje aj hudbu z hier vďaka čerstvej sekcii „Best Score Soundtrack For Video Games/Interactive Media“. Ako prvá túto cenu vyhrala Stephanie Economou za hudbu k Assassins Creed Valhalla DLC Dawn of Ragnarok. Gratulujem a teším sa, že sa hry opäť o kúsok priblížili k masám a ukázali, že to nie je zábava (len) pre detičky.

Company OF Heroes 3 mala v Londýne preview event. Ako to na ňom vyeralo uvidíte nižšie. PCéčkári sa môžu na 23/2, keď hra vychádza. Konzolisti si počkjú dlhšie.

Odložený SW Jedi Survivor ukázal 9 minút gamplayu.

Všimli ste si v God Of War Ragnarok, že každá zo Svahirových básní je easter egg na niektorú zo Sony first party hier? Ani ja nie a s videom nižšie to napravíte.

Chystá sa Resident Evil CGI film s názvom Resident Evil: Death Island. Pôjde o sequel k RE Vendetta (2017). Nebude chýbať Leon, Chris aj Jill Valentine. Prvý trailer nižšie.

Posledný Nintendo Direct zo začiatku februára je nabúchaný očakávanými aj neočakávanými oznámeniami. Dlhé zhrnutie s trailermi dal dokopy Vortex. Pravdepodobne najväčšou udalosťou je oznámenie a hneď aj vydanie Metroid Prime Remastered.

Returnal vyšiel na PC a port z PS5 na PC sa podľa prvých dojmov tak vydaril, že nastolil nový benchmark ako má vyzerať port konzolovej hry. Nižšie porovnávačka PC a PS5. Recenzia od Zingu je na 10/10.

Čerstvý trailer na Atomic Heart.

Komentáre


Tagged: