Velox Fama


Recenzie


S odstupom času prichádza aj recenzia Zingu na Crisis Core Final Fantasy VII Reunion a Martin Zavřel bol podobne ako ostatní, spokojný. Hre dal 8/10.


Jednou vetou


Remake System Shock-u vyjde v marci. Presný deň ešte nepoznáme.

Sony Playstation 5 má doma 30 miliónov ľudí. Gratulujeme a dno hore na ďalších tridsať.

Film Gran Turismo sa naozaj natáča a dokonca si môžeme pozrieť prvý sneak peek. Film bude reflektovať príbeh skutočného hráča, ktorý sa cez GT academy dostal k skutočnému závodeniu.

Assassins Creed Mirrage bude po obrovskej Valhalle a Oddyssey menší. Vrátia sa veľké davy a menšie miesta. Hra bude ale vďaka tomu vyzerať lepšie ako obrovské open world svety. Hra by sa mala vrátiť k tým prvym AC s Altairom a Eziom.

Sony pracuje na integrácii Dicordu do systému PS5 aj na stremovaní PS5 hier. S updateom koncom tohto mesiaca by sa tieto možnosti mali otvoriť všetkým majiteľom PS5. Zaujímavejšie je, že Sony pracuje na PS5 s odpojiteľnou mechanikou a vraj ide všetko perfektne. Vraj táto verzia konzole vyjde už v septembri.


+ – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + – + –


Najlepšie hodnotenou hrou na Playstation podľa Metacritic je Elden Ring, samozrejme, s hodnotením 96. Zvyšných 9 miest potom obsadil Witcher 3, GoW Ragnarok, P5R, The Stanley Parable Ultra Deluxe, TLoU Part 1, Horizon Forbidden West, GT7, Unchrted Legacy of Thieves Collection, Destiny 2.

Kolega nadšenec z Poľska Jonasz Osmenda vytvoril Fallout 2 z pohľadu prvej osoby. Zahrať si ju môžete teraz, cez browser.

Steam Awards je hráčska anketa na Steame a jej najnovšie výsledky už poznáme. Hrou roka je Elden Ring. Víazov a top 5 poradie v ostatných kategóriách si čeknite v článku na Zingu.

Na januárový CES Sony priniesla svôj Project Leonardo. Ide o ovládač určený pre hendikepovaných hráčov a hráčky ktorý bude plne prispôsobiteľný každému užívateľovi a užívateľke a umožní tak užiť si hry aj ľuďom, pre ktorých je DualSense bariérou.

Kompletnú press konferenciu z CESu si môžete pozrieť nižšie.

Na CES sme sa tiež dozvedeli že ak máte pro-oredernutý headset PS VR 2, máte ďalší dôvod tešiť sa ešte viac. GT7 dostane zadarmo (ak už vlastníte hru) PS VR 2 update. Ufff.

Slovenská republika oslávila 1/1/23 30 rokov samostatnosti a Sector sa tejto udalosti pekne tématicky chytil a priparvil článok o 30 zaujímavých Slovenských hrách za 30 rokov. Nájdeš tam veci ktoré si hrala alebo hral, o ktorých si počula alebo počul a ktoré si tvoj syn alebo dcéra nikdy nezahrajú. Čo je škoda.

Sony kutí nejakú RPG sci-fi strielačku. Okrem päť sekúnd gameplayu nižšie nič nevieme. Že by chceli vyplniť dieru po stratenom Starfielde? Ktovie.

Zachytili ste kauzu o vytečenom tekutom kove, ktorý chladí čip PS5? Vraj keď ju máte doma postavenú na vertikálne, hrozí, že vám chladenie čipu v podobe tekutého kovu vytečie na okolitú dosku a definitívne zničí vašu PS5. Toto sa síce stalo, autorovi tejto správy, no neuvádza čo predchádzalo tejto udalosti. Samozerejme, že je možné, že sa to stane, prispieť k tomu môže napríklad pád konzole a podobné nárazové udalosti, no výskyt je na úravni štatisticky prijateľnej. Takže žiadny strach a svoju konzolu môžete opäť postaviť.

Seriál The Last Of Us je na HBO dostupný od 16/1 na HBO. Recenzie zo sveta nešetria chválou a tvrdia, že je vynikajúci a padajú aj pochvaly ako „najlepšia adaptácia hry do hraného média“. Čo o seriály povedali zahraničný recenzenti spísali na Zingu. Po prvej epoizóde sa roztrhli dojmy a porovnávačky tak ak ste ju už videli, užite si videá nižšie.

Keď skombinujete demo a čerstvý live action trailer na Forspoken, cash na účte sa určite zatrasie. Hra je krásna, dynamická, akčná a vyzerá to na úspešnú hru. Hra vychádza 24/1.

Využitie AI sa začína prudko rozširovať. AI už robí prvé videoklipy, tvorí digital art (viď kauza Artstation) a nepotrevá dlho a vyskúša si všetko. Samozrejme aj tvorbu grafiky pre hru. Fínsky dizajnér Jussi Kemppainen (vy)pustil AI na point’n’click adventúru a výsledok, si môžete pozrieť nižšie.

3/3 vyjde očakávaný Wo Long Fallen Dynasty. Dovtedy si doprajte čerstvý boss battle gameplay.

Ktoré hry a koľko ocenení hra roka dostali? Tento rok je mimoriadne nevyvážený. Elden Ring, samozrejme, dostal už 365 ocenení hra roka, druhým je GoW Ragnarok s 88 oceneniami, tretie je potom Immortality so 7.

Šéf Piranha Games ktoých poznáme vďaka MechWarrior sérií potvrdil v podcaste NoGutsNoGalaxy prácu na ďalšom sigle player MechWarriorov-i. Vraj ho oficiálne oznámia ešte tento rok.

Vortex dal dokopy veľmi pekný článok o Slovenských a Českých hrách, ktoré nás čakajú v roku 2023. Vrele odporúčam.

Final Fantasy VII, JRPG ktoré je zlomovým bodom v histórii hier dostalo voice over mod. Áno, po 26 rokoch si môžete zahrať tento skvost s kompletným voice overom. Čekujte trailer a pre pamätníkov, čo si pamätajú mini hru, v ktorej treba naraz stlačiť tlačidlo a vždy, keď to nevyšlo, Tifa opakovala tú istú vetu, v tejto verzii (mimochodom nanovo preloženej z japonského originálu) sa jej frustrácia postupne zvyšuje až po Waht The FUCK cloud 😀 Smejem sa velmi.

Atomic Heart sa ukzauje v čerstvých gameplayoch.

Sony v skoro dva a pol minútach zhrnula aké hry si na PS4 a PS5 zahráme v nadchádzajúcom roku.

Komentáre


Tagged: