Playstation 4 US&A Launch

PS4 LaunchA je to tu. Za veľkou mlákou sa už hrajú na next-gene. Samozrejme, že bol okolo celého launchu hype, takže sa pozrime na to, čo sa deje, čo sa nového vie a čo sa vlastne stalo.

Spolu s launchom PS4 bola spustená akcia Players Monument. Ak ste sa zapojili do tejto pocty od Sony pre nás hráčov, možno sa nájdete v mori znakov, ktoré tvoria napríklad ovládač PS4, konzolu alebo legendárne 4 symboly z Dualshocku. Ak ste sa nezapojili, zapojte sa teraz 🙂 Nice.

Launch trailer na PS4. Speechless …

… a k tomu launch reklama … nice

Destiny si odskúšajú hráči najskôr na PS4. Pri príležitosti tohto oznamu nám Bungie natočilo trailer.

iFixit rozobrali PS4 a zrecenzovali jej rozobrateľnosť. Dozviete sa napríklad, okrem iného, že ak chcete replacenuť HDD, je to veľmi jednoduché a nestratíte ani záruku.

Naughty Dog sa prejavili. Ako inak, Uncharted mieri na PS4. Toto a krátky trailer nižšie je bohužial všetko čo zatiaľ vieme. Predsalen sa ale pár drobností dalo vyčítať aj z traileru. Napríklad na záver za nápisom Uncharted nie je číslo 4. Toto môže napovedať o reštarte značky. Hlas ktorý vyčíta stratených 15 rokov nepoznáme, takže nový U možno bude bez Nathana. Mapa v traileri je dobová z karibiku, možno sa to bude odohrávať v nejakom 16. až 17. storočí s pirátskou tématikou. Uvidíme, viac sa vraj dozvieme na VGA.

VGA ocenenia sa preklápajú do VGX. Zmena reflektuje nástup novej generácie konzol a teda aj vylepšenie tejto akcie. Tohtoročné VGX sa budú konať 7. decembra a budú livestreamované cez niekoľko služieb. Viac info na Sectore.

Daniel Pachter, známy analytik, predpovedá PS4 väčší úspech, ako X-Box One. No zároveň tvrdí že je to jedno, lebo za 10 rokov konzole zaniknú. Vraj si v budúcnosti zahráme čokoľvek na čomkoľvek. Podľa Pachterad je táto generácia konzol posledná a je jedno, kto ju vyhrá.

Na Spike TV Launch evente pre PS4 bol oznámený release date pre inFamous Second Son spolu s trailerom na jeho novú power s názvom Neon. inFamous Second Son sa na rh dostane v strede jarnej sezóny presne 21.3.2014.

IGN natočilo, ako vyzerá Remote Play na Vite cez PS4. A to hneď v troch peckách. Tak si čeknite ACIV, BF4 a NFS The Rivals.

Samozrejme s launchom konzoly prichádzajú aj hry. A s hrami chodia launch traileri. Nech sa paci, launch trailer k Killzone Shadow Fall.

IGN rýchlostne odskúšalo výmenu HDD v PS4 a dospeli k záveru, že najlepšou voľbou bude SSHD (teda hybridny disk) hlavne kvôli pomeru cena/výkon. Keď už sme pri tom, 1TB SSHD disk stoji okolo 100E co je dobra cena a zaruci vam jednak rýchlejsie loadingy a jednak dost miesta aspon na chvilu.

Teraz na recenzie. PS4 exkluzivity v prvych recenziach nedopadaju najlepsie. Resp. hlavne KNACK moc neoslovil a drzi sa niekde okolo 6/10. Killzone Shadow Fall je na tom už lepšie s priemerom okolo 8/10. Najlepšie paradoxne dopada Resogun, ktorý sa drží pri číslach 8 až 9/10. Ak chcete vedieť podrobnejšie info o týchto recenziách presmerujem vás na Český eurogamer.net.

Od samotného Sony prichádza unboxing PS4 v dramatickom štýle 🙂 Njoy

Na záver príjemná informácia. Sony pracuje na podpore prehrávania MP3 a CD. V budúcnosti sa vďaka tomu dočkáme prehrávania hudby z CD alebo MP3 z HDD tak, ako sme boli zvyknutí na PS3. Díky bohu 🙂

Zatiaľ všetko priatelia. Beyond

Komentáre