Velox Fama

16/4/18

Ubisoft sa v poslednej dobe prekonáva. Po vydarenom Assassínovi prichádza Far Cry V ktorý je že najlepší zo všetkých. Vedie v priečkach predajnosti a v recenziách na ňom nešetria vysokými známkami. Čeknite si napríklad recenziu od českého Eurogamera. Vysokými známkami sa neváhal pochváliť ani sám Ubisoft vo videu. A dajme si aj nechvalné porovnanie Far Cry 5 a Far Cry 2, kde desaťročná dvojka robila kopec vecí lepšie ako päťka ako napríklad šírenie požiaru, prestreliteľné materiály, fyzika postáv pri zásahu a podobne.

O novom Kratosovi budeme hovoriť dnes veľa. Okrem množstva videí už vychádzajú prvé recenzie a nešetrí sa desinami ani devinami. Vraj ide o najlepší diel franchisu. Zmena prostredia, kamery, pridanie RPG prvkov aj syn Atreus spolu s krásnou grafikou a vymakaným príbehom spolu tvoria úžasný zážitok. Recenzie si čeknite napríklad na Kotaku, IGN, český Eurogamer, Sector.sk alebo Zing.cz.

Už sú na svete aj porovnania PS4 a PS4 Pro a aj porovnanie resolutio a performance modov na PS4 Pro.

V poslednej dobe sa často stáva, že Microsoftu resp. Xku neostáva len blahoželať k úspechu Sony. GoW nie je výnimkou a Phil Spencer už gratuloval Yoshimu.

Z GDC videí o Ray Tracingu, ktoré boli krásne, nebolo úplne presne vidieť, čo vlastne dokáže, takže splitsreen ukážka s a bez na Metro Exodus padne vhod.

Po dĺĺĺhom nariekaní sa to konečne stalo. Toľko žiadaný Spyro sa znovuzažehne. Spyro Reignited Trilogy bude remaster troch hier s rozkošný dráčikom na PS4 aj na Xko.

Gravel je mix Need For Speed (licencované autá) a Burnoutu (arkádová bezbrehá zábava). V MP to môže vyzerať aj takto.

V uplnynulých dňoch sa na svetlo krásneho aprílového počasia vynorili prvé informácie o Playstation 5. Neoficiálne samozrejme a bez akýchkoľvek detailov. Niektoré dokonca tvrdili že PS5 bude vonku už tieto vianoce. Samozrejme že nebude. Analytici aj odbornejšia verejnosť sa zhoduje najskôr na roku 2020. S istotou však môžete začať šetriť.

Po dlhom čase k nám pred letom zavítajú upíri v hre Vampyr. Story trailer nižšie.

Najlepšie (izometrické) RPG všetkých čias, Divinity: Original Sin 2, ktorý je na PC už skoro rok vonku, sa ako sľubovali dostane aj na konzole. Zahráme si ju koncom leta v auguste. Môžete sa tešiť na všetko z PC verzie a napríklad aj na split screen gaučový co-op.

Mysteriózne sci-fi Torn prichádza na PS VR a vy si môžete dopriať 360 stupňový trailer, ak máte PS VR samozrejme.

Fan made trailer na PUBG vám vysvetlí, prečo je táto hra tak návyková a keby bola aj na PS4, idem rovnao gambliť.

Ni No Kuni II Revenant Kingdom je lepší, väčší, prepracovanejší s vychytanými muchami z jednotky. Nenechajte sa oklamať (IMHO prekrásnym) vzhľadom a kludne si obstarajte toto špičkové JRPG. Možno vás presvedčí recenzia od Zing.cz.

Sector.sk trošku oneskorene ale predsa zrecenzoval konzolovú Final Fantasy Dissidiu NT. Dostala 7/10.

Beyond priatelia

 

Komentáre