Velox Fama (16.3.2014)

Velox Fama V4

Marec je síce už v plnom prúde ale nikdy nie je neskoro si propemnut co sme dostali do vienka na tento mesiac v rámci PS+. Na PS4 pribudlo Dead Nation Apocalypse Edition, na PS3 potom úspešný reboot Tomb Raidera z minulého roka, k tomu Brothers: A Tale Of Two Sons a na Vitu PixelJunk Monsters Ultimate a Smart As… Celkom slušná dávka.

Onedlho vyjde HD remake jednej z najlepších JRPG vôbec Final Fantasy X a X-2. IGN ho zrecenzovalo ako slovom tak aj videom.

 

Na svetlo sveta sa dostal aj South Park The Stick Of Truth a vraj je teo veľmi vtipná hra … a dokonca vraj aj vynikajúca. Zrecenzoval ho český Eurogamer so známkou 8/10.

Tento esiac vychádza inFamous Second Son na PS4 a hype sa pekne stupňuje. Potvrdzuje to aj live-action reklama k hre. Njoy

Film The Last Of  Us dostal zelenú. Môžeme teda kľudne prehlásiť že bude, aj keď nevedno kedy resp. sme len na začiatku cesty. Film na starosti dostalo Sony Pictures a príbeh napíše Neil Druckman, ktorý napísal príbeh aj pre hru.

DriveClub ktorý sme sa už dávno mali všetci hrať na nšich PS4 bol, odložený. Ale pomerne brutálne, vraj sa celá hra vrátila do fázy náčrtu a vraj ju celú prekopávajú od základu. Ale ževraj vyjde tento rok. No nič moc Sony.

Druhý Mirror’s Edge vyjde asi až v 2016. Spolu s touto informáciou sme sa dozvedeli že hra bude úplne reštartovaná a autori sa pokúsia vytvoriť otvorený žijúci svet s možnosťou objavovania. Bude aj online a to ako co-op tak aj závody krížom cez mesto. Bojový systém bude prepracovaný, bude možné používať predmety z okolia a vraj bude tak vymakaný, že sa pri ňom ani nebudeme  musieť zastaviť. Zostáva že primárne bude hra o plynulosti a parkoure.

Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes, prequel k MGS V vychádza u nás už 20.3. a prvý, kto ho zrecenzoval, je Japonské Famitsu. MGS V GZ si odnieslo vynikajúcich 38/40 čo Famitsu nedáva len tak hocikomu. Napriek tomu že je hra vraj dosť krátka sa ponúka otvorený svet a 5 side misií na preskúmanie.

Zaklínač 3 bol odložený na február 2015.

Ak ešte stále váhate či zakúpiť poslednú hru z trilógie Final Fantasy XIII s predtitulom Lightning Returns, možno vás presvedčí slovenská recenzia od Sector.sk ktorý dal hre príjemných 8/10.

Sony s Panasonicom spojili múdre hlavy a prišli s ďalšou generáciou BD diskov. Volať sa budú Archival Disc, uvidíme ich v lete na budúci rok. Kapacita začne na 300 GB a pôjde hore až na 1TB. Budú medzigeneračne kompatibilné a odolné voči prachu/vode/vlhkosti/zmenám teploty.

Archival Disc

Viete kto je Tetsuya Nomura? Ak ste hrali aspoň jedno Final Fantasy od FFV dodnes vrátane Dissidii tak určite toto meno poznáte. Tetsuya je character designer v Square Enix a Kotaku zbuchlo zaujímvaý článok o veciach, ktoré o ňom pravdepodobne neviete. Njoy.

Sony budúci týždeň predstaví VR okuliare k PS4. Potvrdilo to pre EDGE hneď niekoľko vývojárov. Okuliare vraj majú už aj niektoré štúdiá mimo Sony. Tí, ktorí sa s nimi už hrajuškajú tvrdia, že sú výkonnejšie ako prvá verzia Oculus Rift-u a nová verzia Oculus RIftu s Crystal Cove sa doťahuje na Sony Okuliare.

The Last Of Us si z udelovania cien BAFTA odnieslo niekoľko cien. Porazilo tak GTA V, ACIV Black Flag a podobné pecky. Gratulujeme. Trošku viac info nádete na českom Eurogamerovi.

Beyond

Komentáre


Tagged: