Ďalšia nádielka X-Box 720 rumorov

Podľa najsamposlednejších správ bude každé balenie next-gen Xka obsahovať Kinect2 a bude povinný pre spustenie konzoly (rozumej musí byť zapojený a nakalibrovaný). Ten bude snímať v rozlíšení 1920×1080 a hĺbkovo v rozlíšení 512×424. Snímať bude môcť už od pol metra až do 4,5 metra a rozpozná až 6 osôb (oproti 2 pri Kinecte). Kinect2 bude rozpoznávať 25 bodov na každej postave (oproti 20 na Kinecte) a medzi rozpoznávané časti bude patriť dlaň aj všetky prsty. Konzola má zatiaľ v devkitoch 500GB HDD a hry sa budú priebežne inštalovať počas hrania, nie pred ním s čakaním. Bude v ňom 6x BD mechanika na 50GB BD DVD.

Ovládač sa tiež posunie ďalej aj keď nevieme, ktorým smerom. Predošlé ovládače ale nebudú kompatibilné pre niečo, čomu hovoria „nová WiFi technológia“. Len dúfam, že to nie je to, na čo si myslím. Pribudne ovládanie cez mobil alebo tablet.

HW bude podporovať až 7.1 zvuk a zvládať bude 1080 3D grafiku cez HDMI. Pribudne možnosť mať pustených viac aplikácií naraz. Grafický čip bude pracovať s troma rovinami obrazu naraz, kde vývojári nebudú musieť lepiť HUD a 3D pohľad manuálne, ale môžu ich rozložiť do dvoch rovín a teda môžu mať rôzny framerate a rozlíšenie. Treťou rovinou bude X-Box menu ktoré bude nezávislé na hre a aj keď hra pobeží v 720, menu bude vo Full HD a hra ho nebude spomaľovať. HW by mal tiež umožňovať nahrávanie hrania na pozadí.

Čo sa týka hrania, inštalácie hier na HDD budú povinné.

Kto by mal záujem si prečítať rozsiahle porovnanie devkitov Orbisu a Duranga môže tak učiniť na eurogamer.net.

Komentáre


Tagged: