Playstation 4 Unboxing

Trvalo dlho kým som sa odtrhol od PSka aby som vám napísal a opísal aký bol unboxing. Ale predsa sa mi to podarilo tak sa na to spolu pozrime. Vo februári sme sa dozvedeli, že na Playstation 4 sa pracuje. Nevedeli sme čo budé vovnútri, ani zvonka, vedeli sme že si na nej zahráme další Killzone, Knacka, DriveClub … Od februára sa hráčskay svet netočil okolo ničoho iného. V lete sme sa nakoniec dozvedeli že vraj si na novom PSku zahráme ešte tento rok. A našťastie, tak sa aj stalo, práve dnes.

Playstation 4, prišla na trh v 3 bundloch. My si rozbalíme bundle nebundle. Teda len balenie konzoly so základným príslušenstvom.

 

 

 

Playstation 4 prichádza v konečne praktickom obale, ktorý disponuje obyčajným uškom. Moja PS3 spolu so mnou precestovala nejednu vzdialenosť a krabica v ktorej sa predávala sa proste len tak nedala niesť. To sa vám tu nestane, krabica je o poznanie tenšia, skladnejšia a MÁ UŠKO. Po otvorení obalu narazíte na nepeknú bielu kartónovú škatulu, ktorá sa dá zľahka vytiahnuť z obalu.

PS4 sa teda dá nosiť len v tomto obyčajnom kartóne pohodlne ako kufrík. Po odhákovaní papierovej poistky môžete krabicu pohodlne položenú otvoriť. Naskytne sa vám pohľad dovnútra kde je všetko pekne uložené na svojom mieste. Návody v 138 jazykoch, záručný list ktorý nikdy nikdo nevipisuje a ďaľšie upozornenia. Pod množstvom brožúr sú schované káble. Vitajte v 21. storočí. Zabudnite na SYNCHe a SCARTy. Tu nájdete len HDMI kábel, rovnaký zdroják ako má PS3 (mimochodom, ďakujem Sony, že sa ti podarilo vtlačiť do tela konzole aj tehlu k napájaniu, že Microsoft), USB 2 mini-USB kábel na nabíjanie a mono slúchadlo s mikrofónom.

Pod káblami a brožúrami sa nachádza skvostný Dulashock 4. Ovládač je len o niečo širší ako DS3, je o 33 gramov ťažší aj keď sa to na prvý dotyk nezdá. Drží sa fantasticky, pogumované telo ovládača zo spodnej strany perfektne sedí v ruke a nekĺže. Mal som trochu obavy zo zakrivenia zospodu ovládača, ktoré tam dali aby sa do ovládača vošla aj svietiaca plocha, no nakoniec túto zmenu vôbec necítiť. Pred vydaním bola polemika o tom, či svietiaca plocha na zpredu DS4 nebude rušiť. Nebude a ani o nej nebudete vedieť. Na dotykovú plochu dočiahnete palcami úplne jednoducho a pohodlne, zadné triggery kladú ten správny odpor a páčky sú fantastické. Nešmýkajú sa, držia pod palcom a netreba ich prechytávať ako sa to dialo pri DS3. Zabudovaný mikrofón v ovládači má prekvapivý výkon aj kvalitu zvuku. Keď v Killzone Shadow Fall zoberiete zo zeme audio log, spustí sa z ovládača. Je to ako keby ste audio log vážne zdvihli a vypočuli si ho, kým ho držíte v ruke.

Na záver to najlepšie. Samotná konzola je sexi, tenká, je elegantná, nemá nožičky (čo je zlé rovnako ako dobré) a teda keď ju položíte na ležato, celou plochou sa dotýka podkladu a vyzerá, ako keby chcela splynúť s tým, na čom leží. Je nenápadná, tichučká. Je tenšia aj lahšia ako PS3 Slim a je ako tá žena, ktorú všetci poznáme, tá ktorá sa len pozerá a pohľadom hovorí poď sa so mnou hrať. Všetky konektory sú elegantne schované v štrbine medzi dvoma skosenými polovičkami. Štrbinovú mechaniku si ani nevšimnete. Jediné dve tlačidlá, ktoré má, sú dotykové tak ako pri prvej PS3 a veľmi nenápadné. Kým sa nachádzate v menu, browsujete net, store, nastavenia alebo podobné srandičky v menu, ani o nej neviete že je pustená. Po pustení hry ale začína pracovať osem jadier spolu s RAMkou a grafikou a teplo ide hore, a vetráky sa roztáčajú. Aj tak je tichšia ako PS3 slim ktorú mám.

A performance ? Je rýchla, veľmi rýchla. Na začiatku si vypýta update a po ňom vás prevedie jednoduchým a zrozumiteľným nastavením konzole. Pripojíte sa na WiFi, na Facebook, priihlásite sa do PSNka, nastavíte čo má kto vidieť a nevidieť. Po vložení BD s Killzone sa vás konzola nič nepýta, začne inštalovať a sťahovať update prakticky okamžite. Zaspávanie a zobúdzanie konzole je rovnako rýchle ako na Vite. Kým si zapnete TV ona bude už dávno hore a vrtieť chvostom 🙂 Do storu vás hodí v priebehu sekundy, plynule a rýchlo všetko načíta a rovnako rýchlo z neho vyjdete do menu. Z Killzone do menu a späť trvá asi toľko, ako na Vite, čiže okamžite. Je radosť s ňou pracovať, nastavovať, skúšať. Keby ste si aj nekúpili žiadnu hru k nej, ak máte zaplatené PS+, hneď môžete zo storu ťahať Resogun, Contrast aj FPS MMO Blacklight Retribution alebo letecké MMO z 2. Svetovej Vojny War Thunder. A keď nemáte PS+ nevadí, lebo ho ku konzole dostanete na 14 dní zadarmo. Bohužial PS Camery ešte na Slovensko (alebo aspoň do Brlohu) nedorazili, preto tú doma ešte nemám 🙁

Unboxing by som uzavrel nadšeným zvolaním HURÁ 🙂 Je to krásna a výkonna konzola a verím že mne/nám/vám všetkým prinesie veľa veľa hodín kvalitnej zábavy. Teraz je ten najlepší čas, byť gamerom. Na záver pripájam môj prvý pajdavý screenshot z Killzone Shadow Fall a to, čo na ňom vidíte aj naozaj tak vypadá. Njoy

Beyond priatelia

1sr Killzone Shadow Fall Scrnshot


Komentáre