Velox Fama

13/8/20


Playstation 5 novinky :

  • Sony si pripravila stamp Ready for Playstation 5. Dostanú ho TV, na ktorých podľa Sony zažijete 4K/120fps v najlepšej kvalite
  • Francúzsky Carrefour omylom (asi?) zavesil ceny next-gen konzoli na svoj eshop či kam to. Stalo sa tak len na moment, čo úplne stačí. Podľa nich bude PS5 bez mechaniky za 400E a s mechanikou za 500E. Xbox Series X vraj bude stáť 400E
  • S Dualshockom 4 sa nebude dať hrať hry určené pre Playstation 5. To dá logiku, keď vuyžívajú haptic feedback a adaptívne triggery na DualSense, ktoré jednoducho na DS4 nie sú. Každopádne PS4 hry s DS4 na PS5 si v kľude zahráte.
  • Podľa špekulácii od modera Bloodborne na PS5 spustíme všetky PS4 hry. Aj tie, ktoré Sony necertifikuje na PS5. Inými slovami, Sony nebude brániť spusteniu necertifikovanej hry z Playstation 4 na PS5. Spätná kompatibilita je stále zahalená hmlou a nie je úplne jasné, koľko hier z PS4 bude spustiteľných na PS5. Posledná oficiálna informácia od Sony hovorí o stovkách hier spustiteľných v deň launchu PS5. Odvtedy je ticho.
  • Dôveryhodný leaker tvrdí, že bol problém rozchodiť Resident Evil Village na PS5 v 1080p/60fps zatiaľ čo na XSX bežal v tom rozlíšení bez problémov.
  • 6/8 sa odvysielal State Of Play kde uvidite čo nás čaká na PS4 ale aj zopár gameplayov z PS5. Ak vás zaujíma napríklad Godfall (Broderlands s mečmi) v pohybe alebo zaujímava novinka s dynamickou lukostrelbou Pathless tak čekujte nižšie. Ou inak Hitman 3 sa bude dať prejsť celý vo VR :O
  • Podľa dôveryhodných insiderov by sa ďalší veľký event o Playstation 5 mal konať 20/8. Microsoft vraj tiež chystá event kde predstaví Xbox Series S (Lockheart) a cenu, Sony vraj vyčká až na MSko aby mohli reagovať, preto ten augustový termín vyzerá dosť skoro.
  • Dualsense má batériu s kapacitou 1560 mAh, čo je 2 kát väčšia ako má Dualshock 4.

Dirt 5 v dvojminútovom next-gen gameplayi. Hra vyjde ešte na aktuálnu generáciu v septembri ale dostane free update na next-gen.

Playstation 4 prekročila 112 miliónov predaných kusov. Congrats 🙂

Podľa insidera, ktorý už viackrát priniesol pravdivé info ešte pred oficiálnym ohlásením, je Final Fantasy XVI vo vývoji, dokonca vraj bližšie ako by sme čakali. Má byť PS5 exkluzívna a dokonca už mala byť ohlásené tento rok, len to niečo (korona?) prekazilo. Fingers-crossed.

Cyberpunk 2077 sa pripomína troma videami z hry kde nám predstavia tri životné cesty, ktoré charakterizujú pozadie hlavnej postavy V a z ktorých si hráč vybere. Samozrejme výer ovplyvňuje hru. Ďalej sa pozrieme na zbrane, šmakovina a nakoniec na to ako sa stať Samuraiom, stačí aby ste boli úspešná Švédska metalová skupina …

Microsof sa oficiálne vyjadril k dátumu vydania Xbox Series X. Ten vyjde v novembri. Ktorý deň v novembri zatiaľ zostáva záhadou, no šepkači vravia že to bude 5/11. Je tiež vysoko pravdepodobné že ho vydajú pred Black Friday čo 27/11/20.

3D Realms, áno tí 3D Realms ktorý zmenili svet s Duke Nukem 3D budú mať v septembri event venovaný retro strielačkám. Tešinger.

Komentáre


Tagged: