Tento rok sa na Vite naozaj zahráte :)

To preto, lebo nás čaká niekoľko vynikajúcich hier, ktoré by mali stáť za hriech. Každý, kto vlastní tento krásny handheld sa môže tešiť. V žánrovo celkom pestrej ponuke na tento rok si určite každý nájde niečo pre seba na cesty alebo na dovolenku.

Ako úplne prvá záležitosť, ktorá stojí určite za to (aj keď je v USA už nejaký ten mesiac vonku), je nabúchané JRPG Persona 4 Golden. Toto v EU veľmi očakávané RPG z prostredia (ako inak) japonskej strednej školy ponúkne veľa veľa hodín hrania, množstvo činností mimo main príbeh a naozaj kopec zábavy, čo dokazuje aj video recenzia od IGN ktorí jej dali 9,3/10 – de facto must have, ak máte radi JRPG. Aj keď v EU ešte nevyšla, PS Vita nie je regiónovo viazaná, takže sa nebojte a kľudne importujte z USA napr. cez eBay. Pre fajnšmekrov sa dá zohnať aj Solid Gold Premium Edition vydaná v počte kusov len 10 000 pre USA.

Ďalšia japonská hra ktorá nás čaká, je Soul Sacrifice. Pôjde o akčnú RPG, kde si to rozdáme so všelijakými príšerami, nebude chýbať vylepšovanie postavy a epický soundtrack. Hra vychádza 1. mája a keď ju chcete vidiet v pohybe, odporúčam trailer z E3 alebo komplet demo v japonskej verzii s anglickým komentárom.

Na jesennú sezónu si pre nás pripravila Sony strieľačku, ktorá sa ale určite nebude podobať na nie moc úspešný Call Of Duty Declassified. Pôjde o Killzone Mercenary , na ktorej pracujú samotní Guerilla Games (žiadne externé štúdio ktoré o tej hre nič nevie) a pôjde – ako inak – o akčnú FPS, kde budeme hrať za žoldniera a misie budú ako za ISA tak za Helghastov, záleží od toho, kto viac zaplatí. Hra sľubuje SP s 9 misiami o dĺžke 1 hodiny plus nabúchaný MP na 6 mapách, v troch módoch pre 8 hráčov. Vyzerá to peckovo, však posúďte sami – annoucement trailer a gameplay video.

So zatiaľ neznámym dátumom vydania sa na Vitu vraj ešte tento rok dostaví jedna úžasná platformovka od samotných majstrov tohto žánru – Media Molecule, ktorí pre nás v minulosti urobili napríklad všetko s názvom LittleBigPlanet. Tearaway bude platformovka so sympatickým hlavným hrdinom. Chlapci vedia čo robia a dôkazom toho je aj krásny koncept sveta z papiera, kde budete môcť všetko trhať. Doslova vnikať do hry svojimi prstami vďaka dotykovým plochám Vity a pomáhať si tak pri hre. Keď ste sa pri Uncharted Golden Abyss cítili divne, keď ste hľadali po dome silné svetlo, aby sa vám na pergamene vypálili písmená, počkajte ako sa budete cítiť, keď budete ziapať na Vitu v tejto krásnej hre. Vrelo odporúčam pozrieť si annoucement trailer z minuloročného Gamescomu a rovnako odtiaľ je aj gameplay.


Komentáre