Velox Fama (10.11.2013)

Velox Fama V4

CFO Masasru Kato zo Sony povtvrdil, že predobjednávky PS4 sú, v porovnaní s predošlými troma generáciami much much much higher. Sony dokonca očakáva, že do konca fiškálneho roku (31.3.2013) stihne predať 5 miliónov PS4. V porovnaní PS3 predala po launchi za rovnaké obdobie 3,5 milióna kusov.

IGN porovnalo current-gen s next-genom v Battlefield 4. Posúďte sami.

Metal Gear Solid Ground Zeroes, čo je predjedlo pred veľkým MGS V vyjde niekedy na jar 2014 za cca 30$ pre next-gen a 20$ pre oldgen. Nižšia cena je preto, lebo ide len o akýsi prequel s jednou misiou …

14. novembra by mal Geoff Keighley zo Spike TV odhaliť novú hru na Playstation 4. Teasol tak cez svoj twitter a pokiaľ máte záujem byť 1:1 pri tom môžete tak učiniť prostredníctvom livestreamu priamo cez stránku Spike TV. Škoda len že show v ktorej to oznámi začína (v našom časovom paśme) o 5 ráno.

Šieste Gran Turismo nás obšťastní už o nedlho na začiatku decembra. Zajadíme si v ňom na skoro 1200 autách a po novom aj v noci s autentickou hviezdnou oblohou. Viac detailov na EU PS Blogu. A o tom že Polyphony miluje autá a svoje hry robí s láskou vás presvedčí posledný trailer.

Chalani z Guerilla Games natočili video z MP KZ Shadow Fall vo velmo vysokom bitrate. Tak vysokom, že jediná možnosť, je video si stiahnuť z ich stránky. Dĺžka je 1:10 a má cez 500MB. Je odporúčané pozerať video cez prehrávače, ktoré sú hardwareovo akcelerované, teda Windows Media Player na oknách alebo Quick Time na jablkách (nie VLC, ten nie je akcelerovaný). Môžem povedať, že to čo uvidíte je stunning. Njoy. Sťahujte tu.

A teraz tu máme niekoľko recenzí na trojicu AAA titulov tejto jesene. Battlefield 4 zrecenzovali okrem iných aj Sector a český Eurogamer. Ako dopadol v recenziách vo zvyšku sveta spísal opäť Sector.  Call Of Duty Ghosts tiež dostáva recenzie napríklad od českého Eurogamera ale a aj o zvyšku sveta. Do tretice Assassin’s Creed  IV Black Flag recenzia od Sectoru aj Eurogamera.

Ak sa náhodou neviete rozhodnuť, do ktorej next-gen konzole investovať svoje ťažko zarobené peniažky, nechajte sa inšpirovať zoznamom ekluzivných, alej aj cross-platform a indie hier na obe nadchádzajúce konzole.

Next-Gen Games

V Poľsku je obrovský záujem o PS4. U nás a bratov čechov to nebude inak. V PL dokonca už nemajú daľšie konzole. Prvá várka je rozpredaná a poliaci sa môžu len modliť, že sú v poradovníku dostatočne vysoko, lebo to vyzerá tak, že prvá dávka nebude stačiť ani na zaplatené pre-ordery. Do ČR a SR bude vraj dodaný len veľmi obmedzený počet kusov PS4. Modlím sa, aby som sa k jednej dostal day 1.

Možno poznáte legendárnu Apple reklamu z 97meho na Think Different. A možno práve tam sa inšpirovalo Sony pri tvorbe tohto propagačného plagátu.

4 The Players PS4

Viete ako sa nahrávajú zvuky krčiaceho sa plechu a nehôd do Euro Truck Simulátora? Takto 🙂

Veľký milestone dosiahla PS3 tesne pred vydaním PS4. Od novembra 2006 sa predalo 80 miliónov PS3 po celom svete. To je veľmi veľká rodina 🙂 Gratulujeme. Za 7 rokov, čo je na trhu, vyšlo viac ako 4330 hier na PS3 (bez započítania download only hier) a napriek vydaniu PS4 za rohom, stále je viac ako 300 hier ohlásených na tieto vianoce.

Na záver, súťaž so Sony o komplet sadu na hranie. PS4, Sony Bravia, PS Vita a k tomu nejaké tie hry môžete vyhrať, ak sa zapojíte do súťaže a správne zodpoviete pár otázok. Veľa šťastia.

Beyond priatelia.

Komentáre


Tagged: