Tokyo Game Show 21 a Velox Fama

Na Tokyo Game Show 2021 bolo ukázaných mnoho hier. A väčšina z nich, ako vždy, je určená pre lokálny trh. Hry, ktoré su pre nás zaujímavé, si tu zhrnieme. Takže uvidíte Square Enix, Tecmo Koei a ďalších.

Začnime novinkami. Konami vraj pracuje na Metal Gear Solid, Castlevanii aj Silent Hill. Bam !!! Aká novinka !!! Ale hold your horses, pretože vraj ide o remastre predchádzajúcich hier ako Metal Gear Solid 3 a podobne.

Čerstvý trailer na Stranger Of Paradise: Final Fantasy Origins. Hra vyjde 18/3/22.

The First Soldier, battle royale zo sveta FFVII na mobily nechýbal na prezentácii Square Enix.

Predstavený bol aj Dungeon Encounters. Ide o prieskum dungeonov, ktorý sa lne veľmi okrajovo obtiera o sériu FF. Pohybovať sa budete v 2D svete po mriežke cez 100 úrovní a samozrejme bojovať.

Všetko najdôležitejšie z Tokyo Game Show pekne a prehľadne zhrnul Ivan na Zingu.

Aj PS5 má svoju prvú hru bežiacu aj v 8K a 60fps. Je ňou The Touryst.

Recenzie :

Recenzia Diablo II Ressurected od Sectoru dopadla výborne na 8,5/10.

Back4Blood vychádza 12/10, tak sa nalaďte launch trailerom nižšie.

Bandai Namco mení logo. Ja len aby ste sa nezlakli ked uvidíte ružový rámik s nápisom Bandai Namco namiesto dobre známych prekrývajúcich sa tvarov reprezentujúcich fúzia Bandai a Namco.

Sid Meierova Civilizácia oslavuje 30. narodeniny. Ďakujeme Cid, gratulujeme a glasses up na ďalšich 30 rokov zábavy.

Udalosť tohto týždňa je určite príchod Far Cry 6. Ak rozmýšlate, či ísť do toho, pustite si k recenziám celý soundtrack z hry. Viac ako hodinový gameplay od z Vortexu nádete pod soundtrackom. Recenzie zo sveta nie sú úplne nadšené a prikláňajú sa skôr k ľahkému nadpriemeru. Hru kritizujú, ako inak, za to, že recykluje staré princípi a postupy. Pravdou je, že FC je o tom istom od začiatku. Sector je nadšný na 9/10 a ponúka aj vlastných prvých 25 minút, Vortex sa pripája k ľahkému nadpriemeru so 6/10 a videorenziou nižšie a v Kotaku, napriek tomu, že je to zase to isté Far Cry ako predchádzajúce, je Zack spokojný. Samozrejme, porovnávačku medzi platformami nádjdete pod recenziami a gameplaymi a Sector dal dokopy ďaľšie porovnávačky s predošlými dielmi série.

Twisted Metal. Príjmene desivé závody s nie moc normálnymi závodníkmi boli náramná zábava. Posledná hra pod touto značkou vyšla pred desiatimi rokmi. Naozaj to vyzerá tak, že Sony pomocou svôjho štúdia Lucid Games pracuje na ďalšej Twiste Metal hre. Bude F2P, keďže na nej pracujú autori Destruction AllStars a tento model im je blízky a hra je úplne na začiatku vývoja. Keďže nás v 2023 čaká seriál Twisted Metal, pravdepodobne ho hra bude sprevádzať. Fingers crossed.

Sony do PS5 store pridalo trial verzie dvoch hier. Death Stranding si tak môžete vyskúšať po dobu 6 hodín a Sackboya na 5 hodín. Problém je, že čas sa počíta od stlačenia tlačidla Download. Ak teda budete ťahať 68GB Death Stranding 6 hodín, nezahráte si ani minútu. Dá sa to obísť cez druhý account, cez ktorý to stiahnete ale, zahráte si na svojom.

Tento mesiac prichádza aj Age Of Empires IV. Začína sa tak marketingové masírovanie. Už tu aj máme nové videá o kušiach, o Rímskej ríši a komentovaný súboj Angičanou a Nemcou.

Gran Turismo 7 predstavuje partnerstvo s BREMBO.

God Of War Ragnarok, rovnako ako GOW, bude mať české titulky.

Či už ste betu Battlefield 2042 hrali alebo nie, videá nižšie by ste si mali pozrieť. Lebo pochybujem, že ste sa počas akcie zameriavali na detaily, ktoré vo videách pekne porovnávajú s predchádzajúcimi dielmi.

Nintendo udalosť jesene bude pravdepodobne nový Metroid s podtitulom Dread. Sector dal v recenzii 8/10 s podtitulom „Metroid sa konečne vracia“ a Carolyn z Kotaku konštatuje, že aj keď to nie je najlepší Metroid, sága je ukončená a to je dobre.

Komentáre