Velox Fama (10.4.2016)

noZerOne Logo 2014 Velox Fama 362x362

Novinka o Uncharted 4 nás zavedie na Madagscar. Viac sa dozviete v traileri. Plus, Neil Druckman, kreatívny riaditeľ sa vyjadril, že o konci štvroky sa bude veľa diskutovať. Vraj vyvolá spory. No uvidíme. Nižsie si pozrite unboxing Special Edition a určite poteší aj správa od Naughty Dog, že sa ešte stále dokážu zlepšovať a ďalšia hra po U4, bude ešte lepšia.

Už dlho sme tu nemali nejakú ‚n’slash akciu. Ak bažíte po tomto žánri, už tento mesiac si môžete na PS4 skúsiť exkluzivitu Nioh v alpha deme. Smaurajská sekačka by mala vyjsť ešte tento rok, zatiaľ nevedno kedy.

Nový trailer na hororvý Outlast 2 obsahuje hovorený text. Hovorený odzadu. Trvalo asi nanosekundu, kým to niekto otočil, aby to dávalo zmysel.

Dark Souls 3 prichádza a prvé recenzie naznačujú vynikajúcu hru. Začnime tými lepšími. GameInformer dal hre 93/100, IGN 9.5/10, PC Gamer 94% a Polygon, ktorý bol spokojný na 7/10. Rozhodne to vyzerá na jarnú pecku.

A teraz trošku porovnávania. Tentokrát CryEngine V proti CryEngine 3 a v druhom videu CryEngine V bežiacom na DX11 a DX12.

Ste fanúšikom rally? Potom vám určite urobia dobre tieto štyri PS4 trailery na DiRT Rally. Prvým je gameplay v 1080p/60fps. Druhý trailer sa odohráva v Monacu, v treťom je jazda na klasike Renault Alpine A110 a v poslednom zas ukážka Rallycrossu.

Ešte jedno engine video. Od Amazonu. Možno ste zachytili, že Amazon vytvoril vlastný game engine s názvom Lumberyard, určený pre AAA hry. Jadro má od Cryteku z ich Cryengineu a je zadarmiko. Pod jednou podmienkou. Hra musí využívať Amazon Web Services. V traileri si pozrite čo dokáže s prostredím a tvárou.

Final Fantasy XV akcie v San Francisku sa vyvalilo množstvo dôležitých informácií a krásnych trailerov. Začnime release dateom. FFXV si zahráme (oficiálne zatial len) na PS4 a XBO 30.9.2016. Špekuluje sa o PC verzií, ale šéf developmentu Hajime Tabata sa vyjadril, že nevylučuje PC verziu ale určite nevyjde spolu s konzolovými. Hru doplní množstvo spin-off médií. Brotherhood Final Fantasy XV je päťdielne anime, ktoré objasní prietaľstvo medzi Noctisom a jeho troma kamarátmi. Všetkých päť epizód bude zadarmo na oficiálnom YT kanály online a prvú si už môžete dopriať.

Ďalším doplňujúcim médiom bude celovečerný CG film Kingsglaive Final Fantasy XV. Pojednávať bude o Noctisovom tatkovi, královi Regia a o udalostiach, ktoré sa diali počas Noctisovej výpravy s jeho partiou. Príbeh sa motá okolo kryštálu. Ten sa nachádza v krásnom kráľovstve Lucis a vlastniť ho chce aj krajina Niflheim. Vďaka tomu je konflikt na svete. Film bude dostupný zdarma online ešte pred vydaním hry.

Justice Monsters Five bude iOS, Android a Win10 minihra, ktorá vyjde pred vydaním FFXV. Pôjde o pinball s prvkami RPG a známymi príšerami z FF univerza.

FFXV bude dostupné v niekoľkých verziách. Ak si brúsite peňaženky na Ultimate Collector’s Edition, pripravte si viac ako oficiálnych 270$. Táto verzia sa totiž vpredala za krátky moment a zoženiete ju už len na eBay za ceny od 600$. Ostatné edície ako Deluxe a Day one ponúknu zopár bonusov alebo krásny steelbook case.

FFXV Day One Edition

FFXV Deluxe Edition

FFXV Ultimate CE

Snád najpôsobivejší trailer z akcie predstavuje prekrásne miesta, ktoré navštívime v FF XV.

Ak máte záujem ochutnať si z FFXV už teraz a nehrali ste Episode Duscae, stiahnite si zo storu Platinum Demo FFXV. V ňom strávite pár chvíľ s malým Noctisom, zabojujete s pár Nightmares a jedným Iron Giantom a dokonca sa môžete premeniť na niektoré zo zvierat z FFXV sveta.

Doom 3 vychádza 13.5. a pripomína sa cinematic trailerom výnimočne bez kvapky krvi.

Microsoft uvedie na Windows 10 všetky budúce Forzy a začne orezanou Forza Motorsport Apex (nižšie v traileri). PC hráči by ocenili aj Halo 5 na PC, ale bohužial to sa nestane. Na druhej strane budúce Halo hry sa na PC dostať môžu.

Do kauzy o výkonnejšej PS4, o ktorej sa hovorí ako o PS4K (neoficiálny názov), pridal ďalšie palivo užívateľ NeoGAF fóra. Ten tvrdí že sa zúčastnil na stretnutí o PS4K a dozvedel sa dôležité informácie. Cena PS4.5 by mala byť 400$, pričom sa zvažuje ešte výkonnejšie CPU, ktoré dvihne cenu na 5 stovák. Bolo zaručené, že nad 500$ cena nepôjde. Nová grafika má byť 2x silnejšie ako aktuálna, aj keď Sony vraj ešte nie je presne rozhodnutá, aký HW si vyberie do PS4.5. Niektorý developeri vraj už majú PS4.5 dev kity k dispozícii na vývoj hier. Hry na novú PS4 pobežia aj na tej „starej“, avšak orezané čo sa týka výkonu a výzoru. PS4.5 nám dopraje hry v 4K a to aj pri tých, ktoré už máme doma a tiež niečo, čo nazývajú VR Lounge. 4K BD prehrávač je jasná vec. Vraj na PS4.5 bude vynikajúco vyzerajúci titul, o ktorom sa dlho mlčí, Deep Down, ďalej God Of War 4 a pre VR EVE Valkyrie, Robinson a GT Sport. Vraj sa PS4.5 na trh dostane začiatkom budúceho roka, niektorý tvrdia že dokonce tesne pred PS VR (IMHO blbosť). Bohužial, Sony zatiaľ (neoficiálne) tvrdí, že žiadny swap program pre aktuálnych majiteľov nebude. Uvidíme čo prinesie E3.

Dlho ste si nezajazdili na svojej PS4 a XBO? 6.5.2016 sa na pulty dostane Project CARS GOTY edícia so všetkým, čo k nej kedy bolovydané.

26.4. na PS4 a PS Vita vychádza zaujímavá sidescroller strielačka Rocketbirds 2. Čekujte trailer.

Konzolový remake Valkyria Chronicles predstavuje príbeh.

Na PS4 dorazil firmware update 3,50. Ten okrem množstva iných drobných nastavení umožňuje remote play na PC alebo Macu. Konečne sa tak môžete hrať doma aj v robote 🙂

Fallout 4 vyhral britskú BAFTA Game Awards. Predbehol tak osvedčeného tohtoročného víťaza Witcher 3 aj ostatných nominantov ako MGS V, ROcket League, Everybody’s Gone To The Rapture a podobne.

Beyond


Komentáre


Tagged: