Velox Fama (9.10.2015)

noZerOne Logo 2014 Velox Fama 362x362

V gamerskej brandži sa často stáva, že pri oficiálnom oznámení je hra úchvatná a časom sa z rôznych dôvodov downgraduje, kým sa k zákazníkovi nedostane nakoniec „iný produkt“. Naposledy mal podobný problém Witcher 3. MGS V sa k týmto hrám neradí. Kojima dodal to, čo v 2013 slúbil.

Na jeseň dostane PS4 dedikovanú Twitch appsu. Samozrejme bude mať chat support spolu s emotikonmi a nebude nás obmedzovať len na PS4 streamy ako Live From Playstation. Budeme tak môcť cez PSko pozerať všetky Dreamhacky a ESLká :). Oh a appsa bude aj na PS3 a Vitu.

Witcher s jeho downgradeom tu už bol spomínaný. Mnoho PCéčkárov sa sťažovalo, že downgrade (grafiky) je kvôli konzolistom. Na druhej strane, CD Projekt Red zverejnil čísla a konzolová verzia Witchera 3 tvorí 70% predaných kusov.

Fallout 4 pocitvo masíruje. Tentokrát máme krátke video o Perkoch a ďalšie do série S.P.E.C.I.A.L. videí. Tentokrát o Endurance, Charisma a Intelligence.

Konzolová verzia Wasteland 2 Director’s Cut bude na pultoch 16.10.2015. Live-action launch trailer.

Už 6.11. si budeme môcť zahrať reboot v duchu návratu ku koreňom Need For Speed. Najnovšie videá predvedú ako zabijeme viac času v garáži ako na ceste v meste.

Playstation Gear bolo spustené v Európe. Amm … že neviete čo je Playstation Gear? Rád vám porozprávam. Z Playstation Gear e-shopu si môžete zakúpiť množstvo oficiálne Playstation brandovaných vecí od legín, cez batoky a penaženky poháre šecko. A samozrejme že sa môžete rozlúčiť s možnosťou doručenia na SR alebo že vás zo slovenskej IP adresy vobec pustí na store. Tak sa aspoň pokochajte vecami čo tam majú.

PS Gear #1

Gran Turismo 6 je už nejaký ten piatok vonku. A predsa dostala GT6 track editor. Aplikáciu budete darmo hľadať na PS Store. Skôr ju hladajte na tabletoch.

Open beta Star Wars Battlefront, ktorá práve beží a potrvá do 12.10.2015, zhltne 7GB z vášho konzolového disku a 11 z PC disku. Čakajú nás tri režimy: Walker Assault na Hoth-e s AT-AT a Y-Wingmi, Drop Zone na Sulluste a Survival Mission na Tatooine. Keď už hovoríme o SWB, čeknite si spliscreen coop a porovnanie PS4 a PC grafiky + framerate. A borci našli v zdrojáku ďalšie postavy, za ktoré si zahráme a to Han Solo, Princess Leia a The Emperor.

Ultimátny remake Nathana Drakea na PS4 už sedí na pultoch obchdov. Ak ste čerstvý swither a nehrali ste ani jednu/niektorú hru z kolekcie Uncharted, utekajte si po svoju kópiu. Česká recenzia hru odporúča resp. must have ake ste niektorú nehrali.

Ak máte radi hudbu z hier, určite poznáte úžasný minimalistický soundtrack z Mirrors Edge. Ten má na svedomí Solar Fields. Našťastie sa EA rozhodlo zveriť mu aj OSTéčko ku Catalystu. Malú ochutnávku si pustite nižšie.

Journey už raz slávu zožalo. Teraz, keď si to môžete zahrať na PS4 prichádza ďalšia, rovnako silná vlna slávy. Recenzia od Sector.sk na PS4 verziu Journey dáva 10/10.

Všetci sme vedeli, že keď Tekken 7 vyšiel na automatoch v Japonsku, bude nasledovať vydanie na západe. Stane sa tomu tak niekedy budúci rok.

Dnes vychádza MP pre MGS V a sprevádza ho launch trailer.

Vychádzajú akčný Transformers Devastation a prekvapivo zbierajú celkom dobré hodnotenia.

Čerstvou novinkou je teraz nový Far Cry. Ak ste poskočili radosťouvedze, že žiadne ostrelovačky ani raketomety sa tentokrát nekonajú. Už 26.2.2016 vyjde Far Cry Primal, odohrávajúci sa v dobe kamennej. Bude lov, bude vyrábanie primitívnych zbraní, budú nepriatelské kmene. Viac informácii si prečítajte v článku na Zingu a čeknite trailer nižšie.

Zlacnenie PS4 v Japonsku predajom veľmi slušne pomohlo. Tie išli hore zo 4000 kusov na 46 000 kusov. PS4 tak v JP vlastní už 1.8 milióna ľudí. Zlacnenie prichádza aj do USA a Kanady, tam sa cena zníži o 50$ na 350$ a v Kanade z 450$ na 430$. Vďaka zlacneniu bude v USA PS4 stáť rovnako ako XBO.

Obrovské DLC pre Zaklínača 3 s názvom Hearts Of Stone vychádza a v recenziách si odnáša slušné hodnotenia od 7 po 10 s priemerom niekde pri 9/10.

Sony vynechala GamesCom aby sa predviedla na Paris Games Week. 27.10. o 16:00 bude mať press-con so všetkou parádou, čo k tomu patrí Shuhei vravel, že sa máme na čo tešiť od trailerov na exkluzivity po third party pecky. Možno sa niečo dozvieme aj o šepkanom Gran Turismo 7.

Beyond

Komentáre


Tagged: