CES 2013

CES 2013

Dnes, 8.1.2013 sa začal Intenational Consumer Electronics Show a potrvá až do 13.1.2013. Aj keď pre gamerov nie je obvykle príliš zaujímavý, tento rok sa poštastilo zopár (aj keď nie konzolových) noviniek.

Valve spolu s Xi3Corporation prišli na CES s niečím čo sa zatiaľ volá Piston. Je to pixla o veľkosti nádoby na cukor s množstvom portov, ktorá pobeží na Linuxe. Táto fúzia konzole s PC by mala jednoducho fungovať na Steame s tým, že hrať sa bude na TV. IMHO dobrý nápad ale pri tom ako napreduje HW pribudne pri každej hre v Steame ikona označujúca na ktorej verzii „Pistonu“ to pofičí. Pritom ešte nevieme cenu, keď to bude drahé zariadenie, bohvie či sa bude ľuďom páčiť, kupovať si každý rok novú verziu, aby hrali na ňom latest games.

Dalšou srandou ktorá bola odhalená, aj keď nie na CES, je Project Shield od NVidie s Tegra4 chipom. Je to handheld ktorý má streamovať hry z PC. Pobeží na Androide a šťavu dodajú Li-ion baterie ktoré vraj odohrajú 38 hodín. Hry ktoré máte nasťahované na Android si zdrama zahráte aj tu, a čo máte na PC si nastreamujete do Shieldu, ak ste na rovnakej WiFi samozrejme.

IMHO v poslednej dobe sa množia konzoly s Androidom a pchajú sa na trh, kde už nie je veľa miesta. Spúšťajú sa pomocou Kickstarteru a nakoniec predajú len pár kúskov. OUYA už rozposlala developerom prvé kusy. Uvidíme čo bude dalej, osobne týmto drobcom držím palce, ale neverím im.

Komentáre