Sony to rozbalila ešte pred TGS

TGS 2014 362x362

Sony pre-TGS konferencia

Posledný z trojice najväčších gamerských conov ktorý uzavrie letnú sezónu a započne tú gamerskú jesennú sa pomalinky blíži. Keďže ide o Tokyo Game Show, v spotlighte je určite hlavne Sony a Nintendo. A Sony si dopriala pre-TGS event, okiaľ prichádza zopár informácií. A ešte jednu vec, info z TGS treba brať trochu s odstupom, 80% hier o ktorých sa na TGS hovorí, neuvidí svetlo latinky (sa nedostane mimo JP). Na tomto evente bolo ukázaných viac ako 40 hier a do konca fiškálneho roku (31.3.2015) vyjde len na Vitu viac ako 100 hier (samozrejme že počítajú aj drobné indie tituly).

Event sa začal PS Vitou kde sa hovorilo hlavne o Zetsubou Shoujo: Dangan-Ronpa Another Episode (spinn-off Danganronpa Trigger Happy Havoc a Danganronpa 2: Goodbeye Despair), akčnom RPG Phantasy Star Nova (starší gamaplay) alebo Samurai Warriors Chronicles 3. Hovorilo sa aj o novninkách na Vitu ako Way Of The Samurai, Luminous Arc Infinity alebo Gundam a Vitu neminú ani romantické hry pre ženy ako napríklad Love Otome.

Po Vite sa prešlo na PS4. Tam prebehli už známe trialeri na AC Unity, Destiny, Far Cry 4 a tretieho Witchera s japonským dabingom :). Shuhey Yoshida sa znova pochválil 10 miliónmi predaných PS4. Pre PS4 a PS Vita bol oznámený titul God Eater 2 Rage Robust, ktorý vyjde v 2015.

Bloodborne vyjde v JP už 5. februára. O EU dátume sa nehovorilo + nový trailer.

P.T., hrateľný hororový trailer na nové Silent Hilly bol z PSNka stiahnutý viac ako miliónkrát. Kojima čakal, že hádanky v tomto interaktívnom traileri gameri vyriešie za týždeň. Podarilo sa to ale oveľa skôr gamerovi Soapywarpig ktorý to nastreamoval cez Twitch. Kojima sa tiež pochválil že hádanky v P.T. boli dizajnované tak, aby gamerov nútili používať Share button. Nech už to znamená čokoľvek.

Persona 5 , pôvodne len na PS3, vyjde aj na PS4. YESSSS !!!

Oznámený bol aj nový Dragon Quest Heroes, ktorý dokonca dostal aj vlastnú PS4 Metal Slime, ktorú ste mohli vidieť v predošlej Velox Fame.

Capcom oficiálne oznámil Resident Evil : Revelations 2 a ukázal trailer na Resident Evil HD Remaster.

Rumorovaný update 2.0 map pôvodne priniešt na PS4 témy. Potom že nie, ale teraz už vieme že naozaj áno. Na podzim sa dočkáme 2.0 na PS4 a 3.30 na PS Vita ktoré na oboch zariadeniach umožnia používať témy. Okrem toho sa očakáva že dvanulka na PS4 prinesie Share Play, vďaka ktorému nastreamujete kamošovi vašu hru, on vám prejde ťažkú pasáž a hráte ďalej.

Ak by niekto mal záujem, komplet záznam z konferencie si čeknite dole.

Zatiaľ toľko. Čakáme ďalej na TGS ktoré sa koná 18-19-20.9.2014. Dovtedy mata ne (またね), priatelia.

Komentáre