Velox Fama (6.10.2013)

Velox Fama V4

Dnes začíname smutnou srávou. 2. októbra zomrel Tom Clancy. Spisovateľ špionážnych thrillerov, veľký vlastenec a človek podpísaný pod mnohými príbehmi dobre známych hier ako sú Ghost Recon, Rainbow Six, Splinter Cell, Division, EbdWar, H.A.W.X. a dalšie. nehc odpočíva jeho talent a ďakujeme.

Dnes už v podstate legendárna scéna padajúceho Šanghajského mrakodrapu z BF4 je naozaj epická. Ale ak ste si mysleli, že keď budete stáť pri vlajke na streche a budova začne padať, že sa akčne vrhnete z balkóna alebo že bodete počas pádu utekať k oknu a efektne cez neho preletíte aby ste si zachránili kožu, sklamem vas. Pokiaľ stojíte v budove ktorá sa začne rúcať, máte chvíľu na útek a potom jednoducho umriete na mieste a telo zostane stáť tam, kde padlo. Snáď to do vydania dotiahnu …

Na inej mape v BF4 sa Levolution prejaví úplne ináč. Kým padajúci mrakodrap presunie vlajku zo 40 poschodia na terén, v tejto mape vám zatopí ulice a všetky tanky a jeepy a pozemné vozidlá nahradí pár lodí. To je pomerne drastická zmena.

Shuhei Yoshida na TGSku predsatvil Playstation App ktorá vyrazí na naše iOS a Android hračky spolu s launchom PS4. Appsa nám umožní pprihlásiť sa na svlastný account a posielať messages aj voice messages zo smartfónu/tabetu na PS4. Umožní čeknúť kto vás pozval na MP aj nakupovať v store s tým, že PS4 sa doma zapne a stiahne čo ste kúpili nech môžete ihneď gambliť po príchode domov. Appsa tiež poskytne second screen pre hry. Kým veľké štúdia ako Ubisoft a EA majú vlastné aplikácie, PS Appsa bude dostupná pre menších developerov aby ju mohli využiť a zakomponovať do gameplayu.

Teraz trochu z PC súdka. Ak ste fanúšikmi Fallout univerza určite vás poteší, že bratia Česi spravili nadstavbu na Fallout 2 s názvom Fallout 1.5 Ressurection. Vyvýjali ho 10 rokov a poskytne úplne nový príbeh aj lokality. Hra je komplet v češtine a na zahratie potrebujete nainštalovaný F2. A nemusíte mať strach ak máte novšie operačné systémy a HD monitory. High resolution patch vám všetko zabezpečí aj na týchto mašinách. Viac sa dozviete na stránke a ťahať môžete rovnako z ich stránky.

Nieže by boli niektoré americké prieskumy akýmkoľvek spôsobom relevantné, ale snáď aspoň nejakú výpovednú hodnotu majú. Takýto výskum na vzorke 1297 ľudí spravili s otázkou, ktorú konzolu z next-gen si plánujú ľudia kúpiť. 26% z opýtaných plánuje PS4, 15% siahne po XBO. Lenže z objemu opýtaných bolo len 401 mladších ako 40 rokov a tí straší už od gamblenia skôr odchádzajú ako by sa angažovali.

Guerilla Games, ktorý momentálne dokončujú KZ Shadow Fall pracujú na novej IP. A to je tak asi všetko čo zatiaľ vieme. Hru začali vyvýjať 4 mesiace pred vydaním KZ SF a nevieme čo to bude, kedy to bude ani aké to bude …

Český Eurogamer si zahral Battlefield4 betu, ktorá práve beží a odniesol si dojmy, ktoré si môžete čeknúť v ich článku.

Beyond priatelia

Komentáre


Tagged: