Velox Fama

6/3/20


Ak hráte FPS na PC, tak používate WSAD. Lenže nie vždy to tak bolo. Históriu o tejto legendárnej kombinácii káves ponúka video od Logitechu.

DOOM Eternal vypustil 30 sekundový TV spot. 30 sekúnd je dosť málo tak pripájam 10 minútový gameplay ktorý vyzerá ako pekelná zábava.

Nejaký Korona vírus nezastaví Tecmo Koei (na rozdiel od Sony) a v Tokiu prebehla prezentácia Nioh 2. Nádielku videí zo singleplayeru aj MP.

Neuveriteľný počin Sony, hra lomeno engine lomeno sprav si svoju hru Dreams zrececnzovali aj na Zingu. „Hra“ dostala 9/10. Aj na Sectore. „Hra“ dostala tiež 9/10.

Microsoft prehlbuje svoj informačný náskok pred Sony a oficiálne prezradil výkon XBX. Pozrime sa na oficiálne detaily :

  • 12 Tflops výkon poskytne procesor s Zen 2 s RDNA 2 architektúrou a raystracingom
  • GDR6 pamäť len nevieme koľko GB
  • Variable Rate Shading (VRS) má zrýchliť grafiku tým že sa výkon zameria na dôležité časti obrazu, napríklad pri rozhovore v hre budú prioritizované postavy oproti pozadiu
  • Samozrejosťou je SSD typu NVMe, nevieme kapacitu a rýchlosť
  • SSDéčko umožní uložiť, kde ste skončili pri viacerých hrách a tak prepínanie a pokračovanie bude otázka krátkej chvíľky
  • Dynamic Latency Input optimalizuje latenciu ovládania, HDMI 2.1 zaistí dynamický framerate a minimálny lag, HDMI 2.1 tiež zaistí 120 fps pri 4K
  • Spätná kompatibilita pre všetky predošlé generácie XB a teda zahráte si hry z X-Box, X-Box 360 a X-Box One a to sa odrazí na Game Pass-e, ktorý bude mať hry pre všetky štyri generácie.

Remake Resident Evil 3 vychádza v apríli a vo videu nižšie si môžete porovnať remake s pôvodným titulom.

Harmonix väčšina gamerov dobre pozná. Autori pre nás vytvorili hry ako Guitar Hero, Rock Band alebo Dance Central. Aj keď momentálne hudobné hry rozhodne nie sú na výslní, Harmonix prichádzajú s novou music hrou, ktorá vyjde na jeseň tento rok. Vo Fuser budeme robiť DJa, mixovať známe tracky a snažiť sa zosúladiť ich do nejakej pecky.

PAX East beží a Larian tam naplno ukázal Baldurs Gate 3 a ooooo bože, ano. Na výzore hry sa Larian nezaprie, no hra je detailnejšia a krajšia. Orbis pictus, čeknite si gameplay nižšie.

Outriders bližšie predviedli Pyromancera.

Prelet ponad krásne prostredia cudzej planéty Enoch, na ktorej si zastrilemae v Outriders.

Star Wars Project Maverick je vraj menšia SW hra, ktorá bola práve leaknutá na Európskom Playstation Store. Zatiaľ však jediné čo o hra vieme už bolo spomenuté v predošlej vete. Takže čakáme ďalej.

Inak 4/3 oslávilo Playstaion 2 narodeniny. Najpredávanejšia konzola v histórii oslávila 20. Narodeniny. Congrats a dakujeme.

Spolu s novým story trailerom ku Ghost Of Tsushima sa dozvedáme aj to najdôležitejšie, dátum vydania. Hra vyjde 26/6 a skráti nám tak posedávanie doma v karanténe. Hra vyjde v troch vymakaných špeciálnych edíciách ktorých ceny nie sú zatiaľ známe.

Tak a teraz sa držte vážení. Podľa mnohých hra roka 2013 The Last Of Us a režisér jedného z najlepších serálov Chernobyl spolu pod záštitou HBO urobia seriál The Last Of Us. Viete si predstaviť lepšiu kombináciu? A pracuje na ňom aj Neil Druckmann, ktorý režíroval TLoU.

Pamätníci si určite spomenú na hrané prestrihové cut-scény zo starých Command And Conquer hier. Keďže sa pracuje na remaku C&C bude nutné spraviť niečo aj s tými videami ktoré sú dnes v otrasnom rozlíšení. Jediným riešením je s použitím algoritmov umelej inteligencie remastrovať tieto videá do nejaké schopného rozlíšenia. Práve tejto úlohe sa venuje dev diary z vývoja remastru C&C.

Komentáre