PS4 BOOOM !!!

No tak sa na to všetko pozrime.  Rumor roundup za posledne 4 dni je … fuha … no nabuchany jak hovado.

Chalani z časopisu EDGE zistile kvantum vecí vraj priamo od vývojárov. Takže Orbis bude výkonnejší ako dalšie Xko, bude sa predávať s redesignovaným gamepadom a do EU sa dostane začiatkom 2014 (JP a USA pred vianocami). Čo sa týka ovládača, ten dostane dotykovú plochu namiesto plochy, kde je dnes Star, Select a PS Button. Pribudne Share tlačidlo, po stlačení budete môcť robiť screenshoty alebo … no … PS4 bude KONŠTANTNE nahraváť posledných 15 minút hrania na pozadí, ktoré môžete zfleku niekam postnut, uploadnut alebo vyshareovať. PS4 sa bude architektúrov dosť podobať na PC, takže vývoj na ňu bude o poznanie jednoduchší (zložitá architektúra PS3 je dodnes veľký problém pre developerov). Kým Durango bude mat 8GB DDR3 RAM PS4 bude mať „len“ 4, ale DDR5 ktoré dokážu hýbať 176GB dát za sekundu. Výkon bude zabezpečovať ako už bolo spomínané osemjadro s taktom 1,6GHz. Grafika v PS4 bude, podľa vývojárov a niečô výkonnejšia ako tá v Xku. Podľa vývojárov, na papieri predstihne PS4 to, čo bude v budúcnosti predstavovať Durango. S next-genom od Sony je vraj veľmi jednoduché pracovať.

Sony vlastní obchodnú značku Ponopticon. Špekúlacie hovoria o nástupcovi PS Eye. Spolu s touto značkou sa uvádza aj dátum 23. február. Panopticon v preklade vyjadruje zorné pole s 360 stupňovým uhlom, ktorým bude kamera pravdepodobne disponovať.

Pomaly sa hovorí aj o tom čo si možno na next-gen zahráme. Sony vraj pečier niečo spolu s ich holandským štúdiom Guerilla Games (séria Killzone). O čo ide zatial nikto netuší. Dalej sa vraj vyvíja nejaká racing hra, ktorú má na starosti Ged Talbot, ten pracoval napríklad na Blur-e alebo niekoľkých Project Gotham. Teraz pracuje v Evolution studios ktorý robili náš Motorstorm. A ešte jedna racingovka sa vraj pečie, táto bude od Ivory Tower a má ísť o duchovného nástupcu Test Drive Unlimited.

No … a najviac sa špekuluje, a dokonca niektorí to tvrdia s istotou, že to, čo uvidíme 20. februára od Sony, bude PS4 🙂 Už len 14 dní …

Komentáre