Nový X-Box – Durango so stálym connectom?

Teraz niečo o Durangu. Tak ako Sony, aj MS možno zasiahne do bazárového predaja. A to snáď tým najradikálnejším možným spôsobom. Kým Sony sa snaží vyťažiť aj z bazároviek ale de facto neznemožňuje predaj, MS možno siahne po jednorázových kódoch. V praxi, kúpite si hru, aktivujete ju kódom, a koniec. Hru už nepredáte, žiadne dalšie kódy. Keď si raz kúpite hru a zahráte, nemá žiadnu cenu, nepožičiate ju frajerke ani kamošovi a určite ju nepredáte. Bohužial to nie je všetko, další rumor hovorí o možnosti, že Durango bude potrebovať konštantné pripojenie na net, aby ste sa vôbec niečo zahrali. Jasne OK šak internet má dnes doma každý. Ale ak si Xko vezmete do hôr na chatu kde nemáte net, máte smolu, ak v hoteli na lyžovačke nebude WiFi, máte smolu, vypadol vám net, máte smolu.

Samozrejme všetko sú to len rumory a možno nič z tohto nebude nakoniec pravda a MS len skúša gamerov … to sa ale dozvieme až neskôr tento rok.

Nejde mi do toho neskočiť a ospravedlňujem sa vopred Pilotovi za editáciu jeho príspevku. Na jednu stranu chápem, že to prináša isté problémy, ale na druhú stranu – skúsme si povedať sme v 21. storočí a internet je všade. A je to viac-menej budúcnosť hrania – hranie cez internet – streamovanie cez internet. A pevne verím, že sa to tak bude vyvíjať rovnakým smerom všetko ostatné. Či chceme, alebo nechceme – musíme sa tomuto trendu prispôsobiť. Pamätám si ešte ako po revolúcií prišli na Slovensko platobné karty – ľudovo nazývané kreditky. Viete aká bola vtedy o nich mienka? 90% ľudí tvrdilo, že to je hlúposť a nemá to budúcnosť a hľa teraz – bez kreditky ani na krok. A ešte aby som nezabudol – ak idete na chatu, lyžovačku alebo nebodaj na dovolenku – svoje Xko, alebo PSko nechajte prosím doma. 🙂 ~Dvojvlnka~

Update : Ja netvrdím, že to nie je budúcnosť. Ja tvrdím že je to zbytočné. Keď sa tak boja pirátenia, lebo podla mňa to robia len preto sú aj iné páky. Poznám v okolí aspoň 3 ľudí čo vlastnia PS3 a je im úplne ukradnutý veškerý obsah zo storu – lebo ju ani nemaju pripojenú na net. Raz za čas si na odporúčanie kúpia hru a hotovo. Jasné že za životnosť konzole rapídne stúpne gramotnosť cieľovej skupiny v tomto smere, to neznamená že to takto môžu urobiť. Okrem toho, táto generacia ešte nebude cloud gamingová, aj keď sa o to pravdepodobne v budúcnosti riadne otrie. Na cloud gaming potrebuješ dobrý connect. Fakt dobrý, a tento dobrý internet ani náhodou nie je bežná vec. Jasné že keď to urobia, tak si všetci zvyknú … lebo nemajú na výber. Ale keby si si mal vybrať, či si kúpiš konzolu ktorá potrebuje nevzhnutne na fungovanie internet alebo konzolu ktorá ho nepotrebuje, ktorú si vyberieš?

Komentáre


Tagged: