PS4 Velox Fama (5.12.2013)

PS4

Velox Fama V4

Playstation 4 predala doteraz celosvetovo 2.1 miliónov kusov !!! To sa jej podarilo od prvého launchu, ktorý bol 15.11. Momentálne je dostupná v 32 krajinách, od piatku ich bude ešte viac a to ešte nevyšla na domácom trhu v Japonsku, kde má najväčší a najsilnejší fanbase. Čo dodať. Je to obrovský úspech a ja sa veľmi teším a gratulujem.

PS4 a X-Box sa budú ešte dlho porovnávať. Jedným z porovnaní je aj inštalácia hier. X-Box One (ak ste online) začne najskôr sťahovať update a potom inštalovať hru. PS4 (ak ste online) inštaluje a sťahuje zároveň a prejaví sa to aj na čase, za ktorý môžete usadnúť k hre. Časy vyzerajú nasledovne.

Assassins Creed IV : Black Flag

X-Box One :

  • Offline bez updateu : 5:50
  • Online s rýchlym pripojením : 7:02
  • Online s 10 Mbps pripojením : 10:32

PS4 :

  • 42 sekúnd

Ďalšie hry dopadli takto :

NFS Rivals :

  • X-Box One : 9:25
  • PS4 : 00:32

FIFA 14 :

  • X-Box One : 16:06
  • PS4 : 00:34

Zaujíma vás koľko Watov vám zožerie vaša next-gen konzola? Zamierte na porovnanie Xka a PS4 na Eurogamer.cz.

Samozrejme že sa to stalo. Livestream funkcia PS4 bola „zneužitá“. Konkrétne, cez drobnú hru, dostupnú zdarma na store, Playroom, ktorá pôvodné slúži na ukážku schopností PS Camery bola použitá na domácu amatérsku erotiku 🙂 Maník v priamom prenose vyzliekol spiacu manželku na gauči a toto video sledovali desaťtisíce ľudí live cez stream, vrátane šéfa vzťahov s vydavateľmi Adama Boyesa a riaditeľa Sony Worldwide Studios Shuhei Yoshidu ktorý následne zavesil dokonalý komentár na svoj Twitter : (citujem preklad uvedený na Eurogamer.cz) „Skvělé využití! Včera jsem se díval na z poloviny svlečeného Francouze, který byl na prvním místě v aplikaci Live from PlayStation.“ 😀

Časom sa dočkáme fungovania PS Camery tak, ako to poznáme z Kinectu. To zariadi softwareový update v budúcnosti, ktorý umožní snímať napríklad 4 ľudí naraz a podobne.

Legendami opradený PS4 bundle s PS Vitou je skutočnosťou. Sony potvrdila, že takýto bundle bude dostupný a dokonca vraj do konca tohto roka, čo treba podľa mňa brať s veľkou rezervou. Cena ani dátum nie sú jasné, určite ale takýto bundle uvidíme na pultoch.

Gaikai, a streamovenie PS3 hier do PS4 a neskôr dokonca aj do Vity bude v EU dostupné niekedy začiatkom roka 2015. V severnej Amerike bude služba spustená niekedy v Q3 2014.

Ako ľudia pred týždňom, pri spustení predaja PS4 v EU, šaleli si čeknite na troch videách nižšie. Úprimne, ani sa im nečuduje 🙂

PS4 prekonala v UK rekord najrýchlejšie predávanej konzole v histórii. Rekord doteraz držalo PSP so 185 000 predanými kusmi za prvých 48 hodín. PS4 ju prekonala s 250 000 kusmi za prvých 48 hodín. Nice.

EU launch PS4 sprevádzali obrovské promo akcie. Napríklad tú z Ríma si čeknite v dvoch videách neskôr. Mmmm šmak.

DriveClub, pôvodne launch titul PS4, neskôr odložený sa objavil v oficiálnom zozname hier dostupných pri launchi v Japonsku.  Zahráme si ho možno teda už 22.2.2014.

Beyond priatelia 🙂

Komentáre


Tagged: