Velox Fama (4.12.2015)

noZerOne Logo 2014 Velox Fama 362x362

Aaaaah, 12 stupňov, sem tam dážď, letne odeté slečny. Áno je tu december a pokiaľ žijete na juhu predošlé fakty vám nie sú cudzie. Ostatný sa pomaly môžu tešiť zo snehu. V novembri vyšli najočakávanejšie hry a v decembri sa hovorí o tom, ako sa im darí. Plus vyšiel napríklad očakávaný Just Cause 3.

Star Wars Battlefront je podľa UK rebríčka 4 najúspešnejšou hrou. 59% predaných nosičov s SW BF bolo na PS4, 39% potom na XBO a zvyšok má PC. Do štatistiky sa ale, ako vždy, nepočítajú digitálne kópie. V nasledujúcom videu zostaneme pri SW BF. Čeknite si easter eggy z hry vo videu nižšie. Fun fact: v Japonsku bol SW BF na prvom mieste v týždeň vydania.

  • glitch v hre umožňuje hráčom nesmrtelnosť. Nepríjemný bug v čisto MP hre 🙂

  • od 8.12. si môžete stahovať zadarmo prvé DLC s názvom Battle Of Jakku. Nová mapa, nový mód. Kto mal hru predobjednanu , môže ťahať už teraz.

PlaystationVR vraj bude zvládať hry minimálne v 60 snímkach sekundových. To je že úplné minimum. Štandard by malo byť 90 fps. Toto zaručí externá výpočtová jednotka v samotných okuliaroch ktorá pomože PS4 s rátaním. Ako sa to odrazí na grafickej stránke hier sa ešte uvidí, rovnako ako cena, ktorá sa má podobať tej za PS4.

Eurogamer.cz prináša svoju recenziu na (IMHO) epický Fallout 4 v ktorej hru odporúča.

Sony potvrdila existenciu PS2 emulátoru pre PS4. Dokonca uź bol aj použitý. V krabičke od SW BF na PS4 nájdete aj voucher na 4 ďalšie Star Wars hry : Super Star Wars (pôvodne Super Nintendo), Star Wars: Jedi Starfighter (PS2), Star Wars: Racer Revenge (PS2) a Star Wars: Bounty Hunter (PS2). Po stiahnutí zo storu a spustení na PS4  sa objaví oznam, že Start a Select buttons sú namapované na pravý a ľavý roh trakcpadu na DS4 (nikto okrem Sony nemá prístup k OSku v takomto rozsahu), ďalej je tam emulátor na PS2 memory karty a samozrejme klasické PS2 logo po spustení hry. Všetko toto nasvedčuje že hry sú preháňané cez emulátor. Oficiálne zatiaľ o tomto ale nie je ani slovo.

Capcom asi chystá Resident Evil 6 pre PS4 a XBO. Vyplýva to z uniknutých informácií z Kórejskej ratingovej asociácie. V minulosti sa takéto úniky z tohto zdroja väčšinou aj potvrdili.

Už od dnes 4.12. až do nedele 6.12. si môžete vyskúšať World Of Tanks vo verejnej bete na PS4. Rovnako na PC a XBO, pôjde o F2P titul ktorý si stiahnete zo storu.

MMO inšipirované Falloutom, EVE Online, Stalkerom a iným pos-apo hrami vyvýja štúdiou LVR Stuio. Pangea: New World bude post apo MMO, pobeží na Unreal Engine 4 a malo by vyjsť koncom 2016 a to na PS4, XBO a PC. Α gameplay.

Kratos sa možno vráti posekať PS4. Epická Defeinitive Edition God Of War so soškou kratosa za 500$ s počtom kusov 500 naznačuje možný príchod nového dielu. Na druhej strane je krátke GIFko z Twitteru Santa Monica Studio ktoré možno pochádza z niečoho úplne nového.

Vianočné megazľavy. Veni, vidi, €. Ak nemáte čo s časom alebo peniazmi alebo najlepšie oboma, navštívte Steam alebo GOG a nechajte eurá kotúlať sa.

PS4 oslavuje další milestone vo svojich číslach. Playstation 4 sa podnesdeň predalo viac ako 30 miliónov kusov. Congrats.

Neobídeme ani Black Friday. Len v UK sa na Black Friday predalo 319 000 konzol. Z toho 139 000 bolo PS4, 134 000 XBO a zvyšok bolo Nintendo a staršia generácia konzol.

Varun Mani je project manager pre Microsoft HoloLens. Práve od neho si môžete dopriať WOW moment, keď borec gampbli Halo 5 na TV, potom pauza, otočí sa a pokračuje na virtuálnej TV cez HoloLens. Najs.

Pomocou dalšieho z veľkej množiny modov pre Fallout 4 si môžete „pozmeniť“ facial animations na … komixové? Posúďte sami.

Sony možno odomkne siedme jadro procesoru pre hry. PS4 má 8 jadier (2 x quad core 1,6 GHz) z ktorých 2 sú vyhradené pre OS. Sony možno jedno z nich uvolní a developeri ho budú môcť využiť v prospech hier. S najväčšou pravdepodobnosťou ale bude sharované a jeho výkon usmerňovaný tam, kde ho konzola potrebuje, teda buď na hru alebo na chod OS.

Wasteland 2 už vyšiel aj na konzole a to v Director’s Cut verzii s lepšou grafikou, pridaným obsahom a ďalšími vecičkami. Dojmy od čechov z Eurogameru prezradia viac.

Remote Play je špičková funkcia ktorá dovoluje hrať sa na PS4 cez PS Vita, PlaystationTV alebo cez vybrané smartfóny. Sám Shuhei Yoshida potvrdil, že pracujú na oficiálnej aplikácii pre PC/Mac ktorá umožní Remote Play aj na tćyhto platformách.

Prvé DLC do Rise Of The Tomb Raider sa volá Baba Yaga. Budete v ňom čeliť starovekému zlu v novej hrobke ktorú možno opísať ako dom starovekého teroru.

Vyzerá to tak, že Battlefiled 5 by mohol naozaj mať podtitul Armageddon ako napovedala stránka, o ktorej sa pôvodne myslelo že je pre Hardline. Dokonca sa tam píše že to bude o vojakovi ktorý bojuje za návrat domov do Japonska.

Resident Evil 2 bude prerobený pre modené koznoly. Ale pozor, pôvodná informácia hovorila o remastri. Išlo o chybu v preklade. Hra bude úplne nanovo prerobená. Bude rovnaká ale nopôjde len o upscale a HD pozadia.

V decembri už stradične ponúka PS Store 12 zliav, ktoré postupne odomyká. Druhou v poradí je Mad Max, ktorý teraz stojí 35€.

Double Fine, autori Brutal Legend, Psychonauts a ďalších šmakovín sa spojili s Media Molecule (LittleBigPlanet) a v podnelok nám predvedú niečo nové. Nechajme sa prekvapiť.

S blížiacim sa releasom veľkých VR hráčov ako Ocullus a PlaystationVR sa začínajú pomalinky objavaovať hry povedzme že špecifické pre túto platformu. Nejde ani tak o hry ako skôr o experience záležitosti. Vieme že si takto budeme môcť prežiť nešťastie z 11.9. z Dvojičiek v NY a novinkou je Chernobyl. Budeme sa prechádzať po vyprahnutom Chernobyle, hľadať stopy o udalostiach minulých a užívať si post-apo atmosféru.

Na Steame sa v novmebri predalo 36 miliónov hier !!! Viedol Fallout 4.

Viete o tom, že sa už 20 rokov pozeráme na loading screen pri načítavaní hier pre nejaký konkrétny dôvod? Totiž, Namco si v 1995 registrovalo patent na minihry počas loadovania. Patent sa vzťahoval na akékoľvek malinké hry ktoré sa netýkajú hry samotnej počas loadovania (teda FIFA je mimo vec). Platnosť tohto patentu však práve vypršala a tak sa môžeme možno všetci tešiť že si čas loadovania skrátime nejakou tou mini hrou.

Nová česká reklama na báječný život hráče PS4.

Ak ešte nevlastníte PS4 ale zvažujete kúpu tak teraz je ten čas. Na GamesExpres.sk budú mať PS4 s 500GB diskom od 5. do 18.12. za necelých 300€. Vybrať si môžete čiernu alebo bielu. Mega šanca.

The Game Awards 2015 sa konali 3.12. Výhercovi, traileri aj nové informácie sú už vanku tak sa na ne pozrime.

  • Kojima sa nedostavil po svoju cenu. Nie že by nechcel, ale kvôli sporom s Konami a pracovnej zmluve s nimi ho kontaktoval právnim Konami s tým, že si po ecnu nesmie ísť, lebo by porušil zmluvu. Kojima dostal cenu za najlepšie akčnú hru MGS V TPP. Cenu prevzal herec Kiefer Sutherland. Fanúšikovia tento ťah vypískali.

  • ako bolo sľúbené, prvý gameplay Far Cry Primal bol predvedený a dozvedeli sme sa kopec faktov o pripravovanom výlete do praveku. Budeme hrať za Takkara, ktorý bude bojovať proti prírode ale aj nepriteľským kmeňom. V boji mu pomôžu aj skrotené zvieratá. Áno, hlavný hrdina bude oplývať schopnosťou krotitela šeliem a krotiť bueme od šakalov až po ikoncikého šablozubého tigra. Samozrejme každé zviera sa hodí na iný job. S medveďom vyrushujete dedinu, s jaguárom zas potichu po jednom vyrišite všetko.

  • porota vybrala aj víťazov jednotlivých sekcii. Hrou roka sa stal Witcher 3. Ostatných víťazov si pozrite na Eurogamerovi.
  • začiatkom apríla vychádza očakávaná XBO exkluzivita Quantom Break. Na TGA priniesli krátky live-action trailer.

  • za extra zmienku stojí cena za vytvorenie okonickej značky (Industry Icon Award), ktorú tento rok dostalo staručké a dnes už dávno pohltené EA Westwood Studios.

  • Reggie Fills-Aime, predniesol svôj tribute riaditeľovi Nintenda, ktorý nás tento rok opustil, Satoru Iwata-ovi.

  • Greg Miller z IGN sa za nás všetkých gamerov poďakoval a vzdal hold developerom za to, že robia pre nás hry. Must see.

  • Uncharted 4 ukázal MP v pohybe a dozvedeli sme sa že bude mať české titulky.

Beyond priatelia

Komentáre


Tagged: