Velox Fama (4.3.2016)

noZerOne Logo 2014 Velox Fama 362x362

Nový Battlefield, ktorý nás čaká na jeseň a v ktorom si údajne zahráme Japonca bojujúceho za svoju krajinu a rodinu sa bude odohrávať v 1. svetovej vojne. Vraj. Naznačuje to aj leak zo Švajčiarskeho gamerského obchodu, ktorý zaradil BF5 do ponuky s poznámkou, že ide o príbeh odohrávajúci sa v 1. svetovej vojne a dátum vydania 26.10.2016. Predošlé rumory zase hlásali presný opak, osadenie do sci-fi. Čo všetko z tohto je pravda sa asi dozvieme až na E3.

Bystré gamerské oko si uřcite všimne, že na obrázkoch PlaystationVR sa nachádza okrem známych predmetov ako DS4, Move, PS4 a samotné VR okuliare ešte jedna malá skrinka. Tá sa nachádza medzi okuliarmi a TV. Záhada vyriešená. Táto skrinka má na starosti dekódovanie obrazu v VR okuliarov pre TV, aby prísediaci mohli pozorovať to, čo vidí gamer vo VR okuliaroch. Samozrejme o zobrazovanie vo VR sa stará PS4.

Do Mortal Combat X sa chystajú dve ikonické monštrá. Alien a Predátor. Oboch krásavcov v akcii spolu s ich Fatalities si užite vo videu.

Prekrásny Samorost 3 od českého štúdia Amanita Design vychádza 24.3.2016. Dostupný buden a Steame, GOGu, Humble Store a Mac App Store za 20$. Bude aj Comsic Edícia za 25$ s OSTéčkom a digitálnym artbookom.

id Software, tvorcovia mimoriadne brutálneho DOOM 3 (vychádza 13.5.2016) dokázali zaujímavú vec. DOOM 3 pobeží na všetkých platformách, PC, PS4 aj XBO v 1080p/60fps. Toto zaručí, že budú tieto krvavé orgie vypadať úchvatne.

Resident Evil 1 v HD už nejaký ten piatok hráme. Na HD remakeu RE2 sa pracuje. Novinkou do rodiny RE remakeov budú hneď posledné 3 RE. Vychádzať budú postupne od RE6 po RE4 pričom RE6 bude vonku už 29. tento mesiac. Ostatné dva v priebehu tohto roka a to len na konzole.

Jarná reklama na PS4 a nadchádzajúce hry.

Tento mesiac čaká podporovateľov českého nefantasy RPG Kingdom Come beta. V bete bude ako kúsok poriadneho príbehu tak nové oblasti a nový obsah. K tomu komentovaná polhodinka gameplayu.

Tento víkend Európu čaká public betu multiplayeru Uncharted 4. Kto má záujem už môže preloadovať aby v od piatku mohol naplno frčať. O U4 máme aj zlú správu. Hra sa opäť odkladá. Ale žiadny strach, odkladá sa len o 2 týždne na 10.5.2016.

Far Cry Primal je vonku. Od médií si odnáša vlažné recenzie ktoré na jednej strane chvália prostredie a ochočovanie zvierat, na strane druhej kritizujú že je to znova ten istý Far Cry ako všetky predtým, akurát v praveku. Z recenzií si čeknite napríklad tú od Kotaku, od Sectoru. Kto má záujem môže si pozrieť porovnanie FCP na PS4, XBO a PC.

Malá škatulka od Sony, PlaystationTV u seba doma v JP neslávi moc úspech. Je rozhodnuté, posledné zásoby sa dopredávajú a žiadny restock už nebude. Toto zatiaľ platí len pre JP ale pravdepodobne sa to postupne dostane aj do EU a USA. Ešte jedna Playstation vec sa tento rok skončí. Európsky aj USA PSP Playstation Store navždy zavrie svoje brány 31.3.2016 a prispeje tak u ukončeniu životného cyklu vynikajúceho handheldu PSP.

__________________________________________________________________

XBO Feb Event

25.2. sa konal veľký Microsoft event o Win10 a X-Box One. Embargo na info padlo a tak sa môžeme pozrieť na to, čo MSko chystá pre svoje platformy.

Veľkým prekvapením bola Forza Motorsport Apex na PC, zadarmo. Aj keď v okresanej forme ale zadarmo. Pôjde o prvú Forzu mimo XB.

Ďalšou veľkou novinkou je upgrade XBO. Phil Spencer tvrdí, že vylepšovaie hardwareu XBO predĺži jeho životný cyklus a priblíži XBO k PC. Ako to chce urobiť zatiál nie je známe, no jediná logická možnosť sú pripojiteľné moduly.

Predstavený bol aj veľký update ktorý umožní napríklad nákup X360 hier priamo z XBO, Party Chat pri Twithc streame, nastaviteľná dĺžka DVR nahrávania a mnoho ďalších noviniek.

__________________________________________________________________

The Division vychádza za pár dní. Dajme si launch trailer.

VR headset  Vive od HTC a Valve sa, napriek cene 800$, rozpredal za 10 minút. Takúto rýchlovku nečakali ani HTC. Všetkých 15 000 kusov. 12 miliónov dolárov za 10 minút. Gratulujeme. Zároveň sa naskytol podnet na diskusiu. Evidentne tu je záujem o VR a dokonca veľmi slušný. Kombinácia protichodných faktov vysoká cena kontra všetko preč za 10 minút natíska tému, ak Playstation VR bude lacnejšie ako Vive a Oculus, a PS4 už má doma 32 miliónov ľudí, možno nás čaká malá revolúcia. Uvidíme.

Mirros’s Edge Catalyst sa pripomina v dvoch traileroch o pohybe a boji.

Po dlhšom čase seriózne novinky o No Man’s Sky. Hra vyjde 22.6.2016 na PC a PS4 a stáť bude 60$. Cena pomerne nečakaná lebo tak ako mnoho iných, aj ja som sa chytil do pasce dojmu, že ide o indie hru. No aspoň podla ceny určite nie. Aj PC aj PS4 dostanú svoje kolektroky. Kým tá na PC bude stáť 150$ a bude obsahovať napríklad model lode, nálepky na customizáciu a kód na Steam alebo GOG na stiahnutie, PS4 verzie zatiaľ nemá cenu. Bude ale obsahovať steelbook s hrou, artbook a bonusové veci do hry. Uvidíme ako to dopadne.

No Mans Sky PC CE

No Mans Sky PS4 CE

5 minútový launch trailer na Dead Or Alive Extreme 3. So všetkým čo k tomu patrí.

Od 31.5.2016 sa budeme môcť hrať Dead Island aj na našich PS4 a XBO. Oficiálna Definitive Edition bola ohlásená a dostaneme krajšiu grafiku, lepšie textúry, efekty, sociálne funkcie. V balení bude DI, odnož Riptide aj menšia hra Retro Revenge.

Aj Project CARS sa dočká GOTY edície na všetkých 3 platformách. Neveieme zatiaľ kedy vyjde ale vieme že dostaneme 125 vozidiel, 35 unikátnych tratí hrateľných v 100 verziách a všetky vylepšenia ktoré boli pridané od vydania hry. Proste kompletka.

Z XBO exkluzivity Quantum Break už je multiplaform záležitosť. Vyjde aj na PC a určite sa tam nebude držať na uzde. Bude môcť bežať v 4K a 60fps s krásnou grafikou. XBO verzia tak išla jemne do tieňa PC verzie.

Na PS Store je teraz v akcii Alien Isolation za nejakých 11E. To stojí za to 🙂 Čekujte.

Na záver si predstavme lukostrelkyňu z Paragonu. Mimochodom, od 14.3.2016 bude v predaji early access Paragonu za 20E a od 18.3.2016 môžete hrať. Ak nechcete zatiaľ za hru platiť sú v pláne open beta víkendy.

Play Beyond

Komentáre


Tagged: