Velox Fama

3/7/20


Taaakže ako je to s tým novým Spder-Man na Playstation 5? Aj vy ste nadobudli pocit, že to bude launch titul a že waaaaau juchu. No ale nie je to úplne tak. Sony tvrdí, že to je také rožšírenie Spider-Mana z PS4 z roku 2018. Insomniac tvrdí že je to stand alone nová hra. No a Jason Schreier z Bloombergu (ex-KOTAKU) ich rozsúdil s tým, že to bude nová hra v rozsahu približne Uncharted The Lost Legacy.

The Last Of Us Part II je najpredávanejšou Playstation hrou v ČR a SR. Dokonca, je to najpredávanejšou exkluzivitou na Playstation 4. Za prvé tri dni sa predali 4 milióny kusov. Na Metacritic sa v piatok 19/6 nahrnuli nespokojný gamery a spustili review bombing. Toto sa stalo skôr, ako je vôbec možné hru dohrať a zrazu sa tam objavilo obrovské množstvo hodnotení na úrovni 0/10. Hnev niektorých gamerov je mimoriadne intezívny a IMHO aj neoprávnený. Aj keby sa mi hra velmi nepáčila, 0/10 si nezaslúži. 0/10 si MOŽNO zaslúži Desert Bus, ale určite nie TLoU P2. To isté platí pre Fallout 76, môžete byť nespokojný ale 0/10 je prehnané. To je na dlho a iná téma. Inak ale hodnotenia od gamerských médií sú mimoriadne pozitívne – viď accolades video.

Ash z prvého Votrelca alebo starý Bolbo Pytlík. Toto sú len dve z mnohých legendárnych postáv ktoré stvárnil vynikajúci Ian Holm. V 88. roku života nás opustil, ďakujeme a nech odpočíva v pokoji.

Nový Crash Bandicoot nesie podtitul It’s About Time a pripravuje ho štúdio stojace za remastermi N.Sane Trilogy aj Spyra – Toys for Bob. Hra vychádza 2/10. Nižšie reveal trailer a prvý gameplay.

Remaster THPS 1&2 sa pripomína v kratučkom trailery, kde predstavuje nové skaterky a skaterov s ktorým si v remastri zajazdíme.

Porovnávačka. The Last Of Us Part 2 v porovnaní so samým sebou z traileru z E3 2018. Downgrade je nenápadný ale jasný. Horšia hmla, horšie tiene a ďalšie drobnosti vo finálnej hre nevyzerajú tak, ako ich sluboval trailern z roku 2018.

BioMutant sa po dlhšej odmlke pripomenul novým, 10 minútovým gameplayom v rámci IGN Summer Of Gaming.

Cyberpunk 2077, snáď najočakávanejšia hra tohto roka ukázal nový trailer The Gig a aj nový, krátky gameplay. Hru popri už ohlásenom komixe (vychádza v septembri od Dark Horse s názvom Cyberpunk 2077 Trauma Team) doplní aj anime seriál Cyberpunk Edgerunner, ktorý uvidíme až v roku 2022 na Netflixe.

Bohužial, opäť sa vyplavila vlna obvinení zo sexuálneho obťažovania v rozmedzí od ponúk na trojku po znásilnenie v hernom biznise. Ide o viac ako 40 streamerov, ďalej developerov z Ubisoftu alebo aj scenáristu a designéra Chrisa Avelloneho. Kotaku o celej kauze napísalo fantastický longread kde sa dočítate o konkrétnych prípadoch, ako vyzeralo obťažovanie aj výpovede žien ktorých sa to týka. Je to veľká škoda a hanba a ešte predtým, než si pár vymetencov povie v hlave, že sa namali obliekať ako kurvy rád by som povedal, že nežijeme vo svete, kde outfit ženy dovoluje mužom chovať sa ako kokoti. Ani tú najvyzývavejšie oblečenú ženu si môžes obzrieť a ísť domov. A keď si myslíš, že môžeš všetko len preto ako je kočka oblečená zamysli sa nad sebou a nad odbornou pomocou. Ideálne hlavne prestaň používať internet a drž sa na okraji spoločnosti, lebo tam patríš.

Menší a plne digitálny Xbox (asi) Series S zatiaľ známy ako Lockheart bude mať vraj nasledovné črevá: 7,5GB použiteľnej pamäte, rovnaký processor ako XBX, grafika s 4TFlops a SSD. Toto je samozrejme len rumor a nič z toho nemusí byť pravda.

Desperados III dostal vo videorecenzii od Vortexu 9/10.

25 nekomentovaných minút zo Cyberpunku 2077 v 4K. Njoy.

V necelých 9 minútach uvidíte evolúciu Horizon od prvých konceptov až po Forgotten West.

Búrka prichádza na Tsushimu.

Inak na Playstation 4 vyšiel Star Wars Episode I Racer z roku 1999 a odporúčam ho každému kto ho ešte nehral. Hra vyzerá adekvátne k svojej dobe ale hlavne je to zábava.

Crisis Remaster sa ukázal v traileri a (samozrejme) nebude to taký prelom ako bol pôvodný Crisi. Stále to však bude fun.

Sony spúšťa vlastnú platformu pre indie tituly. Xbox má ID@Xbox, Sony má Playstation Indies. Pod touto značkou zastreší exkluzívne aj neexkluzívne indie tituly, ktorým sa Sony intenzívne venovala pri launchi PS4. Potom prišiel útlm a opäť návrat k podpore.

IronMan VR na PSVR je vonku a recenzie sa hýbu okolo 7/10. IGN dalo 7/10, Kotaku sa hra celkom páčila.

Veľmi príjemné prekvapenie má Amazon pre nás. Adaptácie hier do seriálov sú na prudkom vzostupe a Amazon sa chopil Falloutu. Takže áno, čaká nás hraný seriál Fallout a produkujú ho ľudia čo majú na svedomí Westworld na HBO. To vyzerá nádejne a snáď to nepokurvia.

Komentáre